eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Olympiakos nezaváhal, Real se s Darüssafakou dlouho trápil

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔19.4.2017
Olympiakos nezaváhal, Real se s Darüssafakou dlouho trápil

Please enter banners and links.

Po CSKA a Fenerbahce zvítězily v úvodních zápasech play off také velkokluby z Pirea a Madridu.

Hráči řeckého celku dokonale využili bohatých zkušeností z vyřazovacích bojů v předcházejících letech, kdy dvakrát za sebou Euroligu vyhráli. Jejich pověstná obrana na soupeře platila a rychle ovládli prostor pod oběma koši. Soupeř bránil o poznání hůře a od druhé čtvrtiny prohrával dvouciferným rozdílem, který dále narůstal. V jeijch řadách se nedařilo tradičním tahounům Brownovi s Dunstonem a rozehrávač Heurtel neměl s v souboji s přesilou šanci. V polovině třetí části vedli reds už 57:40 a jelikož podstatně lépe stříleli z dálky, bez problémů se ujali vedení v sérii.

Olympiakos Pireus – Anadolu Efes Istanbul  87:72
Mantzaris 14, Green 13, Milutinov a Printezis 11 – Honeycutt 17, Heurtel 14, Granger 12

Stav série: 1 – 0

V Madridu se Real na úvodní výhru v sérii notně nadřel. Na přelomu první a druhé čtvrtiny se hosté během necelých pěti minut ujali vedení 28:16 a domácí do konce prvního poločasu dokázali jen snížit, to když se rozstřílel Sergio Llull. Stejný hráč krátce po změně stran otočil na 44:40 a od té chvíle už držel Real opratě zápasu ve svých rukách, zvláště když se k Llulovi přidal i Mexičan Ayón a v pravý čas i další dlouhán Randolph. Klid do domácích řad vnesly dvě trojky Jayceeho Carrolla, jimiž zvýšil na 72:60, a v poslední minutě zmařil za stavu 78:75 všechny naděje hostů hrdina zápasu Sergio Llull.

Real Madrid – Darüssafaka Dogus Istanbul  83:75  
Llull 23, Ayón 14, Hunter a Randolph 9 – Wanamaker 21, Clyburn 15, Harangody 11

Stav série: 1 – 0

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace