eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Orli v Zagrebu prohráli a v EuroChallenge tak končí | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Orli v Zagrebu prohráli a v EuroChallenge tak končí

📁 Evropské poháry 🕔22.10.2008
Orli v Zagrebu prohráli a v EuroChallenge tak končí

Please enter banners and links.

Prostějovští Orli již v pondělí v brzkých ranních hodinách vyrazili vstříc odvetnému utkání v rámci prvního kvalifikačního kola evropského poháru EuroChallenge. Po prvním utkání, které jsme doma na Hané prohráli 61:69, jsme do Zagrebu odjížděli s malými nadějemi. 

Prostějovští Orli již v pondělí v brzkých ranních hodinách vyrazili vstříc odvetnému utkání v rámci prvního kvalifikačního kola evropského poháru EuroChallenge. Po prvním utkání, které jsme doma na Hané prohráli 61:69, jsme do Zagrebu odjížděli s malými nadějemi. Především byly naše naděje na vítězství o devět bodů limitovány marodkou v týmu. I přes to jsme do utkání vstoupili s obrovským nasazením a po celý zápas jsme předváděli sympatický výkon. V úvodu dnešního zápasu jsme se velice dobře prosazovali jak zpod koše, tak i z perimetru a dostali jsme se tak do slibného vedení, které jsme udrželi až do závěru třetí desetiminutovky, kdy soupeř otočil vývoj utkání. S naším soupeřem jsme se ještě ve čtvrté čtvrtině přetahovali o vítězství, ale především díky širší hráčské lavičce zvítězil nakonec domácí celek poměrem 79:73. Orli tak s celkovým skórem 134:148 v evropském poháru bohužel končí.

I když bylo dnešní utkání velice důležité, protože rozhodovalo o naší další účasti v evropském poháru EuroChallenge, neměl trenér Orlů Ivica Mavrenski k dispozici kompletní sestavu. Na lavičce mu chyběl Vrubl, Savanovič a Leško který se nepříjemně zranil v posledním utkání s Kolínem. Na soupisce a také na lavičce už dnes seděl i Pavel Bosák, který ale trénuje teprve od pondělí a s jeho startem se tak příliš počítat nedalo. Aby toho všeho nebylo málo, bere Pavel Staněk antibiotika, protože se potýká se zánětem spojivek. Prostějovský kouč měl tak k dispozici všeho všudy devět hráčů. Hanácký celek byl ale odhodlaný bojovat o postup do další části do poslední minuty a nutno uznat, že se mu to podařilo. Hosté totiž svým nasazením domácí celek v úvodu utkání zaskočili a velice rychle se díky hráčům P&P(Prášil, Pruitt) dostali do vedení 11:9. V naší kvalitní obraně jsme pokračovali i v dalších minutách, až jsme se dostali do sedmibodového vedení 20:13 a první desetiminutovku jsme nakonec vyhráli poměrem 20:16.

Ve druhé čtvrtině oba celky střídaly dobré výkony se špatnými, až domácí celek v poslední minutě tříbodovým košem Simona vyrovnal na 30:30. Amesovi se sice podařilo tento “attack“ oplatit stejnou mincí a i po druhé čtvrtině jsme vedli poměrem 33:30, ale i tak byl soupeř nebezpečně blízko a všichni s napětím očekávali, který tým bude na palubovce vládnout po přestávce. Naštěstí pro nás to byl opět prostějovský tým, kterému vstup do druhé poloviny utkání vyšel. Velice rychle jsme se dostali do osmibodového vedení, které jsme drželi až do dvacáté sedmé minuty. V závěru třetí desetiminutovky se totiž domácí celek odhodlal k dalšímu pokusu převzít vedení dnešního utkání. Naneštěstí pro nás se mu už tento pokus podařil. Domácí se začali velice přesně trefovat ze tříbodové vzdálenosti a drtivou sérií 14:2 rozhodli dnešní utkání. Do poslední čtvrtiny jsme tak vstupovali za stavu 53:48.

Hosté ale zdaleka nehodlali složit své zbraně a nadále nutili soupeře ke ztrátám a k faulům. Ve třicáté třetí minutě se tak po trestných hodech Amese prostějovští Orli opět dostali do vedení 56:55. S domácím celkem jsme se tak začali přetahovat o vedení, které ale nakonec vybojoval chorvatský celek. Ten také dnešní utkání dovedl do vítězného konce poměrem 79:73 a může se tak radovat z postupu do druhého kvalifikačního kola.

KK Zagreb – BK Prostějov 79:73(16:20, 30:33, 53:48)

KK Zagreb: Simon 23,Tomič 17(19 doskoků), Dundovič 11, Drezga 9, Basljan 7, Babič 6, Stimač 6,
BK Prostějov: Ames 20, Pruitt 14(12 doskoků), Beechum 13, Prášil 7, Novák 7, Diakite 6, Staněk 6.

2b.: 21/38(55,3%) – 17/46(37,0%)
3b.: 7/20(35,0%) – 7/17(41,2%)
TH: 16/21(76,2%) – 18/24(75,0%)
Doskoky: 39-32 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace