eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Székesfehérvár na Geofin vůbec nestačil | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Székesfehérvár na Geofin vůbec nestačil

📁 Evropské poháry 🕔10.12.2008
Székesfehérvár na Geofin vůbec nestačil

Please enter banners and links.

Již podruhé v této sezóně narazili hráči N.Jičína na celek Albacompu. Poprvé to bylo na turnaji v Komárně, kde vyhráli po prodloužení, podruhé dnes v CEBL. Tentokráte vedoucí celek maďarské nejvyšší soutěže neměl nárok na úspěch, domácí jej přehráli ve velkém stylu a zvýšili tak své naděje na postup do Final Four této soutěže.

Již podruhé v této sezóně narazili hráči N.Jičína na celek Albacompu. Poprvé to bylo na turnaji v Komárně, kde vyhráli po prodloužení, podruhé dnes v CEBL. Tentokráte vedoucí celek maďarské nejvyšší soutěže neměl nárok na úspěch, domácí jej přehráli ve velkém stylu a zvýšili tak své naděje na postup do Final Four této soutěže.

Soupeř přijel bez Američana Doynea, jenž Geofin 5 trojkami potrápil v Komárně. Maďarskému celku vyšel úvod, Radovič se Simonem a Morrisonem se postarali o vedení 2:6 po 2 minutách hry. Hostitelé (dnes bez Jurečky a Šturaly) šli poprvé přes svého protivníka v polovině 4.minuty, kdy dnes velmi dobře hrající Ubilla trojkou otáčel na 11:9. Američan Bell ještě stihl srovnat, avšak znovu Manny Ubilla definitivně strhl vedení na stranu N.Jičína. Ke konci 6.minuty Robert Šarovič navýšil náskok domácích na 20:13 tříbodovým zásahem, Albacomp se však po dvou trefách Morrisona dotáhl na jednobodový rozdíl – 20:19. Po time-outu však opět Šarovič trefil trojku a i když stejně odpověděl brzy suverénně nejlepší střelec maďarské ligy Bell, vedení Novojičínských se opět navýšilo. První část ukončil z perimetru Reinberger – 30:22. Po dvou TH Walkera ke konci 12.minuty měli domácí poprvé k dobru dvouciferný náskok (34:24). Po prostřídání sestavy tempo přeci jen zvolnilo, dvě hluché minuty protrhl košem na 41:26 Stegall. Rashad Bell zlobil obranu Moravanů již méně často, přesto se hosté dostali zase blíže, až na 45:37. Stejný rozdíl mezi soupeři byl i během přestávky, jen stav se malinko změnil – 47:39. Za domácí dal Manny Ubilla 11 bodů, Robert Šarovič jen o bod méně, oba pak zaznamenali již do půle po 4 asistencích. Hosté spoléhali na Bella (12b) a Morrisona (8), oba se ale ve druhé části střelecky trochu odmlčeli.

Do druhé půle opět vyběhla v bílém základní pětka Ubilla, Walker, Šarovič, Pandula a Reinberger. Jako první se prosadil Pandula, pak trefil trojku Ubilla a znovu Pandula a vedení hostitelů se vrátilo někam k 15bodovému rozestupu (55:41). I hosté ale trefovali koše zdálky – úspěšní byli Simon a Hanga. Ve 25.minutě to po šestkách Radoviče bylo 61:51, jenže trojkové představení pokračovalo pro změnu na straně Geofinu. Reinberger, znovu Reinberger a Šarovič – tři pokusy, tři úspěchy a posun na 70:51. Hosté v obraně špatně přebírali, domácí navíc velmi dobře doskakovali, tudíž se nebylo moc co divit, že rozdíl takto narostl. Závěrečná čtvrtina začala za stavu 76:57, avšak tříbodové trefy Hangy a 37letého Góbiho mírně ztrátu hostí korigovaly – 82:67. Pak ale po neúspěšné střele Gavláka a doskoku Góbiho temperamentní kouč hostí již poněkolikáté (a i přes předchozí upozorňování ze strany sudích) hlasitě komentoval a reklamoval kroky Novojičínských, podpořil jej i v tu dobu již vyfaulovaný Hanga a sudí to ocenili dvěma technickými chybami po sobě. Domácí tak dostali prostřednictvím Šaroviče možnost házet 4 TH v řadě a Robert se nemýlil. Trest dovršil trojkou Gavlák a stav se po šestce Ubilly posunul až na 90:67. To již bylo jasné, že hráči maďarského celku pojedou domů s prázdnou. Zbytek utkání se jen dohrával a stav se nakonec zastavil těsně před stobodovou hranicí – 98:72. Stovku atakoval od půlící čáry Gavlák, ale jen těsně netrefil.

Hostitelé byli dnes až nečekaně jasně lepším týmem, soupeř jako by byl unavený z namáhavé cesty. Markantní rozdíl byl vidět v práci obran, zatímco ta domácí chybovala jen málokdy, hosté nechávali často otevřená vrátka, což hráči  N.Jičína zhusta hlavně v první a třetí třetině využívali. Dneska měli Geofin o dost lepší procento střelby, zejména pak za 3 body, kde jeho hráči proměnili hned 13 ze 20 pokusů (65%)! Díky častějším faulům Albacompu házeli  domácí o 14 šestek více a i v této činnosti byli dnes velmi úspěšní (24/21, 88% – hosté 10/7, 70%). Velmi dobrý doskok jim rovněž pomohl k výbornému výsledku, který dává Geofinu před maďarskou odvetou velké naděje na postup.

Skvělý výkon dnes předvedl Manny Ubilla. Nejen, že nastřílel 21 bodů, ale i 10x asistoval a získal 8 faulů, jako třešinka na dortu se pak skví jeho trojková bilance 4/4! Výborně dnes zahrál Robert Šarovič, který podal takový výkon, na jaké jsou od něj všichni v Novém Jičíně zvyklí. Prosadil se 18 body, 5 doskoky, 5 asistencemi a trojky měl 4/3. Jen o bod méně zaznamenal i díky 3 trojkovým trefám Štěpán Reinberger, Kenny Walker pak nastřílel 13 bodů. Dušan Pandula připojil k bodovým statistikám dalších 9 bodů a z pole dnes předvedl střelbu 5/4. Sedm bodů měl po zápase na kontě Shuan Stegall, na němž byla ještě vidět nesehranost s týmem, ale jinak ve hře vypadal docela snaživě. Dvě trojky znamenaly pro Juraje Gavláka šest bodů do tabulky střelby, 5 bodů pak dal Zbyněk Pospíšil, který se pomalu rozehrává a sehrává se svými spoluhráči. Bobo Hájek trefil dva body, Rosťa Pelikán dnes nedal ani bod, ale své si určitě odehrál.

Rashad Bell, který vládne střelcům maďarské ligy s průměrem přes 26 bodů na zápas do koše domácích nastřílel 18 bodů, forvard Hanga přidal dalších třináct. Po 10 bodech dali Balász Simon a Henrik Góbi, Simon navíc nastřádal i 5 asistencí. Kanadský dlouhán Morrison od konce první čtvrtiny nepřidal ani bod a nasbíral tak celkem 8 bodů a 8 doskoků, stejný počet bodů dal i 36letý Radovič, bývalý hráč Košic. Szabolcs dal 5 bodů, jediný, kdo se z Albacompu neprosadil střelecky byl Keller. Novojičínské hráče teď čeká cesta do Pardubic, kde v sobotu od 17 hodin odehrají další ligové utkání. V úterý 16.12. pak hrají odvetu s dnešním soupeřem, ale na jeho palubovce.

GEOFIN NOVÝ JIČÍN – ALBACOMP SZÉKESFEHÉRVÁR 98:72 (30:22, 47:39, 76:57)

Střelci: Ubilla 21 (10 asistencí, 8 získaných faulů, trojky 4/4), Šarovič 18 (5 asistencí, trojky 4/3), Reinberger 17 (3 trojky), Walker 13, Pandula 9 (z pole 5/4), Stegall 7, Gavlák 6, Pospíšil 5, Hájek 2, Pelikán 0 – Bell 18, Hanga 13 (3 trojky), Simon 10 (5 asistencí), Góbi 10, Morrison 8 (8 doskoků), Radovič 8, Szabolcs 5, Keller 0
Fauly 14:23, TH 24/21-10/7, trojky 13:9, doskoky 33:23, 5 chyb: 34.Ádám Hanga, rozhodčí Paulík, Vrážel a Holubek, 800 diváků

Další zápas skupiny B:
BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – Dukes Klosterneuburg 83:76
Body: Pešta 18, Repaský 18 – Wright 25, Nagler 15

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace