eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: MČR odehráno, letošnímu ročníku vládne USK

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔25.4.2018
Extraliga juniorek: MČR odehráno, letošnímu ročníku vládne USK

Please enter banners and links.

V prvním semifinále se utkal domácí USK s brněnskými Žabinami. Skóre otevřela dvojtaktem Veronika Voráčková, následovala ji Kristýna Brabencová. Brno snížilo košem z rukou Terezy Vitulové, poté ale následovala bodová šňůra domácích hráček, které odskočily na dvouciferný rozdíl. Brno se ještě před koncem čtvrtiny dostalo na devět bodů, druhá část ale opět patřila USK, který v poločase vedl o dvacet bodů. Toto vedení si domácí udrželi i skrz třetí desetiminutovku a pokusy Žabin o zvrat úspěšně odvraceli i během poslední části. Oba týmy měly podobnou úspěšnost střelby, USK měl sice lepší procento trestných hodů, Brno bylo ale lepší na doskoku. Žabiny trápil vysoký počet ztrát, který USK proměnil ve dvaatřicet bodů. Brno v utkání ani jednou nevedlo, domácímu týmu pomohlo i sedmnáct bodů z rychlého protiútoku. Guardka Kristýna Brabencová získala double-double za dvacet tři bodů a dvanáct doskoků, přidala i pět zisků. Veronika Voráčková ji podpořila osmnácti body, deseti doskoky a čtyřmi asistencemi. Jedinou dvoucifernou střelkyní Žabin byla s devatenácti body pivotka Tereza Vitulová. USK si tak v neděli zahraje o medaile, na Žabiny čeká zápas o bronz.

Ve druhém semifinále se potkala Ostrava se Spartou. První čtvrtina vyšla lépe Ostravě, která vedla 20:9. Sparta ovšem nezpanikařila a ještě do poločasu manko stáhla na rozdíl pouhých čtyř bodů. Po trojce Anny Kubíčkové v sedmé minutě třetí části vedla Ostrava o devět bodů, desetiminutovku ale bodově uzavřela Sparta a po třiceti minutách ztrácela šest bodů. Poslední čtvrtina slibovala drama, dvě minuty před koncem zápasu proměnila floater Eliška Misíková a Ostrava vedla jen o dva body. V následujícím útoku byla ale úspěšná ostravská Anežka Kopecká, Sparta se dopustila ztráty a na druhé straně skórovala Natálie Rašková. Sparta si vzala time-out a po následné útočné akci měla k dispozici dva trestné hody, které ovšem neproměnila. Ostrava také neskórovala, Sparta ale nedokázala proměnit ani následující útok a radost tak propukla na straně Ostravy. Moravský tým byl lepší na doskoku a zapsal méně ztrát, Spartu trápila úspěšnost střelby z čáry trestného hodu. Anna Kubíčková vedla tým k vítězství dvanácti body a čtrnácti doskoky, double-double za šestnáct bodů a deset doskoků si připsala Anežka Kopecká. Barbora Jindrová byla s jedenácti body nejlepší střelkyní Sparty, deset bodů přidala Anna Rosecká. Ostrava vyzve ve finále domácí USK, Sparta se utká se Žabinami o bronzové medaile.

V předposledním kole se potkal Jablonec s KP Brnem. Hostující moravský celek měl zápas od začátku pod kontrolou. Již po deseti minutách vedlo Brno o šestnáct bodů a vedení dál navyšovalo i do konce zápasu. Jablonec zapsal dvacet útočných doskoků, zradila ho ale úspěšnost střelby spolu se ztrátami. Brno proměnilo téměř padesát osm procent střel za dva body, jeho úspěšnost střelby zpoza tříbodového oblouku byla 40%. Na výhře se nejvýrazněji podepsalo duo pivotek ve složení Dudáčková – Holubová. První jmenovaná byla nejlepší střelkyní utkání s dvaceti čtyřmi body, navíc přidala patnáct doskoků. Barbora Holubová se blýskla jednadvaceti body a osmi doskoky. Ani jedna hráčka Jablonce nenastřílela dvouciferný počet bodů, po devíti bodech zapsaly Markéta Šoltysová a Adéla Sedláčková.

Strakonice zavítaly do pražských Nuslí. Hostující hráčky držely s domácími krok během prvního poločasu, po změně stran se ale začaly výrazněji prosazovat Nusle a vytvořily si dvouciferný náskok. Strakonice už nedokázaly zareagovat a jejich manko narostlo až na dvacet bodů. Nusle měly drtivou převahu na doskoku, navíc měly i lepší procento střelby. Strakonice si vybojovaly vyšší počet trestných hodů, srážely ho ale ztráty. Pivotka Charlotte Semgady nastřádala dvacet sedm bodů a třináct doskoků, Veronika Kymličková se postarala o čtrnáct bodů a třináct jich přidala Tereza Svobodová. Strakonice táhla s šestnácti body rozehrávačka Tereza Brušáková, druhou dvoucifernou střelkyní byla s deseti body Violet Roučková.

Nedělní výsledky:

MČR:

USK Praha – Žabiny Brno 67:53

BA Sparta Praha – SBŠ Ostrava 47:53

Play-out:

Bižuterie Jablonec nad Nisou – KP Brno 34:90

Sokol Nusle – BK Strakonice 88:65

Souboj o bronz začala výrazněji lépe Sparta, která po první čtvrtině vedla 17:9. Osmibodové vedení si pražský tým udržel i během druhé čtvrtiny a do třetí části nastupoval s mírnou výhodou. Druhý poločas zahájila dvoubodovou střelou brněnská Kateřina Galíčková, na kterou Sparta odpověděla dvojtaktem Michaely Pitrové. Následně však trojku proměnila Karolína Szcotková, čtyři body dala Barbora Tomancová a další čtyři přidala Tereza Vitulová. Žabiny se tak v polovině třetí čtvrtiny dostaly do vedení. Hluchý úsek Sparty prolomila až čtyři minuty před koncem desetiminutovky opět Pitrová, Brno bylo ale znovu úspěšné a po třiceti minutách vedlo o čtyři body. V závěrečné čtvrtině byly Žabiny opět o chloupek lepší, mírné vedení už si nenechaly vzít a dovedly zápas do vítězného konce. V jejich prospěch hrál lepší doskok a lepší úspěšnost střelby, Brno tak ustálo i vyšší počet ztrát. Kateřina Galíčková nasměrovala Žabiny k bronzovým medailím ziskem double-double za dvanáct bodů a deset doskoků, Tereza Vitulová byla s šestnácti body nejlepší střelkyní týmu. O patnáct bodů se na straně Sparty postarala Barbora Jindrová, deset přidala Simona Sklenářová. Bronz tak putuje do Brna, Sparta letos uzavřela nejlepší republikovou čtyřku.

V zápase o titul mistryň ČR juniorek od začátku dominoval USK. Domácí hráčky zahájily duel výborným představením na obranné polovině, když povolily Ostravě pouze dva body v první čtvrtině. V poločase už USK vedl o dvacet bodů a ani po změně stran nedal soupeřkám šanci zápas otočit. Moravský tým zradila úspěšnost střelby, když proměnil jen 22% dvoubodových pokusů. Pražský tým byl naopak agresivní, vybojoval si totiž dvaatřicet trestných hodů. USK i lépe doskakoval a zapsal méně ztrát. Guardka Julie Pospíšilová vedla tým s šestnácti body a patnácti doskoky, double-double zapsala i Kristýna Brabencová za třináct bodů a jedenáct doskoků. Komplexní výkon předvedla Veronika Voráčková, která k deseti bodům a deseti doskokům připojila sedm asistencí a pět zisků. Ostrava se mohla spolehnout na Anežku Kopeckou, autorku sedmnácti bodů a sedmi doskoků. USK tak po loňském čtvrtém místě vybojoval na domácím hřišti zlaté medaile, Ostrava opět slaví stříbro.

Individuální ocenění:

Nejlepší střelkyně: Kristýna Brabencová (USK Praha)

Nejvíce doskoků: Barbora Tomancová (Žabiny Brno)

Nejvíce asistencí: Veronika Voráčková (USK Praha)

Nejužitečnější hráčka týmu:

BA Sparta: Michaela Pitrová

Žabiny Brno: Tereza Vitulová

SBŠ Ostrava: Anežka Kopecká

USK Praha: Eliška Žílová

All-Stars:

Kristýna Brabencová (USK Praha)

Veronika Voráčková (USK Praha)

Barbora Jindrová (BA Sparta Praha)

Anna Kubíčková (SBŠ Ostrava)

Tereza Vitulová (Žabiny Brno)

MVP:

Kristýna Brabencová (USK Praha)

V neděli se odehrálo i závěrečné kolo skupiny o udržení. Nusle na svém hřišti přivítaly KP Brno, moravský celek ovšem dokázal zvítězit i druhý hrací den. Nusle po deseti minutách ztrácely pět bodů, Brno jim ale nedalo šanci dostat se do vedení a v poločase vedlo o patnáct. Dobrý výkon si udrželo i po změně stran a bez problémů dovedlo utkání do vítězného konce. Nusle si připsaly jednadvacet útočných doskoků a dopustily se méně ztrát, trápila je ale úspěšnost střelby. Brno proměnilo polovinu dvoubodových pokusů a nastřádalo dvacet čtyři bodů z rychlého protiútoku. Navíc ve svém středu našlo hned tři dvouciferné střelkyně, zatímco Nusle se mohly opřít pouze o sedmnáctibodové představení Terezy Svobodové. Brněnská Barbora Holubová dosáhla na double-double za osmnáct bodů a jedenáct doskoků. KP Brno zakončilo sezónu na devátém místě, Nusle skončily desáté a oba týmy si tak pojistily účast v extralize starších dorostenek i v následujícím roce.

Strakonice přijely v závěrečném kole bojovat do Jablonce. Hostující hráčky po celé utkání mírně vedly, domácí hráčky je ale nenechaly výrazněji odskočit a Jihočešky se tak o vítězství bály až do posledních sekund zápasu. Dvě a půl minuty před koncem utkání vedly Strakonice o pět bodů, o minutu a půl později ovšem vsítila trojku domácí Markéta Šoltysová a nastalo drama. Strakonice v následujícím útoku neuspěly, Jablonec se ale dopustil ztráty a na druhé straně uspěla Kateřina Votavová. Dvě šestky proměnila Adéla Sedláčková a bylo to opět o koš, dvojtakt ale proměnila strakonická Tereza Soukupová. Dva závěrečné jablonecké tříbodové pokusy úspěšné nebyly a Strakonice tak mohly slavit závěrečné vítězství v této sezóně. Anna Ovsjanniková nasbírala jedenáct bodů a deset doskoků, jedenáct bodů přidala Tereza Brušáková a deset Kateřina Votavová. V dresu Jablonce se šestnácti body zazářila Markéta Šoltysová, třinácti se blýskla Adéla Sedláčková. Strakonice skončily na jedenáctém místě a stejně jako dvanáctý Jablonec poputují bojovat o extraligovou příslušnost do baráže.

Nedělní výsledky:

Play-out:

Sokol Nusle – KP Brno: 55:78

Bižuterie Jablonec nad Nisou – BK Strakonice 45:49

 

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace