eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Bosenský obr mění působiště. Portland získal Jusufa Nurkiče

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔13.2.2017
Bosenský obr mění působiště. Portland získal Jusufa Nurkiče

Please enter banners and links.

Přestupové období v NBA se rychle krátí a týmy jednají. Zatím poslední aktivitou na trhu je výměna mezi Portlandem a Denverem. Tým ze severozápadu USA získal mladého bosenského pivota Jusufa Nurkiče, včetně výběru v prvním kole letošního draftu. Opačným směrem putuje americký reprezentant Mason Plumlee a pick v druhém kole draftu 2018.

Trail Blazers získali touto akvizicí talentovaného evropského pivota. Nurkičovi je stále jen 22 let a fanoušci si ještě pamatují na solidní výkony, které podával ve své první sezóně. Slibně nastartovanou kariéru mu ovšem zbrzdilo zranění. Přesto je Bosňan považován za velký příslib do budoucna. Negativem jsou spekulace o tréninkové morálce 213 centimetrů vysokého hráče. Nurkič začal letošní sezónu v základní sestavě, ale rychle přišel o místo po výkonech srbského spoluhráče Nikoly Jokiče. Vzhledem k této situaci byl trejd pivota logickou volbou. V dresu Blazers bude mít Nurkič konkurenci ve Festusi Ezelim a Meyersi Leonardovi. Portlandu nahrává fakt, že disponuje třemi picky v prvním kole letošního draftu a Nurkič je pod nováčkovskou smlouvou. Tím se pro Portland otevírá lepší pozice na přestupovém trhu do následující sezóny.

Denver díky výměně také získal. Plumlee je letos chráněným volným hráčem a Nuggets mají třetí nejmenší rozpočet na platy hráčů v lize. V tomto případě může Denver dorovnat jakoukoliv nabídku a podepsat některou z hvězd soutěže. Nechráněným volným hráčem je například Stephen Curry, hráčskou opci mají Kevin Durant, Blake Griffin, nebo Kyle Lowry. V zámoří se zatím spekuluje, že klub z Colorada o Plumleeho služby v dalším roce stát nebude. Vzhledem k současné formě Nikoly Jokiče by pro amerického centra nebylo v sestavě místo.

O potvrzení výměny se postaral sám Jusuf Nurkič, který informaci zveřejnil na svém instagramovém účtu.

 

Zdroj foto: Cole Elsasser, USA TODAY Sports

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace