eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk prohrál o bod po mohutném finiši | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk prohrál o bod po mohutném finiši

📁 Evropské poháry 🕔25.11.2009
Nymburk prohrál o bod po mohutném finiši

Please enter banners and links.

První vystoupení našeho mistra v letošním Eurocupu na horké italské půdě skončilo porážkou o jeden bod, přestože poločasová ztráta Nymburka byla 12 bodů. Nakolik je tento výsledek úspěšný či neúspěšný se ukáže až v závěrečné tabulce skupiny.

První vystoupení našeho mistra v letošním Eurocupu na horké italské půdě skončilo porážkou o jeden bod, přestože poločasová ztráta Nymburka byla 12 bodů. Nakolik je tento výsledek úspěšný či neúspěšný se ukáže až v závěrečné tabulce skupiny.

Pro domácí celek byl tento zápas eurocupovou premiérou, což se projevilo mimo jiné v tom, že nefungoval on-line technický zápis, který tolik očekávali fanoušci českého mistra sedící doma u svých počítačů. Jediným zdrojem informací tak byly stránky nymburského klubu, kam se dostávaly kusé zprávy odesílané z místa utkání pomocí sms.

Utkání začalo vyrovnaně a oba týmy se po šest minut střídaly ve vedení. Poté Garri a Ona Embo zaznamenali trojkové koše, které znamenaly vedení domácích 16:10. Do konce čtvrtiny pak byla hra opět vyrovnaná a rozdíl v jejím závěru byl sedm bodů.

Ve druhé části se nejprve podařilo domácím dosáhnout dvouciferného rozdílu skóre (27:17), pak ale nymburští hráči přidali a trojkou Slezáka snižovali na 31:27. To byl signál pro trenéra domácích, aby si vyžádal odedechový čas. Po něm Smith přidal body z dlouhé vzdálenosti, ale Lee s Riccim byli proti a po jejich akci svítilo na tabuli 34:31. Pak ale přišla devítibodová šňůra Lauretany, na níž se pěti body podílel Chessa a tak narostl náskok Bielly až na dvanáct bodů.


(Novinky v sortimentu NBA-shop: butylky a oboustranné čepice


Po přestávce nastoupili Nymburští na palubovku bez bázně a hany a trpělivě ukrajovali z náskoku domácího celku. Nejprve sice přišlo zvýšení až na 47:31, poté ale přišla smršť hráčů v bílých dresech a třináct bodů v řadě znamenalo snížení manka na pouhé tři body. Tento nápor přerušil trojkou již zmiňovaný Chessa, ale díky kvalitám Bendy, Nečase a Hanavana byli hosté stále ve hře a udržovali nadějný odstup.

Krátce po začátku poslední čtvrtiny dal trojku Smith a hned po něm odpověděl stejnou mincí Lenzly. Po chvíli Sokolovský dostal míč pod koš a srovnal na 58:58. Pokusu o zvrat zabránil Pasco, když zblokoval další Sokolovského pokus a i díky Aradorově trojce za chvíli už domácí opět vedli rozdílem pěti bodů. Po jednom z faulů se Hanavanovi podařilo trestnými hody snížit opět na rozdíl jediného bodu, domácí si ale i nadále kontrolovali nevýrazné vedení. Byl to Ona Embo, který přidal další trojku a po chvíli nahrával Pascovi na jednoduchý koš, který znamenal vedení o čtyři body. Nymburk v té chvíli udržoval ve hře čtyřmi body Pumprla, když minutu a půl před koncem normální hrací doby stanovil skóre na 74:71. Nymburští nedotáhli kvůli časovému limitu do konce útok v poslední minutě a z protiakce po faulu Aradori zvýšil rozdíl z trestných hodů opět na čtyři body. Trojka Sokolovského v poslední vteřině už na vítězství domácích nic nezměnila.

Český celek sehrál v Itálii vyrovnanou partii s týmem, který hraje ve špičce Serie A. Těžko předvídat, jak by utkání dopadlo, kdyby hráli domácí v kompletní sestavě a kdyby naopak nebyl střevními potížemi indisponován ústřední rozehrávač Nymburka Lee. Výsledek, přestože není pozitivní, je přijatelný a v konečném zúčtování může být takto nízká prohra na půdě soupeře rozhodující.

Lauretana Biella – ČEZ Basketball Nymburk 78:77
(21:14, 43:31, 55:50)

body:
18 Aradori Pietro, 16 Smith Joe, 10 Pasco Pervis a Chessa Massimo, 9 Achara Kieron, 8 Ona Embo Carl, 7 Garri Luca – 11 Hanavan Ian, Kremen Michal a Benda Petr, 10 Sokolovsky Ladislav a Pumprla Pavel, 6 Lee Arthur, 4 Necas Radek, Lewis Rona a Ricci Philip, 3 Slezak Pavel a Lenzly Mike; střelba 2b: 17/34 – 21/40; střelba 3b: 10/22 – 7/20; TH: 14/16 – 14/17; doskoky: 33 – 24; osobní chyby: 16 – 20
Rozhodčí: Muhvic Dubravko (CRO), Maestre Nicola (FRA), Tatic Jasmina (SRB)
Diváků: 2621

Názory po utkání:

Luca Bechi (trenér Lauretana Biella): "Myslím, že to byl nejlepší debut, jáký jsme mohli v Eurocupu zažít. Připadá mi to jako sen, a já jsem šťastný i proto, že jsme hráli proti zkušenému týmu. Musím poděkovat týmu, protože hrál s velkou energií a byl schopný zůstat ve hře, odpověděl správným způsobem, když se Nymburk vrátil do zápasu. Nevzdal se a bojoval až do konce. Myslím si, že naše obrana a naše nadšení bylo rozhodující dnes večer."

Joe Smith (hráč Lauretana Biella): "Bylo to úžasné, na začátku tohoto evropského dobrodružství vyhrát před našimi příznivci, jsem z toho velmi šťastný. Naši mladí hráči hráli velkou hru a naše obrana byla klíčem v poslední čtvrtině, kdy se vrátili a byli velmi blízko zvratu."

Muli Katzurin (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Čekal jsem, že Biella bude mít dobrý tým s výbornými rozehrávači, zejména Aradori a bude hrát s velkou motivací v premiérovém utkání v Eurocupu, a to předvedli s velkou intenzitou. Čekal jsem víc od mých hráčů, gratuluji  Bielle, ale jsem si jistý, že bychom mohli hrát lépe. Myslím, že rozdíl udělaly drobnosti v závěru, a obrana domácích byla velmi dobrá v poslední čtvrtině."

Ian Hanavan (hráč ČEZ Basketball Nymburk): "Byl to velmi těžký zápas. Soupeři se podařilo utéct a dostat se do velkého vedeníí. Pak jsme se vrátili díky dobrému procentu střelby, ale oni hráli velmi dobrou obranu v posledních minutách ve vymezeném území, a tyto detaily rozhodly, v tom byl mezi týmy rozdíl."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace