eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Los Eurocupu – pro Nymburk velká neznámá | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Los Eurocupu – pro Nymburk velká neznámá

📁 Evropské poháry 🕔30.10.2009
Los Eurocupu – pro Nymburk velká neznámá

Please enter banners and links.

Ve Sportovním centru v Nymburce se dnes ve 13:00 sešli hráči, management a novináři, aby společně sledovali losování druhé nejvýznamější pohárové soutěže – Eurocupu. Tým našeho šestinásobného mistra bude už třetí sezonu usilovat o tuto významnou trofej.

Ve Sportovním centru v Nymburce se dnes ve 13:00 sešli hráči, management a novináři, aby společně sledovali losování druhé nejvýznamější pohárové soutěže – Eurocupu. Tým našeho šestinásobného mistra bude už třetí sezonu usilovat o tuto významnou trofej.

Veškerá technika je připravena, všechny oči v salonku jsou upřeny na obrazovku, na které svítí 32 prázdných modrých polí, do kterých budou vepsána jména klubů rozdělených do osmi skupin tak, jak určí los. Po chvíli přichází zpráva od Jiřího Zídka z Barcelony, že samotné losování začne po vysvětlení pravidel a dalších náležitostí zhruba o půl hodiny později. Hráči diskutují o možných soupeřích, v plném proudu je sázková soutěž na složení skupiny.

Většina účastníků posezení si přeje soupeře zvučných jmen, případně týmy, ve kterých působí bývalí hráči Nymburka. Padají jména jako Dynamo Moskva, Benetton Treviso, Galatasaray Istambul, Hemofarm Stada Vršac. Tato přání se projevují i na tabuli, kde je rozpepsána tipovací soutěž.

V půl druhé se začínají na obrazovce objevovat první jména. Jsou losovány týmy na první pozice skupin. Nymburk bude losován na další pozici, a tak se hned rozproudí diskuse, do které skupiny to bude. V tu chvíli nikdo nečeká, že se název našeho zástupce basketbalu v pohárové Evropě objeví až jako poslední, ve skupině H. Když se tak stane, začnou se hráči zajímat o svého prvního soupeře BK Ventspils. Osminásobný mistr Lotyšska, který hrál v letech 2003 až 2008 ULEB Cup je velkou neznámou. Je sestaven z drtivé většiny mladých hráčů doplněných jedním zkušeným, 209 cm vysokým, pivotem černé pleti.

Při losování třetího koše postupně padají jména klubů, které si hráči i funkcionáři přáli, až nakonec zbyde na skupinu H tým z Itálie Lauretana Biella. Ten postoupil do nejvyšší italské soutěže v roce 2001 a pohybuje se v průměru této kvalitní soutěže. Nejlepší umístění dosáhl v roce 2007, když skončil na šestém místě. V poslední sezoně napravil dojem z předchozí, když z jedenácté příčky vystoupal až na sedmou.

Při losování posledního koše také postupně odpadali favorité tipů jednotlivých účastníků a tak nakonec jako poslední do skupiny přibyl Brose Basket Bamberg. Od roku 2003 se pohybuje v horní polovině tabulky ligy našich západních sousedů.

Po losování se mezi hráče vmísili novináři a hodnotila se atraktivita skupiny, kvalita soupeřů a vyhlídky na postup do další fáze soutěže.

Kompletní los skupin Eurocupu tedy vypadá takto:

Skupina A                                   Skupina B
Alba Berlin                                  Le Mans
BC Azovmash Mariupol           KK Hemofarm Stada 
Galatasaray Café Crown        BC Triumph Lyubertsy 
BancaTercas Teramo             Valencia Basket
 
Skupina C                                 Skupina D
Aris BSA 2003                          DKV Joventut
KK Zadar                                   UNICS
BC Siauliai                                Telekom Baskets Bonn
Hapoel Jerusalem                  Besiktas Cola Turka

Skupina E                                 Skupina F
Spirou Basket                          Benetton Basket
Turk Telekom                          Crvena Zvezda 
Spartak St. Petersburg          Cholet Basket
Bilbao-Donetsk                       Dynamo Moscow

Skupina G                                Skupina H
SLUC Nancy Basket              BK Ventspils
Gran Canaria 2014               CEZ Nymburk
PGE Turow Zgorzelec           Lauretana Biella
Panellinios BC                       Brose Baskets

Program utkání Nymburka vypadá takto:

24.11.2009     Lauretana Biella – CEZ Basketball Nymburk
1.12.2009       CEZ Basketball Nymburk – BK Ventspils
8.12.2009       CEZ Basketball Nymburk – Brose Baskets Bamberg
15.12.2009     Brose Baskets Bamberg – CEZ Basketball Nymburk
5.1.2010         CEZ Basketball Nymburk – Lauretana Biella
12.1.2010       BK Ventspils – CEZ Basketball Nymburk

Ohlasy po losu:


Ladislav Sokolovský:
Skupina se zdá být hratelná, i když k tomu mohou svádět neznámá jména soupeřů. Při losování jsme pomalu nevěděli, o koho se jedná, ale bude záležet na tom, jakou mají tyto týmy soupisku, jak ji doplní cizinci. My musíme především přemýšlet od zápasu k zápasu, uspět v domácích utkáních a případně překvapit venku. Já sám jsem si přál nějaký tým se zvučným jménem a mým tajným přáním byl mimo jiné Turow Zgorzelec, protože je to blízko.

Pavel Pumprla: Soupeři jsou hratelní. I když jejich jména nejsou atraktivní, v této soutěži je atraktivní každý soupeř. I tak je to zajímavý los. Atraktivní jména přijdou až po postupu. Klíčové bude pokusit se do soupeře vstoupit dobře, vítězit doma a přivézt případné vítězství venku.

Radek Nečas: Je to příjemná, hratelná skupina. Určitě se popereme o postup. Neznáme soupisky soupeřů a tak nemůžeme dopředu nic říct. Musíme se soustředit na své výkony, chceme-li postoupit je nezbytné vyhrávat v domácích zápasech.

 


Aktuální novinky ze sportovního prostředí: Bykov zveřejnil padesátičlený seznam pro OH(KHLpro.cz); Štěpánek ve vídni zvládl i druhý zápas (ProfiTenis.cz); Navýší Inter svůj odstup od Juventusu na 7 bodů? (vFotbal.cz).

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace