eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V úterý hraje Geofin CEBL proti Spišské Nové Vsi | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

V úterý hraje Geofin CEBL proti Spišské Nové Vsi

📁 Evropské poháry 🕔3.11.2008
V úterý hraje Geofin CEBL proti Spišské Nové Vsi

Please enter banners and links.

Druhý pohárový zápas Středoevropské basketbalové ligy (CEBL) odehrají hráči Geofinu za podpory domácích diváků v úterý 4. listopadu od 17.30 proti slovenskému týmu BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. V prvním pohárovém zápasu hraném v rakouském Klosterneuburgu prohrál moravský tým v poměru 77:67.

Druhý pohárový zápas Středoevropské basketbalové ligy (CEBL) odehrají hráči Geofinu za podpory domácích diváků v úterý 4. listopadu od 17.30 proti slovenskému týmu BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. V prvním pohárovém zápasu hraném v rakouském Klosterneuburgu prohrál moravský tým v poměru 77:67. Trenér ani hráči nebyli s předvedeným výkonem v Rakousku spokojeni a jistě se před domácím publikem budou chtít ukázat v příznivějším pohárovém světle.
Chorvatský trenér Krunoslav Krajnovič má k dispozici tým, který je převážně poskládán ze slovenských hráčů. Kromě trenéra jsou jedinými dvěma cizinci v týmu chorvatský pivot Jure Lozančič a srbské křídlo Saša Avalič. Oba tito hráči jsou v týmu nováčky, stejně jako slovenský rozehrávač Robert Nuber, který přišel do S.N.Vsi z maďarského Albacompu Székesfehérvár, či další rozehrávač Richard Mišinský který přišel do Spišské Nové Vsi z Košic. Tým byl také doplněn mladými perspektivními odchovanci spišského basketbalu. Hlavními pilíři týmu jsou zkušení pivoti Igor Pešta a Marcel Madaj, kteří jsou nejlepšími střelci týmu s průměry na zápas 14,6 bodu a 8,1 doskoku resp. 14,1 bodu a 6,5 doskoku na zápas.

Hráčům Spišské Nové Vsi v loňské sezóně jen těsně uniklo ligové finále a obsadili celkové čtvrté místo slovenské ligy, v předloňské sezóně skončili ještě o stupínek výše, když obsadili třetí ligovou příčku. Z tohoto pohledu je současná sedmá ligová příčka pro spišské fanoušky spíše zklamáním. V osmi odehraných ligových kolech dokázal jejich tým jen třikrát vyhrát a pětkrát poznal hořkost porážky. Naposledy v sobotu, když v Popradu prohráli jen těsným rozdílem 81:78. Po velmi vyrovnaném průběhu se o vítězi rozhodlo až v koncovce. Deset sekund před koncem snížil Avalič (na snímku vpravo) na 79:78, ale hosté faulovali a Poprad dvěma úspěšnými trestnými hody pojistil své vítězství. Nejvíce bodů za SNV zaznamenali Marcel Madaj 22 bodů, Jure Lozančič 17 bodů a Saša Avalič 12 bodů. Tým trenéra Krajnoviče zatím asi nejvíce brzdí marodka a nedostatečná celková sehranost týmu.

Ani první vystoupení ve Středoevropské basketbalové lize, ve kterém na domácí palubovce přivítali maďarský Albacomp Székesfehérvár, jim nevyšlo podle jejich představ. Podlehli maďarskému týmu o 22 bodů v poměru 83:105. Nejlepšími střelci slovenského týmu byli pivot Igor Pešta s 15 body a 10 doskočenými míči, Saša Avalič zaznamenal 13 bodů, Oto Ulman 12 a Marcel Madaj 11 bodů. Hráči  N.Jičína jsou po velmi dobrých výkonech v lize psychicky nahoře a jsou jistě v tomto utkání favoritem. Na pohárového soupeře, jehož největší síla je pod košem, budou jistě dobře připraveni a předvedou doufejme pohledný basketbal.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace