eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk přivítá v Eurocupu Vršac v přímém souboji o postup!

📁 Evropské poháry 🕔13.1.2009
Nymburk přivítá v Eurocupu Vršac v přímém souboji o postup!

Please enter banners and links.

V úterý 13.1. od šesti večer propukne v pardubické ČEZ ARENĚ skutečné basketbalové peklo. Český mistr bude bojovat o druhou postupovou příčku ve skupině H, v cestě mu bude stát jeden z nejlepších srbských klubů současnosti a účastník prestižní Adriatické ligy – Hemofarm Stada Vršac.

ČEZ Basketball Nymburk – Hemofarm Stada Vršac

V úterý 13.1. od šesti večer propukne v pardubické ČEZ ARENĚ skutečné basketbalové peklo. Český mistr bude bojovat o druhou postupovou příčku ve skupině H, v cestě mu bude stát jeden z nejlepších srbských klubů současnosti a účastník prestižní Adriatické ligy – Hemofarm Stada Vršac.

O tom, že právě tento zápas rozluští tabulku skupiny, rozhodli nymburští minulý týden v hlavním městě Černé Hory, Podgorici, kde zvítězili 66:63. Nyní, při blinaci 2-3, mají oba týmy postup ve svých rukou. Justin Gray si v  utkání připsal devatenáct bodů, Arthur Lee ho následoval patnácti. Za hranici deseti bodů se dostal ještě Jagodnik se dvanácti, za zmínku stojí i osm doskoků Schilba, které přidal k osmi bodům. Středočeši mohou poděkovat i Bilbau, které, jakožto již jistý postupující z prvního místo s bilancí 5-0, nepřipustilo drama v Srbsku proti Hemofarmu a zvítězilo o dvacet bodů 82:62.

Nyní není potřeba složitých matematických kombinací výsledků, stačí jediné – porazit jakýmkoliv rozdílem svého soupeře a rezervovat si vstupenku do další fáze a přiřadit se tak v další nadstavbové skupině k již známému postoupivšímu celku, španělské Valencii. Že to nebude jednoduchý úkol naznačil první vzájemný zápas, který nakonec skončil pro Katzurinovi ovečky vzhledem k vývoji přijatelným výsledkem. Hemofarm, klub, jehož historie se začala psát v roce 1946, doma zvítězil 82:74, byť se manko průběžně pohybovalo okolo dvaceti bodů. Lví podíl na výsledku měl 222 cm vysoký Srb Boban Marjanovič díky 19 bodům, ke kterým přidal ještě 11 doskoků, tedy double-double. Dařilo se mu i v minulém kole proti španělskému celku (15 b., 7 d.). Stabilní výkony podává také Stefan Markovič, jenž zatížil konto Nymburka v předešlém utkání 17 body a patří mu v tabulce celkové užitečnosti 17. příčka. O dvě příčky pozadu ho následuje Arthur Lee. Za hosty nebude pravděpodobně moci nastoupit podkošový Vladan Vukosavljevič, dřívější hráč CZ Bělehrad, protože již delší dobu léčí zranění.

V týmu domácích panuje výrazná pohoda. Nedávná prohra v ligovém utkání byla spíše k duhu, Středočeši zvládli důležitý zápas s Podgoricí, v lize si spíše „zatrénovali“ proti Opavě a Kolínu. Kádr by měl být kompletní, jediný otazník zatím visí nad účastí Tomaszeka. Úterní soupeř, který si jinak v Adriatické lize vede dobře, o víkendu kapituloval s vévodícím družstvem Partizanem Bělehrad, účastníkem Euroligy. Přesto má ve veliké konkurenci kvalitní bilanci 12-4.

Mírným favoritem utkání bude Nymburk. Očekává se zaplněná ČEZ ARENA, která vždy vytváří parádní evropskou basketbalovou atmosféru. Kromě domácího prostředí hovoří pro českého zástupce v poháru i aktuální forma, plynoucí z posledních výsledků. Dodejme také, že se nymburským proti týmům z bývalé Jugoslávie poměrně daří a že mají zkušenější tým. V úterý večer budeme moudřejší, zda-li se s touto rolí dokonale vyrovnají a jak zvládne hostující mladý celek (věkový průměr 21,06!) tíhu rozhodujícího utkání. Ještě připomeňme, že klání bude pikantní pro Slovince Gorana Jagodnika, který do Nymburku přestoupil právě ze srbského týmu.

Hlasy ze zákulisí:

Muli Katzurin, trenér domácích: Jsme v poslední části Eurocupu a naše šance jsou nyní stejné jako pro Hemofarm. Nebude to lehký zápas a osud v rukou máme my – pokud vyhrajeme, postoupíme. Hemofarm je velmi dobrý tým, patří mezi nejlepší v Srbsku i v Adriatické lize a jsme si vědomi jeho kvalit. Očekáváme, že si mnoho příznivců najde cestu do arény, podpoří nás a vytvoří skvělou atmosféru, protože přitažlivost tohoto zápasu je opravdu vysoká.

Ladislav Sokolovský, hráč: Je to zápas „buď a nebo“ s velmi dobrým protivníkem, který je ve stejné situaci jako my. Uděláme vše, abychom byli úspěšní v tomto zápase a postoupili do další fáze Eurocupu. Známe kvality Hemofarmu, ale my máme také kvality a já věřím, že na konci bude šťastnější my. (komentáře přeloženy z webu www.eurocupbasketball.com)

  1,45 – 2,55  – DALŠÍCH VÍCE JAK 40 SÁZEK NA EUROCUP ZDE

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace