eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín zkrátka umí. Beksu zradila střelba | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín zkrátka umí. Beksu zradila střelba

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔16.1.2018
Děčín zkrátka umí. Beksu zradila střelba

Please enter banners and links.

Ondřej Šiška byl hlavní postavou televizní dohrávky mezi Pardubicemi a Děčínem. Rozehrávač Válečníků zaznamenal 24 bodů a 6 asistencí a Děčín si i díky skvělé obraně a bezzubé střelbě domácích odvezl veledůležitý triumf.

Válečníci vedli drtivou většinu utkání, takže se dá říci, že vyhráli zaslouženě. Hosty nastartovala v polovině první periody trojka Šišky na 10-13 a od té doby zintenzivnili obranu a favoritovi nepovolili víc, než dva body. Vedení 12-18 po úvodní čtvrtině hosté začali rozmnožovat, dařilo se jim na doskoku, naopak domácí střelecká mizérie pokračovala. Byl to znovu Ondřej Šiška, který v 15. minutě trojkou upravil už na 16-27 a byl velice při chuti. Když se dvě minuty před přestávkou na 21-36 prosadil Bažant, zdálo se, že sledujeme rozhodující fázi utkání. Slabší chvilku si ale po zbytek čtvrtiny vybrali i hosté a Martin s Pandulou korigovali na poločasových 27-36.

Třetí perioda, resp. její druhá půle patřila Bekse. Východočeši se dostali ze stavu minus 14 až na tříbodový deficit. Hlavní zásluhu na tom mělo zahraniční duo Kent s Martinem. Beksa převzala iniciativu na útočném doskoku, Děčín začal hrát v útoku křečovitě a po 30 minutách to bylo 45-48. Až poslední desetiminutovka přinesla více košů, ale vždy, když se domácí dotáhli byť jen na rozdíl jednoho-dvou bodů, byli tu Pavel Houška, nebo Ondřej Šiška, kteří vždy trefili nějakou obtížnou střelu, či proměnili nájezd. Válečníci slaví triumf 67-72, který je celkově jejich devátým v sezoně. Boj o šestku pro ně ale rozhodně nekončí, už v sobotu musí doma porazit papírově slabší Brno. Pardubice jsou stále druhé, ve šlágru kola je bodově držel Scott Martin s 16 body a 6 doskoky.

„Chtěl bych poděkovat svým hráčům za vítězství, které je pro nás velmi důležité a cenné. Myslím, že jsme si ho za celkový projev zasloužili, i za to, že jsme vedli třicet šest minut. Možná, že situace, která nastala – u nás to, že v médiích se počítají porážky, které jsme zaznamenali na venkovních hřištích, a u domácích nepřítomnost Domineze Burnetta – udělala v každém týmu něco s hlavou. U nás to udělalo to, že jsme si řekli, že každé utkání do konce základní části má pro nás významnou hodnotu, a že není důvod si myslet, že bychom měli prohrát, naopak, hráli jsme s vítěznou mentalitou. Do poločasu jsme se tak trochu ujistili, že by to šlo. Problémem bylo, že v okamžiku, kdy vedeme dvouciferným rozdílem, máme tendenci hrát něco jiného. Polevíme v pohybu v útoku a necháváme vesměs hru na jednom hráči. Domácí logicky, když se střelecky trápili, vytvořili obrovský tlak na útočném doskoku. Klíčovým faktorem, proč jsme vyhráli, byl individuální výkon Ondry Šišky, který vzal tým na svoje ramena a dotáhl ho do vítězné brány. Jakmile jsme se na konci znovu utrhli na šest, sedm bodů, už jsme utkání zkontrolovali. Znovu ale opakuji – byli jsme opět blízko toho, abychom si nechali protéct vítězství mezi prsty,” krotil euforii kouč Děčína Pavel Budínský.

„V průběhu celého utkání jsme velmi dobře bránili, naše aktivita na útočném doskoku byla velmi dobrá, měli jsme devatenáct útočných doskoků. Bohužel se nám nedařilo v útoku. Neproměňovali jsme otevřené pozice, jednoduché situace pod košem… Asi jsme nad tím začali moc přemýšlet a v určitých fázích to byla až křeč. Nicméně tým bojoval, rval se o každý míč, dostali jsme se z minus patnácti bodů až na jeden bod. Pro další vývoj bylo strašně důležité, že jsme nepřeklopili skóre v náš prospěch, přitom to několikrát byla otázka jedné střely. My jsme ji bohužel nedali, naopak Děčín dal koš s faulem nebo trojku a pořád se držel vpředu. Celkově rozhodlo naše nízké střelecké procento, v ostatních činnostech jsme byli velmi aktivní,” řekl na tiskové konferenci trenér Pardubic Tomáš Bartošek.

Ústí rozdrtilo Ostravu

Sluneta se posunula na čtvrté místo tabulky, když získala jubilejní 10. výhru nad oslabenou Ostravou. Trenér Medvecký nemohl využít služeb rozehrávače Stanojeviče a shooting guarda Payna, a Severomoravané ztráceli na Slunetě už od prvních minut. Úvodní perioda výsledkem 26-13 napověděla ráz zápasu, v němž hosté špatně bránili a sami stříleli pouze s 34,5 % úspěšností. Ke 22-bodovému Stojačičovi se také příliš nikdo nepřidal, a tak hosté odjeli domů s přídělem 92-53. Domácí měli ve svém středu pět dvouciferných střelců, z nichž vyčníval se 17 body Donald Robinson.

Výsledky:

BK JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín 67:72 (12:18, 15:18, 18:12, 22:24)

Body: Martin 16 (6 doskoků), Pandula 13, Potoček 8, Welsch 8, Kent 8 (10 doskoků), Kohout 6 (7 doskoků), Půlpán 4, Nečas 2, Švrdlík 2 – Šiška 24 (6 asistencí), Pomikálek 11 (6 doskoků a 6 asistencí), P. Houška 9 (9 doskoků), Landa 6, Bažant 5, Feštr 5, Halada 3, J. Houška 3, Grunt 2, Ježek 2, Krakovič 2
Doskoky: 48 – 38
Trojky: 2/19 – 10/25
TH: 7/10 – 8/15
Asistence: 14 – 16
Ztráty: 10 – 12
Fauly: 14 – 16

 

Sluneta Ústí nad Labem – NH Ostrava 92:53 (26:13, 24:12, 19:13, 23:15)

Body: Robinson 17 (6 asistencí), Pecka 15, Svejcar 14, Šteffel 14 (7 doskoků), Teague 10, Votroubek 9, Šotnar 4 (7 asistencí), Singletary 3 (6 doskoků), Šmíd 3, Dolanský 3 – Stojačič 22, Medvecký 13, Woods 6 (8 doskoků), Klímek 4, P. Bohačík 3 (10 doskoků), Choleva 3, Blagojevič 2
Doskoky: 42 – 38
Trojky: 11/30 – 5/21
TH: 15/20 – 10/17
Asistence: 23 – 8
Ztráty: 9 – 23
Fauly: 21 – 17

 

Foto: bkdecin.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace