eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

PLK – Adam Wójcik: „Zůstávám optimistou“ | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

PLK – Adam Wójcik: „Zůstávám optimistou“

📁 Rozhovory 🕔16.10.2008
PLK – Adam Wójcik: „Zůstávám optimistou“

Please enter banners and links.

V jeden den dvě smutné zprávy. Nejprve se Adam Wójcik (209 cm, 38 let) dozvěděl, že jeho současný zaměstnavatel Capo d´Orlando byl vyloučen z nejvyšší italské soutěže, posléze i to, že stejný osud stihl i Śląsk Wrocław, tedy klub, jehož byl Wójcik několik let hvězdou.

 

Michał Karbowiak: Co je pro Vás větší ranou? To, že byl Váš klub vyloučen ze Serie A, nebo to, že ze dne na den zmizel z polské ligy Śląsk, s nímž jste vyhrával mistrovské tituly?

AW: Jsou to pro mě šokující zprávy. Pokud jde o můj současný klub, do jednoho jsme věřili, že nakonec v nejvyšší soutěži zůstaneme. Vždyť nás vyloučili dva týdny před začátkem ligy! Přesto mám v kapse zpáteční letenku na Sicílii, neboť 16. října má zasednout odvolací komise a vynést nad klubem definitivní ortel. Je jasné, že když první dvě instance rozhodly o našem vyloučení, jsou šance na zvrat minimální. V podstatě jsem se už smířil s faktem, že jsem bez angažmá.

Co se Śląsku týče, myslím, že to je nešťastné rozhodnutí. Před sezónou mohl klub změnit majitele, k čemuž nakonec nedošlo. To, že se po všech problémech nakonec přihlásil do soutěže, znamená, že byly splněny všechny závazky vůči všem stranám. A majitel se najednou rozhodne tým zlikvidovat. Klub s ohromnou tradicí jako Śląsk, který má na svém kontě 17 mistrovských titulů a nespočet příznivců… Co se stalo, je o to smutnější, že za rok bude Wrocław hostit Mistrovství Evropy a náhle tu nebude ligový basketbal.

MK: Přesto již existují plány na obrození klubu. Byl byste ochoten ujmout se této role? Na jedné straně jako ikona Śląsku, na straně druhé jako byznysmen.

AW: Možná někdy v budoucnosti. V současné chvíli je pro mě na prvním místě rodina a aktivní kariéra. Obroda klubu jako je Śląsk nebude jednoduchá. Věřím však, že se najdou lidé, kteří takovou výzvu přijmou. Je zde ohromný potenciál, který se nejlépe ukázal v letech, kdy jsme vyhrávali tituly a dominovali celé lize. Wrocław je městem basketbalu a zcela jistě jím i zůstane. I proto zůstávám optimistou.

MK: Kde Vás uvidíme v letošní sezóně?

AW: Mám na stole tři konkrétní nabídky, doposud jsem se nerozhodl a každou pečlivě zvažuji. Jedna z nich je ze Słupsku, další z jiného polského klubu, jehož jméno ale neprozradím. Nikde přece není napsáno, že se vrátím do Polska. Počkáme a uvidíme. Nyní se musím vrátit do Itálie a vyřešit všechny zbývající otazníky.

MK: Uvidíme Vás za rok na ME v reprezentačním dresu?

AW: Reprezentace je pro mě otevřené téma. Trenér Katzurin mě viděl na přípravném turnaji na Sicílii a popřál mi hodně štěstí při hledání nového klubu.   

 

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace