eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 8. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 8. kolo

📁 Mládež 🕔10.11.2008
Extraliga U16 – 8. kolo

Please enter banners and links.

V 8. kole extraligy kadetů vyjely zatím úspěšné celky Ústí, Klatov a Sokola Pražského na horké palubovky do Jihlavy, na Vyšehrad a do Brna. Ústí i Klatovy i po dnešku drží neporazitelnost a stíhají suverénně vedoucí Pardubice. Zejména jasná výhra Klatov na Vyšehradě je překvapením kola.

V 8. kole extraligy kadetů vyjely zatím úspěšné celky Ústí, Klatov a Sokola Pražského na horké palubovky do Jihlavy, na Vyšehrad a do Brna. Ústí i Klatovy i po dnešku drží neporazitelnost a stíhají suverénně vedoucí Pardubice. Zejména jasná výhra Klatov na Vyšehradě je překvapením kola.

BK Pardubice – BCM Slezská Ostrava 96:55

komentář trenéra Pardubic: "Nebylo to tentokrát mimořádné pokoukáníčko, protože když se někdo z našich hráčů rozběhl, byl z toho koš. Zápas se tak brzo změnil v přehlídku individuálních schopností našich hráčů, v čemž jako obvykle dominoval rychlý a robustní Kříž, s nímž si hosté nedokázali poradit ani náhodou. Za 28 minut svého pobytu na hřišti zaznamenal 39 bodů s bilancí zakončení 19/18 zpod koše. To svědčí o jeho jasné dominanci v zápase, který byl vhodnou příležitostí k obehrání celé lavičky. I bez Kříže jsme však poslední čtvrtinu vyhráli jasně 22 – 11 a i nadále nebylo co řešit. V celku hostí „zlobil „ snad pouze autor 4 trojkových pokusů Urbánek, ostatní toho v Pardubicích příliš nepředvedli."

střelci Pardubice: Kříž 39, Pacák 19, Andres 8, Lachman 7, Bahník 6, Mikulecký 5, Peterka 4, Šimon 4, Heřman 2, Chalupník 1, Šoula 1

střelci Ostrava: Urbánek 18, Jozek 16, Šafarčík 7, Veverka 6, Mihalčík 2, Háša 2, Vidlička 2, Habily 1, Lukáč 1

BK BCM Prostějov – BK Opava 82:72

Druhé vítězství Prostějova nad soupeřem z dolní poloviny tabulky. Trenéra Budňáka potěšil kromě tradičních opor Medka a Staňka i výkon Buriánka, který se konečně prosadil i střelecky. V Opavském dresu se prosadili Hulva, Bohm a Král, ale na domácí to dnes nestačilo.

střelci Prostějov: Medek 31, Staněk 23, Buriánek 13, Plhák 8, Pěnička 5, Žemlička 2

střelci Opava: Hulva 17, Bohm 17, Král 13, Černohorský 9, Kvapil 8, Fingerhut 7, Tkačík 1

BA Sparta – BCM Moravská Ostrava 48:92

střelci Ostrava: Kouřil 20, Kobsa 16, Lyčka 15, Klečka 11, Veselý 8, Vachutka 7, Vlasák 4, Vašíček 4, Navrátil 4, Landor 3

USK Praha – Proton Zlín 50:73

komentář trenéra USK: "Další utkání extraligy kadetů byla na programu o tomto víkendu, kdy do Prahy zavítala družstva z Moravy. Sobotním soupeřem byl Zlín, jehož trenér přivezl na Folimanku velmi nabuzený tým. Hned od úvodu utkání předvádělo družstvo Zlína agresivní pohyblivou obranu, která nepouštěla USK do laciných střel, a domácí měli velké problémy s vytvářením si vhodných pozic k zakončování. Výsledkem útočného snažení domácích bylo pouhých 6 bodů za prvních deset minut utkání a to nedávalo domácím příliš šanci pomýšlet na vedení v tomto zápase. Co se nedařilo v útoku, se alespoň hráči pokoušeli vynahradit v obraně a slušně fungující defenzíva udržovala stále jistou šanci USK. Zlín se ale na Folimance prezentoval vysoce organizovanou hrou v útoku, kdy ve sledu několika rychlých clon naši hráči často chybovali a dali tak možnost soupeři ke snadnému zakončování. Největší problémy mělo USK ale na útočné polovině hřiště, kdy v podstatě během celého utkání se domácí nedokázali prosadit z rychlého protiútoku a do agresivní zónové obrany to bylo často velké trápení. Vstřelených 27 bodů za 30 minut hry je opravdu málo a i přes snahu v obraně bylo o vítězi utkání rozhodnuto."

střelci USK: Petrák 18, Truhlář 10, Lipovskij a Hrudka 7, Jiránek 5, Pejatovič 2, Jeřábek 1

střelci Zlín: Šiška 24, Václavek 20, Bajar 12, Salač 9, Javořík 2, Sylla 2, Kovařík 2, Studený 2

BC Vysočina – BK Ústí nad Labem 70:85

střelci Vysočina: Novák 17, Krajcigr 17, Černý 10, Janků 8, Mísař 8, Šárka 2, Janík 2, Spilka 2, Buben 2, Novotný 2

střelci Ústí: Bejček 28, Feštr 21, Fiala 15, Kromholz 12, Puhl 9

JBC Brno – Sokol Pražský 78:58

Obě družstva předvádí na pohled pěkný kolektivní basketbal, pro obě je důležité, jak se daří klíčovým střelcům Kyzlinkovi resp. Kološovi. Kyzlinkovi se dnes překvapivě chtělo bránit a od trenéra Janíka dostal na starosti právě Kološe. I ostatní Brňané se dnes rozhodli, že kdo dobře brání, nemůže mít špatný den a tak se sokolové prosazovali jen velmi těžko. Tři čtvrtiny bylo utkání vyrovnané s mírnou převahou domácích a v té závěrečné se na pražský koš valil jeden protiútok za druhým. Hostům pomalu, ale jistě docházely síly a jediný, kdo byl schopen se prosadit, byl Reimer, na dobře hrající domácí to však dnes nestačilo.

střelic Brno: Kyzlink 24, Šaňák 21, Hrabovský 18, Jeřábek 6, Harašta 4, Petlák 3, Buček 2

střelci Sokol Pražský: Reimer 17, Kološ 13, Zelenka 6, Ghibellini 6, Blažek 5, Smrž 4, Kohout 4, Dvořák 4

Sokol Písek – Lokomotiva Plzeň 81:43

Soupeř ze západních Čech přijel na píseckou palubovku s bilancí 3-3, nicméně se dal očekávat jednoznačný zápas, protože Písek patří mezi favority soutěže a v domácím prostředí bude jen těžko prohrávat. V první čtvrtině se také plzeňští drželi "na dostřel". Pak však sršni přitáhli v obraně a soupeři se začali postupně vzdalovat. Vynikající výkon předvedl Linhart, dobrou práci odvedl při obraně hostující hvězdy Švandrlíka Soukup a pod košem velmi dobře pracoval Vokálek. Ale i ostatní hráči se podíleli na zdařilém sobotním představení, které nakonec bylo až příliš jednoznačné.

komentář trenéra Plzně: "Sobotní zápas s Pískem jsme odehráli bez boje. V 6té minutě bylo skóre 11:10, ale od té doby soupeř postupně navyšoval své vedení až na téměř 50ti bodový rozdíl, který svítil na tabuli na počátku 4.čtvrtiny. V poslední čtvrtině za Písek hráli hráči z lavičky a tak se skóre mírně upravilo. Musím říct, že Písek vyhrál zcela zaslouženě, ale zápas jsme mu odevzdali moc lehce. V obraně se nám nechce jít ‚na krev‘ a obrana před tím než hráč dostane míč téměř neexistuje. Odstupování ze slabé strany a braní na záda po střele soupeře stále není samozřejmostí. V útoku je to hra 1 proti všem bez snahy vytvořit spoluhráči pozici. Máme na čem pracovat.

+ zápasu: Jediné plus zápasu vidím v překonávání presu při kterém jsme neztratili snad ani jeden míč. 

– zápasu: Zakončení v přečíslení po překonání presu => Situace 3na2 řešíme hrou 1na1 s nedůrazným nájezdem do koše, kdy často končíme střelou z dvojtaktu mimo bednu. Neexistující rychlý protiútok. Laxní obrana a doskakování kdy skáčeme na míč na obroučce místo braní na záda."

střelci Písek: Linhart 22, Šlechta R. 17, Fait 11, Čihák 8, Duda 6, Soukup 4, Vokálek 4, Němec 4, Svoboda 3, Šlechta P. 2

střelci Plzeň: Švandrlík 9, Froněk 9, Svoboda 7, Bína 6, Benedikt 5, Kříž 3, Tomšů 3, Gezo 1

Sokol Vyšehrad – TJ Klatovy 51:76

Hosté překvapili vysokou úspěšností střelby a zpočátku velmi dobře eliminovali rychlý přechod domácích do protiútoku. Vyšehrad jakoby se hledal podobně jako před 14 dny s Pardubicemi a prohrál úvodní část hry velkým rozdílem 9:21. Tato čtvrtina určila ráz utkání. Ve druhé části skóre nenarůstalo, ale střelba domácích byla stále katastrofální a spousta míčů nenašla vůbec konstrukci koše. Když domácí borci nepromněňovali ani zcela jasné příložitosti, narostl náskok hostů přes 20 bodů. Tento rozdíl si klatovští pohlídali a v závěru ještě navýšili na hrozivých 25 bodů, což se dá označit za velké překvapení. Pouhých 10 domácích faulů vede k otázce: "Kam se poděla tradiční vyšehradská bojovnost?"

střelci Vyšehrad: Hampejs 14, Bernáth 12, Úlehla 9, Bohadlo 4, Lukáš 4, Choutka 4, Haltmar 4

střelci Klatovy: Aušprunk 18, Volmut 15, Kuneš 14, Luňák 12, Krůta 6, Johánek 5, Drozda 4, Bernas 2

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace