eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK v Itálii nezvládl druhou půli, Schio postupuje ze čtvrtého místa

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔22.2.2017
USK v Itálii nezvládl druhou půli, Schio postupuje ze čtvrtého místa

Please enter banners and links.

Ani napotřetí nedokázaly basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrát euroligový zápas. Se základní částí se rozloučily porážkou o osm bodů v italském Schiu. Pražanky srazil špatný druhý poločas plný ztrát, i když své soupeřky jasně přeskákaly. Italský celek se díky vítězství posunul před Montpellier. Francouzky totiž prohrály v Krakově a Schio získalo poslední postupovou příčku ve skupině A.

USK začal ve středečním utkání hodně zostra, už po třech minutách si domácí trenér Mendéz musel vzít oddechový čas. Dobrý úvod Pražanek však srážely ztráty, dirigentka Laia Palauová jich nasbírala pět jen během první čtvrtiny. Výběr Natálie Hejkové dominoval na doskoku, v úvodní části přeskákal soupeřky 15:3. X-faktorem domácích v prvním poločase byla pivotka Endene Miyemová, která trefila dvě trojky a zejména díky svým schopnostem zabránila USK ve vytvoření většího náskoku.

Ve druhé půli mnoho ztrát

Po přestávce nastoupily Italky s větším elánem. Dobrou střelbu z dálky podpořila i zkušená pivotka Macchiová, naopak českému týmu se zpoza oblouku vůbec nedařilo. Nepřesnosti na obou stranách uťala až v úplném závěru právě Laura Macchiová. Minutu a půl před koncem trefila koš s faulem a v dalším útoku proměnila střelu ze střední vzdálenosti. Sedmibodové manko bylo pro Pražanky těžko řešitelným úkolem. Nekoncentrovanost USK utvrzovaly chyby na rozehrávce, Palauová se v zápase dopustila celkem osmi ztrát. Hostující klub měl sice suverénně lepší doskakování i úspěšnější střelbu, ale 28 ztracených míčů bylo nejdůležitějším faktorem porážky.

Domácí pivotka Miyemová si připsala 20 bodů, její podkošová spoluhráčka Macchiová přidala 14. USK nebylo nic platné ani 35 bodů a 21 doskoků v podání dvojice Vaughnová – Petrovičová. Český mistr nakonec postupuje do play-off ze třetího místa a narazí na favorizovaný Orenburg. První utkání se odehraje 15. března na palubovce ruského celku. Velkou radost naopak mají v Itálii. Schio díky vítězství v tabulce přeskočilo Montpellier a jako poslední klub se protlačilo do vyřazovací části.

Famila Schio – ZVVZ USK Praha 71:63 (12:18, 27:33, 45:43)

Miyemová 20, Andersonová a Macchiová po 14, Zandalasiniová 11, Martinezová 8, Sottanaová a Bestagnová po 2 – Vaughnová 18, Petrovičová 17 a 12 doskoků, Xargayová 10, Dupreeová 6, Burgrová a Palauová po 4, Hanušová a Vyoralová po 2

Trestné hody: 16/18 – 6/9

Trojky: 5/14 – 1/14

Doskoky: 23 – 48

Ztráty: 18 – 28

Fauly: 14 – 20

Zdroj foto: ZVVZ USK Praha; uskbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace