eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Blíží se MČR juniorů U19 | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Blíží se MČR juniorů U19

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔27.4.2018
Blíží se MČR juniorů U19

Please enter banners and links.

Zatímco juniorky mají už mistrovství republiky za sebou, juniory tento vrchol teprve čeká. Hrát se bude v hale USK Praha ve dnech 5. a 6. května.

Definitivní složení finálového kvarteta určilo až páté utkání mezi BK Synthesia Pardubice a BCM Orli Prostějov. V něm si postup zajistili tak trochu překvapivě mladí Orli, kteří rozhodující utkání vyhráli na pardubické palubovce nejtěsnějším rozdílem 80:79. Východočeši, kteří bývali tradičními účastníky závěrečných turnajů, musí zpytovat svědomí proč na Folimance budou chybět, když za stavu 2:1 na zápasy propásli  postupovou šanci ve čtvrtém utkání na Hané. Orli se během sezony opírají především o výkony Juraje Páleníka, Štěpána Borovky a Lukáše Sychry. Jedná se o tým ve kterém jsou ale i další talentovaní mladíci a mohou být „černým koněm“ MČR. Největším favoritem je tým pořádajícího USK Praha, který s přehledem vyhrál základní část extraligy a bez zaváhání prošel i čtvrtfinálovou sérii. V ní zdolal SAM Brno hladce 3:0 a jako jediný potřeboval k postupu minimální počet zápasů. Jeho největšími tahouny jsou Radek Farský, který si zahrál už KNBL, dále Patrick Samoura, Marek Vyroubal. Trenér Petr Jachan má ale k dispozici vyrovnaný kádr a v domácím prostředí bude těžko k poražení. Ostatně USK prohrál naposledy ve 13. kole v Prostějově 73:74. Pražský basketbal zastupují také junioři GBA, kteří v základní části obsadili druhé místo díky lepším vzájemným zápasům s BA Nymburk. GBA spoléhá zejména na kvalitu hry Marka Welsche, Calvina Pauliny, Maroše Zelizňáka, Davida Javorského a v neposlední řadě i Dana Randušky. Podle papírových předpokladů by právě GBA měl být vyzyvatele USK v boji o titul. O to, aby se tak nestalo bude usilovat BA Nymburk, který se opírá o svou největší hvězdu, Luboše Kováře. Ten má zkušenosti z mužského basketbalu ve Svitavách, kde zasáhl do řady zápasů KNBL. K oporám středočeského týmu patří Filip Novotný a také Miroslav Štafl dává o sobě hodně vědět.

Nadcházející šampionát by měl být přehlídkou toho nejlepšího, co v juniorské kategorii běhá po našich palubovkách. Rozhodně se bude na co dívat a těšit se můžeme na výborný juniorský basketbal. Finálový turnaj otevřou v sobotu 5. května zápasy USK Praha – BCM Orli Prostějov (v 16), GBA Praha – BA Nymburk (v 18.30). V neděli 6. května se od 12.30 bude hrát o 3. místo, finále je připraveno na 15 hodin.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace