eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Gambrinus překvapivě neuspěl v Rize | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Gambrinus překvapivě neuspěl v Rize

📁 Evropské poháry 🕔5.11.2008
Gambrinus překvapivě neuspěl v Rize

Please enter banners and links.

První vítězství si v Euriloze připsal celek TTT Riga, když košem čtyři vteřiny před koncem porazil českého mistra Gambrinus SIKA Brno 69:67.

Trenér Gambrinusu Jan Bobrovský poslal na začátek utkání pětici v podobě Horáková, Žirková, Vítečková, Whitmore a Kulichová, té se však do zápasu vůbec nepovedl.  Domácí celek rychle vedl 5:0 a následně ve 4. minutě již 12:2. Poté ale snížily Horáková a Whitmore a v zápětí se prosadily i střídající Fegeverneky a z trestných hodů Kulichová. Tím Gambrinus srovnal na a vyrovnané bylo skore i na konci prvního hracího období(20:20).

Ve druhé čtvrtině se poprvé podívala do hry rodačka z Rigy a pivotka Gambrinusu, Liene Jansone. Příliš se jí však nevedlo a ani její spoluhráčky na začátku druhého hracího období nehrály o mnoho lépe. Domácí celek tak opět odskočil a jen díky bodům Žirkové vedlo TTT v poločase jen o tři body 38:35.

Po změně stran sice Brňanky zásluhou Vítečkové vyrovnaly na 38:38 a ve 25. minutě dokonce vedly 43:40, ale domácí celek dokázal zaragovat a do posledního hracího období šel s dvoubodovým náskokem. Ten se ale během čtyř minut změnil až na desetibodový, když se Gambrinus čtyři minuty nedokázal prosadit a prohrával tak 60:50.

Hostující celek se ale nevzdal, svou třetí trojku v zápase proměnila Vítečková a dala signál ke zvratu. Brněnská kapitánka Horáková ve 37. minutě upravila na 59:62. Tříbodové vedení držely Lotyšky i minutu před koncem a po trojce Troiny se zdálo rozhodnuto. Následně ale . Eva Vítečková zaznamenala svou čtvrtou trojku a následně se totéž povedlo i Žirkové a bylo znovu srovnáno! Čtyři vteřiny před koncem však definitivně rozhodla Essence Carson.

Lotyšský celek tak ukončil čekání na vítězství v tomto ročníku soutěže a mají jen o bod méně než Gambrinus, který v tomto zápase doplatil zejména na špatný doskok(47:33 pro domácí).

 

TTT Riga – Gambrinus Sika Brno 69:67 (20:20, 38:35, 52:50)

Body: Troina 24, Carson 19, Kublina 12 – Vítečková 14, Horáková 13, Žirková 12, Kulichová 7, Whitmore 7, Ivkovicne-Béres 6, Fegyverneky 4, Maiga-Ba 4.

Rozhodčí: Julien (Francie), Lenczowski (Polsko), Forsberg (Švédsko). Trestné hody: 13/10 – 15/10. Fauly: Trojky: 5:7. Diváci: 500.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace