eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Aleš Chán dotlačil v Rakousku Wels do semifinále | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Aleš Chán dotlačil v Rakousku Wels do semifinále

📁 Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔11.5.2017
Aleš Chán dotlačil v Rakousku Wels do semifinále

Please enter banners and links.

Ostřílený rodák z Prahy byl v rozhodujícím zápase jedním ze strůjců postupu přes favorizovanou Vídeň.

Úvodní zápas v rakouské metropoli přitom proseděl mezi náhradníky a jen bezmocně přihlížel porážce 80:64. V odvetném zápase doma už jej kouč Coffin vyslal do hry a rodák z Prahy se mu jako náhradník během 20 minut odvděčil 8 body a 3 doskoky a pomohl k vítězství 81:66. K rozhodujícímu zápasu museli hráči Welsu znovu do Vídně. Nervozita svazovala domácím ruce a s výjimkou jednoho okamžiku museli neustále dotahovat náskok hostů, který byl zkraje druhé části už dvouciferný. Aleš Chán šel poprvé do hry v polovině první čtvrtiny a uvedl se třemi útočnými doskoky. V první půli zaznamenal devět bodů, po přestávce se chvíli trápil, ale jeho koš v polovině závěrečné čtvrtiny na 57:56 pro Wels znamenal rozhodující obrat, na jehož konci byl postup do semifinále.

Chán v rozhodujícím zápase zaznamenal jako náhradník 12 bodů, 7 doskoků a 1 asistenci a byl třetím nejlepším střelcem Welsu.

V Turecku si mistrovský Fenerbahce v dohrávce poradil s problémy zmítaným Trabzonsporem na jeho hřišti 81:76 a zůstává v čele ligové tabulky. Jeho nejlepším hráčem byl Jan Veselý, který bez sedmi minut odehrál celý zápas a zaznamenal double double za 15 bodů a 13 doskoků. Neméně úspěšně si počínal i v následujícím derby proti Besiktasi, které jeho tým vyhrál jednoznačně 93:76 a Veselý pomohl k výhře 12 body, 5 doskoky a 2 bloky, když minul jen dva pokusy ze hry.

Ve španělské ACB zvítězila doma Andorra nad Valencií 89:84 a po dlouhých 22 letech se znovu podívá do play off. K postupu pomohl také český reprezentant David Jelínek, který zaznamenal 5 bodů, 3 doskoky a 3 asistence. Důvod k radosti naopak scházel Patriku Audovi, jehož beznadějně poslední Manresa utrpěla v Badaloně debakl a prohrála 100:66. Levoruký křídelník sice otevřel účet utkání, nakonec ale zaznamenal pouze 6 bodů. Do konce utkání se totiž dostal už jen k jednomu zakončení, to když jeho povedená smeč ukončila první poločas.

Ve francouzské Pro B si drží první příčku v tabulce Bourg-en-Bresse, který v uplynulých dnech zvítězil v Blois 85:75 a následně doma nad Denainem 88:85. V Blois byl v úvodu zápasu hodně vidět Tomáš Kyzlink, který jako hráč základní sestavy pomohl k vítězství 12 body, 1 doskokem a 4 asistencemi. Před zraky svých fanoušků se prezentoval 8 body a 2 doskoky a proměnil 3 z 5 pokusů ze hry, včetně dvou trojek.

Do finálové série proti Interu nevstoupili hráči Komárna dvakrát šťastně. Na úvod podlehli 75:70 a porážku neodvrátil ani Filip Halada, který proměnil všechny tři trojky, zaznamenal 9 bodů a přidal 8 doskoků.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace