eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Tři důvody proč letos sledovat NBA | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Tři důvody proč letos sledovat NBA

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔26.10.2016
Tři důvody proč letos sledovat NBA

Please enter banners and links.

Nový ročník NBA je tady a s ním i pravidelné zajímavosti z ní. Basketbalový portál proBasket vybral tři hlavní důvody, proč tuto ligu letošní sezonu sledovat!

Český zástupce v NBA

Jeho čas nadešel. V roce 2012 byl jako celkově 32. draftován týmem Washington Wizards, ale do prestižní ligy nenakoukl. Po dvou strávených sezónách v Barceloně však nastává jeho chvíle! Tomáš Satoranský je tak čtvrtým Čechem, který si slavnou americkou soutěž zahraje. V přípravě doručoval v průměru 6,7 bodů a 3,6 doskoků. Na hřišti strávil v průměru 22 minut!

„Jsem rád, že jsem měl tolik minut a mohl jsem si vyzkoušet a zvykat na styl NBA. Myslím, že to byl záměr trenéra, aby mě jako jediného nového hráče z Evropy vyzkoušel a využil v přípravných zápasech. Cením si toho a doufám, že budu moct teď něco vrátit i na začátku sezony,“ sdělil čtvrtý Čech v NBA. Jeho premiéra nastane v noci ze čtvrtka na pátek v 1:30 hodin místního času. Kouzelníci z Washingtonu se představí na palubovce Atlanty.

Golden State Warriors a Kevin Durant

Přestup léta se udál v Oaklandu, kde sídlí Golden State Warriors. Do týmu čtyřnásobného vítěze NBA přišel Kevin Durant. MVP ligy z roku 2014 se tak přidá do hvězdné trojice Curry-Green-Thompson. Není divu, že „Válečníci“ vyhlásili útok na titul. Minulý rok ho měli už skoro ve svých rukou, vždyť v sérii s Clevelandem Cavaliers už vedli 3-1, ale LeBron James a Kyrie Irving zaveleli k obratu a stali se mistry. Letošník ročník NBA tak přinese zajímavou vendetu. První zápas se Golden State vůbec nepovedl. Na domácím hřišti prohrálo se San Antoniem 100:129! Kouč Steve Kerr tak bude mít hodně práce, jak tenhle hvězdný tým udělat úspěšným.

Povstane New York Knicks?

Rušné léto zažili i v New Yorku, které už tři roky čeká na play-off. Vedení klubu dělá vše proto, aby se to letos změnilo. Díky tomu angažovalo nejmladšího MVP ligy v historii Derricka Rose, dnes už bývalou hvězdu Chicago Bulls. Osmadvacetiletý rozehrávač chce tak znovu nastartovat svojí kariéru, ve které ho omezují zranění. S ním také z Chicaga přišel centr Joakim Noah. Před novým koučem Jeffem Hornackem tak stojí velká výzva, která má do Madison Square Garden opět přinést úspěch a vytoužené play-off. Trio Anthony-Rose-Porzingis tak píše novou éru Knicks.

V nejbližších dnech se můžete těšit na další zajímavé postřehy na portálu proBasket.cz!

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace