eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Bude Jan Veselý konečně nejpopulárnějším smečařem v Turecku?

📁 Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔11.1.2017
Bude Jan Veselý konečně nejpopulárnějším smečařem v Turecku?

Please enter banners and links.

Do výběru pro All Star se český reprezentant nevešel, přesto nebude na setkání hvězd chybět ani tentokrát.  

Basketbalovým děním v turecké BSL momentálně cloumá blížící se Utkání hvězd, které se uskuteční v neděli 15. ledna v Ülker Sport Areně v Istanbulu. Bohužel, český reprezentant v barvách Fenerbahce Jan Veselý se do výběru Asie nevešel a bude se muset spokojit „pouze“ s účastí ve smečařské soutěži. Kromě něj se zápolení zúčastní Furkan Korkmaz z Banvitu, Tyler Honeycutt z Efesu, Osiris Eldridge z Demiru, Stefan Moody z Trabzonu a Josh Owens z Karsiyaky. Konkurence je to veliká, český dlouhán však už mnohokrát předvedl, co všechno dovede. Soutěže se navíc nezúčastní poprvé, takže nejde do ničeho neznámého.

Přestupovou rošádu chystá Efes. Bohatý celek by rád vyměnil obra Alena Omiče za Miro Bilana z Cedevity Záhřeb, za něhož kromě Slovince nabízí i nemalou finanční kompenzaci. Klub ze Záhřebu však o jednoho z nejlepších hráčů nechce přijít, a tak Omič možná skončí ve Španělsku, kde o jeho služby usiluje Malaga. Jinou variantou je výměna za jednoho z dvojice Kenny Kadji – Julian Wright z Trabzonu. V případě druhého jmenovaného je ale konkurentem Efesu slavná Barcelona.

Šlágrem uplynulého kola byl v BSL souboj Besiktase s Fenerbahce. Vyprodaná hala byla svědkem toho, jak domácí tým vedl ve třetí čtvrtině už o 12 bodů, aby se nakonec po závěrečné siréně radovali hráči úřadujícího tureckého mistra. Vítězství Fenerbahce 79:76 zajistil v poslední minutě rychlík Bobby Dixon, který přesnou trojkou zvýšil na klíčový rozdíl čtyř bodů.

I po sedmnácti kolech zůstává v čele německé Bundesligy bez porážky Ratiopharm Ulm, který naposledy přestřílel Jenu 114:83. Raymar Morgan zaznamenal 34 bodů během 28 minut, Braydon Hobbs se postaral o osm trojek z celkových sedmnácti celého týmu. Druhý Bamberg vyhrál 85:70 v Bonnu, třetí Bayern pak v Ludwigsburgu 75:65. Do zápasu byl připraven naskočit i Ondřej Balvín, jako jediný z dvanáctky hráčů se však na palubovku nepodíval ani na minutu. Co hůř, napříště bude muset o minutáž bojovat s větší konkurencí. Vedení klubu totiž získalo jeden z největších srbských talentů současnosti Marka Pecarského z celku Mega Leks a je velmi blízko dohody s argentinským rozehrávačem Nicem Laprovittolou, jehož nedávno propustil ze svých služeb celek San Antonia Spurs.

Neměné pořadí na špici zůstává rovněž v italské Serii A. Mistrovský Milán po boji doma udolal Cantu 85:79 a Kruno Simon se blýskl 26 body, 9 doskoky a 4 asistencemi. Druhé Benátky měly podstatně více práce a na palubovce Brindisi zvítězily až po prodloužení 108:106. Porážku v normálním hracím čase odvrátil domácí Carter přesnou trojkou, ze stejné vzdálenosti ale na konci prodloužení upravil veterán Tomas Ress na 102:98 a rozhodující náskok hostům zajistil následně z trestných hodů hbitý MarQuez Haynes. Do Trenta, aktuálně třináctého v tabulce, se vrací po zastávkách v Ulmu a Nancy Američan Dominique Sutton. V uplynulé sezóně odehrál za Trento 33 zápasů s průměry 7,7 bodů a 4,7 doskoků.

Ve francouzské Pro A zvítězili v předehrávce 16. kola Piráti z Dunkerque nad Nanterre 91:81. Poslední zůstává i nadále dvojnásobný mistr Francie z Nancy, který po odchodu rozehrávače Thada McFaddena přivítal ve svých řadách ostříleného Američana Demonda Malleta. Zanedlouho 39letý rozehrávač má na svém kontě stovky zápasů v nejvyšší soutěži v Německu, Španělsku, Belgii a Turecku a ačkoliv byl od začátku sezóny bez angažmá, v Nancy do něho vkládají velké naděje.

Nečekaně dramatickou zápletku nabídl v adriatické ABA lize souboj dosud neporažené Crvené Zvezdy ve Sremské Mitrovici s místním celkem Mega Leks. Domácí tým, plný nadějných mladíků z celé Evropy, prohrával na začátku závěrečné čtvrtiny 59:49, zápas ale nezměrnou bojovností dovedl až do prodloužení. Dohnání náskoku favorita jej ovšem značně vyčerpalo. V nastavených pěti minutách nejprve inkasoval sedm bodů v řadě a koš Marelji byl jedinými dvěma body, které nakonec domácí zaznamenali a prohráli 81:69. V sestavě Cibony Záhřeb debutoval Luka Žorič, který se uvedl 4 body a 2 asistencemi a jeho celek doma porazil Skopje 87:79.

Petrohrad si v uplynulém týdnu s chutí zastřílel. V Eurocupu sice podlehl v Nižném Novgorodu 113:105, ve šlágru kola ve východoevropské VTB lize doma ale přehrál Chimki Moskva 114:110. Atraktivní zápas byl navíc okořeněn minisoubojem dvou ruských reprezentantů. Alexej Šved zaznamenal v dresu hostů 29 bodů a 6 asistencí, domácí Sergej Karasev pak dokonce 35 bodů, včetně klíčové trojky na 108:105 a dvou trestných hodů deset sekund před koncem. Zenit tak přeskočil Chimki v tabulce na čtvrtém místě. Poslední zůstává bez jediného vítězství nováček z Permu, který podlehl doma po prodloužení Saratovu 101:97 a nepomohlo mu ani 40 bodů Danila Andjušiče.

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace