eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Nusle mají první vítězství | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga juniorek: Nusle mají první vítězství

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔5.11.2017
Extraliga juniorek: Nusle mají první vítězství

Please enter banners and links.

Vyrovnaný souboj sehrály brněnské Žabiny na půdě Slovanky. Lépe začalo domácí družstvo, v poločase měly ale navrch hostující hráčky. Třetí čtvrtinu ale opět ovládl domácí tým, který se dostal až do desetibodového vedení. Žabiny ale předvedly mohutný finiš, když během závěrečné desetiminutovky nastřílely dvacet osm bodů a strhly vítězství na svou stranu. Brněnský tým táhla s devatenácti body Kristýna Navrátilová (z pole 7/6, trojky 2/2, TH 1/1), která navíc přidala i sedm doskoků, dva bloky a dvě asistence. Slovanka měla hned tři hráčky, které nastřílely po čtrnácti bodech, deseti body je doplnila Andrea Ondroušková.

KP Brno zvládlo utkání na hřišti Jablonce. Hostující hráčky byly favoritem zápasu a svou roli od začátku potvrzovaly. Hned čtyři brněnské hráčky se dostaly do dvojciferných čísel, Eva Šmeráková zapsala double-double za osmnáct bodů (z pole 9/6, TH 8/6) a dvanáct doskoků. Jablonecká Markéta Šoltysová byla s devatenácti body nejlepší střelkyní utkání. Pro KP Brno se jedná o druhou výhru v letošní sezóně, Jablonec naopak na první úspěch stále čeká.

Vysoké vítězství si připsala Sparta, která přehrála Sokol Nusle. Sparta dominovala od začátku utkání, nováček extraligy se držel na dostřel pouze během úvodní čtvrtiny. Hostujícím hráčkám výrazně pomohlo jednadvacet útočných doskoků, navíc přinutily domácí tým k jednatřiceti ztrátám. Sparta se také blýskla jednadvaceti týmovými asistencemi. Anna Rosecká zatížila konto soupeřek dvaceti třemi body (z pole 7/6, trojky 5/2, TH 8/5), osmnáct bodů a osm doskoků přidala Julia Vydrová. Na druhé straně se bodově prosadila Barbora Matějčková, autorka jedenácti bodů.

Nezaváhal ani USK Praha, který porazil BK Strakonice. Tým z Prahy zápas nepodcenil, již po deseti minutách vedl téměř o dvacet bodů a prakticky rozhodl o svém vítězství. USK měl převahu na doskoku a dopustil se pouze šesti ztrát. Komplexní výkon podala nová posila pražského celku Kristýna Brabencová, která k osmi bodům připojila sedm doskoků, čtyři zisky a čtyři asistence. Jedinou dvojcifernou střelkyní v dresu Strakonic byla s jedenácti body Anna Ovsjanniková.

Další výhru si připsaly Pardubice, které zvítězily v Trutnově. Studánka byla od začátku v mírném vedení, a ačkoliv se Trutnov několikrát přiblížil na těsný rozdíl, hostující hráčky jeho útok na vítězství pokaždé odvrátily a dva body si nakonec odvezly. Domácí hráčky sice celkově vyhrály doskok, Pardubice ale měly díky více doskokům v útoku a naopak méně ztrátám více střel. X-faktorem Pardubic byla Karolína Šotolová, která nastřílela dvacet sedm bodů, ke kterým přidala devět doskoků, šest asistencí a čtyři získané míče. Trutnov vedla s patnácti body Anna Rylichová.

Vyrovnané utkání se hrálo na hřišti Hradce Králové, kam zavítala Ostrava. Byl to právě hostující tým, který byl v průběhu utkání mírně vpředu a nakonec si odvezl vítězství. Hradecké lvice se však stále držely na dostřel a zápas byl téměř vyrovnaný až do samého konce. Ostravu držela lepší úspěšnost střelby a méně ztrát, lvice naopak těžily z druhých šancí, jelikož si připsaly dvaadvacet útočných doskoků. Moravský tým podržela trojice hráček ve složení Gabriela Busková, Natálie Miklíková a Adéla Smutná, která dohromady nastřílela čtyřicet devět bodů z celkových jednasedmdesáti. V dresu Hradce se s dvaadvaceti body prosadila Lucie Bolardtová, Isnelle Natabou se blýskla čtrnácti doskoky.

Sobotní výsledky:

Basket Slovanka – Žabiny Brno 67:71

Bižuterie Jablonec nad Nisou – KP Brno 57:77

Sokol Nusle – BA Sparta Praha 39:105

USK Praha – BK Strakonice 94:35

Loko Trutnov – Studánka Pardubice 59:70

Sokol Nilfisk Hradec Králové – SBŠ Ostrava 66:71

Slovanka už byla druhý hrací den úspěšná, když porazila KP Brno. Tentokrát už si vedení nenechala vzít a utkání bez problémů dotáhla do vítězného konce. Pražský tým těžil z útočných doskoků a jeho procento střelby za dva body bylo čtyřicet dva procent. Výborný výkon podala opora Andrea Ondroušková, která se do sestavy vrátila po zranění, které si přivodila na letním mistrovství Evropy do šestnácti let. Česká reprezentantka se na výhře podílela dvaceti osmi body (z pole 20/11, TH 9/6), třinácti doskoky, šesti asistencemi, pěti zisky a blokem. Navíc na sebe získala hned devět faulů. Čtrnáct bodů nastřílela Eliška Hálová, deset jich přidala Barbora Bušková.

Brněnské Žabiny vysoko vyhrály v Jablonci. Hostující družstvo bylo od začátku lepší na obou koncích palubovky a již v poločase vedlo o šestačtyřicet bodů. Brno výrazně dominovalo na doskoku, bylo lepší ve ztrátách a proměnilo neuvěřitelných sedmdesát procent střel z pole. Kateřina Galíčková s Barborou Tomancovou zaznamenaly double-double, do střelecké listiny se ale zapsaly všechny hostující hráčky. V dresu Jablonce se naopak přes deset nastřílených bodů dostala pouze Barbora Nováková.

Nusle mohou slavit premiérovou výhru v extralize juniorek, když přehrály Strakonice. Úvodní desetiminutovka byla vyrovnaná, poté však začal jihočeský tým ztrácet. Strakonice sice doskočily více míčů v útoku, druhé šance ale nedokázaly přetavit v body. Nusle naopak střílely s úspěšností přes padesát procent, Strakonice trápil i vyšší počet ztrát. Domácí celek k výhře nasměrovala pivotka Charlotte Semgady, která zapsala double-double za dvacet bodů a jedenáct doskoků. Strakonice střelecky vedla Barbora Suchanová (16) s Adélou Stiborovou (11).

Derby pražských týmů dopadlo lépe pro domácí USK. Sparta držela s domácími hráčkami krok během první části, v poločase ztrácela hratelných devět bodů. Po změně stran ale žádná změna nepřišla a USK své vedení stále navyšoval. Sparta ztrácela na doskoku a měla i horší procento střelby. Zapsala i více ztrát. V dresu USK se o čtyřiadvacet bodů postarala Julie Pospíšilová (z pole 8/6, trojky 5/2, TH 6/6), která přidala i devět doskoků, čtyři zisky a pět asistencí. Veronika Voráčková dosáhla na double-double za jedenáct bodů a čtrnáct doskoků, šestnáct bodů nastřílela Anna Merhautová.

Cenné vítězství si připsal Trutnov, který doma porazil Ostravu. Trutnov měl výborný vstup do zápasu a již během první čtvrtiny nastřílel šestadvacet bodů. Ostrava sice zůstávala na dostřel, když byl ale Trutnov i nadále ofenzivně velmi produktivní, začala mírné ztrácet. Po třiceti minutách bylo manko hostujícího týmu stále jednociferné, domácí hráčky už si ale vítězství vzít nenechaly. Domácí hráčky předvedly velmi dobrý výkon na doskoku, zdobil je i nízký počet ztrát a dobré procento střelby. O bodový přísun se postaralo duo ve složení Anna Rylichová – Adéla Vymazalová, které nastřílelo přes polovinu bodů celého týmu. Nejlepší střelkyní Ostravy byla s osmnácti body Anna Kubíčková.

Hradecké lvice dokázaly v neděli uspět proti pardubické Studánce. Domácí tým o svém vítězství rozhodl ve třetí čtvrtině poté, co první půle skončila téměř vyrovnaně. Po změně stran začaly hradecké lvice své soupeřky přehrávat a těm už se nepodařilo dostat se zpátky do zápasu. Hradec k vítězství vedla gruzijská posila Natalia Otkhmezuri, která zatížila konto soupeřek sedmadvaceti body (z pole 10/3, trojky 7/5, TH 7/6). Pivotka Isnelle Natabou zaznamenala svůj druhý letošní double-double za čtrnáct bodů a dvacet pět doskoků. Pardubická Pavlína Tabačková nastřílela dvacet tři bodů, přidala se k ní ale pouze Karolína Šotolová, autorka devatenácti bodů.

Nedělní výsledky:

Basket Slovanka – KP Brno 77:53

Bižuterie Jablonec nad Nisou – Žabiny Brno 38:114

Sokol Nusle – BK Strakonice 79:51

USK Praha – BA Sparta Praha 68:50

Loko Trutnov – SBŠ Ostrava 92:76

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Studánka Pardubice 84:68

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace