eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Liga U14 – 10. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Liga U14 – 10. kolo

📁 Mládež 🕔18.1.2009
Liga U14 – 10. kolo

Please enter banners and links.

Desátým kolem pokračovala žákovská liga U14. Ve skupině A se za překvapivou dá označit snad jen domácí prohra Sparty s Jičínem. Ve skupině B vítězili jen favorité. Oba pardubické celky, Kroměříž i Zlín vyhrály venku, oba ostravské týmy byly úspěšné doma.

Desátým kolem pokračovala žákovská liga U14. Ve skupině A se za překvapivou dá označit snad jen domácí prohra Sparty s Jičínem. Ve skupině B vítězili jen favorité. Oba pardubické celky, Kroměříž i Zlín vyhrály venku, oba ostravské týmy byly úspěšné doma.

 

skupina A

BC Kolín – Jiskra Domažlice 77:53

komentář domácí: "V dalším domácím utkání kolínští kluci přivítali družstvo z Domažlic, s kterým jsme se už dříve utkali. Vždy nás tým Domažlic porazil, ale to jsme byli ve zcela jiné sestavě. Zápas začal z obou stran velmi útočně, padalo mnoho košů z nájezdů nebo z trestných hodů. V naší obraně bylo v první půlce utkání hodně chyb, které soupeř využíval. Nedokázali jsme kolektivně bránit, odstupovat ze slabé strany a vypomáhat si. Zápas byl díky tomu v poločase vyrovnaný. Druhá polovina zápasu byla zcela v naší režii. Jediné, co nás na pár chvil zaskočilo, byla zónová obrana soupeře po celou druhou polovinu utkání, která nám zpočátku dělala menší problémy. Kluci ale dokázali v útoku zakončovat nejen z podkoše, ale i z trojkové vzdálenosti, což kluky povzbudilo k ještě lepším výkonům. V útoku se z trojkové čáry dařilo především Filipovi Lapáčkovi, který dal celkově 5 trojek. Důležitým krokem k našemu zaslouženému vítězství byla dobrá osobní obrana domažlického nejlepšího hráče, o kterou se postaral Lukáš Rovenský. Nicméně všichni, co do zápasu nastoupili, odvedli velmi dobrý a bojovný výkon."

střelci Kolín: Lapáček 25, Vaněk 14, Vejsada 9, Svoboda 8, Kudrna 8, Kudrna 7, Rovenský 6

střelci Domažlice: Štípek 28, Krůta 16, Kozina 6, Královec 3

 

BK Brandýs nad Labem – Lokomotiva Plzeň 53:34

střelci Brandýs: Nepokoj a Tomášek 12, Le Ann Duc 10, Jecha 9, Čeněk 7, Kratochvíl 2, Hrdina 1

střelci Plzeň: Bakule 5, Bílek 5, Černý 5, Havlíček 5, klika 5, Vejvara 3, Hrudka 2, Vaněk 2, Zeman 1

 

Sokol pražský – BK Děčín 90:37

komentář domácí: "S velkou neznámou jsme vstupovali do tohoto utkání. V kvalifikaci Děčín příliš nepřesvědčil, po postupu z baráže překvapuje výbornými výsledky. I proto bylo třeba zapomenout na první vzájemné utkání z kvalifikace a ukázat, že domácí palubovku zadarmo nedáme. To se potvrdilo hned v úvodu zápasu. Soupeř neměl co nabídnout. Kvalitní obrana, rychlý protiútok a útočný doskok byly hlavní zbraně, které rozhodli o jasném výsledku. Pochvalu zaslouží všichni hráči, hlavně pak Adam Pecháček za mimořádný počet útočných doskoků, Jan Korous, který opět předvedl, že v rychlosti se mu bude rovnat málokdo a Marek Pokorný, který svojí agresivní hrou často zastrašoval soupeře."

střelci Děčín: Hanzlík 12, Němec F. 9, Kroutil 8, Němec M. 2, Plaček 2, Kocum 2, Šporn 2

 

Sokol Vyšehrad – BK Ústí n. L. 54:35

komentář domácí: "Do zápasu jsme vlétli velmi kvalitně a soupeře jsme nenechali skórovat až do 9. minuty. To již ale na ukazateli svítilo 11:2. První čtvrtina nakonec skončila 18:4, což byl hlavní základ pro budoucí výhru. Do poločasu nás trochu zpomalil 3. faul klimpery, ale Matuška se postaral o spoustu obrannýc i útočných doskoků, kterými naši hru výrazně uklidňoval. Do poločase se podařilo zapojit i dva hráče ročníku 96 Jelínka a Fremuta, kterým se povedlo prosadit i bodově. Za hosty hrozil nejvíce Vondrák, kterého udržel obránce Choutka na 14 bodech. Ve druhé půli se nám nepodařilo vydržet v tempu. Začali přicházet chyby a zbytečné ztráty, které nás příště mohou stát vítězství."

střelci Vyšehrad: Matuška 10, Tomrle 9, Choutka 8, Fremut 8, Kunc 6, Jelínek 6, Klimpera 5, Klasna 2

střelci Ústí: Vondrák 14, Starý 9, Kubica 6, Hejduk 3, Bodna 2, Tuzar 1

 

Sokol Písek – Kondoři Liberec 92:59

střelci Písek: Svoboda 25, Šteier 15, Šlechta 14, Filipov 8, Plos 8, Procházka 6, Koc 5, Fořt 4, Šácha 3, Hrneček 2, Lauer 2

 

BA Sparta – BSK Jičín 73:82

střelci Sparta: Sláma 32, Tošovský 24, Schinko 11, Blecha 4, Romanov 2

střelci Jičín: Ryhtera 44, Chvojka 15, Lička 8, Turčín 8, Jurášek 5, Helcl 2

 

skupina B

JBC Brno – BK Pardubice 44:97

střelci Pardubice: Peterka 37, Šoula 32, Hanuš 14, Vlček 10, Fadrný 4

 

Jiskra Kyjov – Tesla Pardubice 54:78

komentář domácí: "Do utkání jsme vstupovali s odhodláním odčinit propadáky na konci uplynulého roku. Naši hráči od první minuty k utkání přistupovali zodpovědně, důsledně bránili a kombinačně se snažili v útoku předčít soupeře. Po první vyrovnané čtvrtině nám však hosté nedovolili dát více než pět bodů a vybudovali si rozhodující náskok. I když se naši hoši ve druhé polovině utkání snažili opět dostat do hry, zvrat v utkání se nekonal. Nejlepšími hráči byli Lukáš Růžica, Jakub Klimeš a David Šuráň."

střelci Kyjov: Bruno 16, Růžica 15, Klimeš 8, Šuráň, Hála 4, Marhold 2, Horák 2, Machalínek 1

 

BK Prostějov – Proton Zlín 23:99

komentář domácí: "Soupeř měl od prvních minut vývoj utkání pod kontrolou, domácím hráčům dělal problémy hlavně agresivní obrana po celém hřišti. Když už se podařilo přes obranný val soupeře přejít, bylo pro domácí nadlidským úkolem dát koš. Podle slov trenéra Remence nám Zlín předvedl , jak se hraje moderní basketbal a naši hráči nebyli vůbec důstojným soupeřem."

střelci Prostějov: Pekárek 8, Formánek 4, Novotný 4, Bláha 4, Žemlička 2

střelci Zlín: Heinzl 29, Smrža 21, Hegmon 20, Dvorský 10, Pumprla 8, Gašperik 7, Rubeš 4

 

Gymnázium Hladnov – TJ Slavia Kroměříž 52:65

komentář hosté: "V Ostravě na hřišti Gymnázia Hladnov se vítězství nerodilo lehce. Soupeř je sice technicky méně vyspělý, ale hráči jsou vysocí a draví. Jejich rychlá hra nám dělala potíže a často jsme soupeře zastavili jen faulem. Naštěstí soupeř vyhořel v úspěšnosti trestných hodů (jen 30 %). Třetí čtvrtina nám vyšla a i díky dvěma trojkám jsme odskočili na 19 bodů – 32 : 51. Jenže pak jsme nepochopitelnými chybami pustili soupeře až na rozdíl 10 bodů a vítězství až po boji uhájili."

střelci Kroměříž: Navrátil 16, Šibor 16, Kalousek 12, Osina 7, Procházka 6, Pavlů 4, Kaliňák 3, Přikryl 1

 

NH Ostrava – BC Vysočina 103:59

střelci NH: Dedek 29, Krutílek 18, Pešat 14, Šubert 10, Zumer 9, Svoboda 9, Zahradník 7, Choleva 5, Přebinda 2

střelci Vysočina: Šoukal 22, Svoboda 11, Weber 10, Seidler 9, Jagoš 6, Duben 1

 

Snakes Ostrava – BBK IVes 71:46

komentář domácí: "K utkání jsme nastupovali s vědomím zisku dvou bodů, abychom si zachovali naději na boj o postup na MČR. Prvních pět minut jsme ale v obraně nebyli schopni postavit výpomoc a každý z hráčů na hřišti byl vyplažen na svém hráči bez kontroly pohybu míče a bez odstoupení k míči o rotaci při výpomoci ani nemluvě. Po time-outu teprve se naše obrana začala zlepšovat a ještě v první čtvrtce jsme odskočili na 20:9. Z řad soupeře zlobil jen Nehyba Zdeněk, uhrát sám utkání ale nemohl. Proto jsem šel okamžitě do rotace při střídání tak, abych dal prostor celé lavičce bez ohledu na rozdíl skóre. Skóre se pohybovalo pořád mezi 20 a 30 body rozdílu v náš prospěch a tak dostali prostor všichni hráči. Bodově se zaskvěl Kouřil R. s 34 body, nicméně někdy, když mu střelba nejde, se moc tlačí do zakončení. V momentě kdy to nejde, měl by dělat jako rozehrávač ostatní hráče a to i slabou stranu a ne jen Lukáše Veselého. Problém je potom v tom, že soupeř přečte záměr této jednoduché hry, kdy nám hrají v útoku jen dva hráči a potom je zle. Toto se stávalo v prvním poločase. V druhé půlce byla hra daleko kolektivnější. Nesmí se ale zmiňovaná věc stávat. Nakonec i se slabou sestavou jsme utkání dotáhli do konce 71:46 pro náš tým."

střelci Ostrava: Kouřil 34, Veselý 14, Kristiník 9, Dragoun 4, Pilch 4, Skalák Jan 4, Skalák Jiří 2

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace