eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nový Jičín v CEBL vrátil Klosterneuburgu porážku | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nový Jičín v CEBL vrátil Klosterneuburgu porážku

📁 Evropské poháry 🕔26.11.2008
Nový Jičín v CEBL vrátil Klosterneuburgu porážku

Please enter banners and links.

Na úvod Středoevropské ligy Novojičínští Klosterneuburgu možná trochu nečekaně venku podlehli, dnes přišel čas odvety. Ta domácím vyšla docela dobře, byť ještě zejména v první polovině byl vidět na jejich hře stín nedávných porážek. V tabulce skupiny B CEBL jsou nyní se dvěma výhrami třetí, vede jejich dnešní soupeř, jenž však má o zápas více.

Na úvod Středoevropské ligy Novojičínští Klosterneuburgu možná trochu nečekaně venku podlehli, dnes přišel čas odvety. Ta domácím vyšla docela dobře, byť ještě zejména v první polovině byl vidět na jejich hře stín nedávných porážek. V tabulce skupiny B CEBL jsou nyní se dvěma výhrami třetí, vede jejich dnešní soupeř, jenž však má o zápas více.

Xion přijel i s Curtisem Bobbem, na nějž byla určitě velká část novojičínských fandů zvědavá. Geofin naopak nastoupil již bez Lavora Postella, s nímž klub rozvázal smlouvu. Jako první trefil zařízení Walker, ale po trojce zmíněného Bobba ve 2.minutě vedli hosté již 2:6. Walker však pod košem úřadoval nadále, když nastřílel 8 úvodních bodů hostitelů. Díky jeho příspěvku a trojce Šaroviče domácí v čase 4.32 otočili na 11:9. Dvojice Šarovič-Walker se pak starala o body N.Jičína prakticky po celou první desetiminutovku, jediný, kdo jim "vstoupil do hry" byl se dvěma šestkami Ubilla v úvodu 10.minuty. Druhé dějství začalo za stavu 24:20 a na palubovce se poprvé v dresu Novojičínských po všech zdravotně-přestupových peripetiích objevil i nedávný oslavenec Zbyněk Pospíšil. Hosté se ve 14.minutě přiblížili na 29:28 tříbodovým košem Hamidoviče, Moravané však odpověděli šesti body v řadě. Díky poněkud vlažnějším obranám se oba celky prosazovaly poměrně snadno a v poslední poločasové sekundě zvýšil Hájek na 45:38.

Druhý poločas odstartoval košem Nagler, ale Šarovič záhy přidal další dvě trojky. Vedení 51:42 mírnil opět Nagler, když pak trefil Bobb svou druhou (a poslední) trojku a prosadil se i Rajkovič, byl stav zase skoro srovnán – 56:54. Dvě trefy Reinbergera z perimetru Geofinu pomohly k desetibodové šňůře a do poslední čtvrtiny si domácí nesli náskok v podobě skóre 68:58. V tomto úseku se rozestřílel Dušan Pandula a jeho sedm bodů pomohlo hostitelům udržet rakouský tým na bezpečné vzdálenosti (78:69). Samotný závěr už Klosterneuburg odehrál poněkud unaveně a novojičínští hráči zvýšili postupně až na 88:71. Zápas uzavřel zpod koše stejný muž, který jej otevřel – Kenny Walker. Výsledek tedy zní 93:74.

Domácí nakonec tedy vyhráli poměrně vysoko, průběh zápasu ale výsledku neodpovídá na celých 100%. Hráči rakouského týmu využívali nezřídka chyb domácího týmu a drželi s Geofinem tempo zápasu zhruba 30 minut. Novojičínští jim to umožnili řadou ztracených balónů (18, hosté jen 13), ale vše si vynahradili vynikajícím doskokem, když soupeře přeskákali 45:25. Hostující celek doplatil i na vyšší počet faulů, domácí házeli celkem 28 TH (hosté jen 7) a hned 24x byli úspěšní. Geofin navíc předvedl přesnější střelbu z pole, což v konečném součtu vedlo k vítězství. V posledním hracím období pak byly vidět v hře N.Jičína opět náznaky kombinační lehkosti, jakou se až do zápasu s Nymburkem prezentoval.

Nejlepším střelcem byl Robert Šarovič se 26 body, když trefil 4 trojky a získal 6 faulů. Walker při střelbě z pole 12/9 nastřílel 21 bodů, k nimž přidal skvělých 15 doskoků a také 7 získaných faulů. Reinberger správně nasměroval tři trojkové pokusy a počitadlo bodů se u jeho jména zastavilo na cifře 12, stejně jako u Dušana Panduly. Rosťa Pelikán se prosadil 9 body, Manny Ubilla k 7 bodům přidal i 5 asistencí. Gavlák kromě 4 bodů i 6x asistoval, Hájek dal body dva a nasbíral 6 doskočených míčů. Zbyněk Pospíšil ve své premiéře odehrál něco přes 9 minut a nedal ani bod, ale je pochopitelné, že po tak dlouhém herním i tréninkovém výpadku jeho výkon nemůže být špičkový. Nulu na kontě měl po zápase i Luděk Jurečka. V hostujícím dresu se nejvíce prosadil Rajkovič se 14 body. Curtis Bobb nastřílel 13 bodů, odehrál nejvíc minut (přes 34), ale jeho střelecká bilance byla poměrně špatná – za 2b 7/2, za 3b dokonce 10/2… Po 11 bodech dali Creddle a i nejlepší střelec hostí Nagler, jenž se ze hry také chvílemi vytrácel. Diwald dal 8 bodů, Hamidovič přidal dalších 7, Williams 6, Sallomon a Gartner dali po 2 bodech. Jediný Stuppacher nedal ani bod.

Další zápas čeká v CEBL Geofin 3.prosince ve Spišské Nové Vsi. Základní skupinu pak zakončí dvěma duely se Székesfehérvárem.

GEOFIN NOVÝ JIČÍN – XION DUKES KLOSTERNEUBURG 93:74 (24:20, 45:38, 68:58)

Střelci: Šarovič 26 (4 trojky, 6 získaných faulů), Walker 21 (15 doskoků, 7 získaných faulů, 3 bloky), Reinberger 12 (3 trojky), Pandula 12, Pelikán 9 (3 bloky), Ubilla 7 (5 asistencí), Gavlák 4 (6 asistencí), Hájek 2 – Rajkovič 14, Bobb 13, Creddle 11, Nagler 11, Diwald 8, Hamidovič 7, Williams 6, Sallomon 2, Gartner 2
Fauly 13:24, TH 28/24-7/6, trojky 9:6, doskoky 45:25, 5 chyb: 40.Demetrius Williams, 40.Melvin Creddle, rozhodčí Dolinek, Holubek a Kapaňa, 1000 diváků

 

/Zdroj: www.basketnj.cz/

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace