eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Tomáš Satoranský prodloužil v Barceloně do roku 2020 | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Tomáš Satoranský prodloužil v Barceloně do roku 2020

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔8.3.2016
Tomáš Satoranský prodloužil v Barceloně do roku 2020

Please enter banners and links.

Český reprezentant v neděli pomohl svému týmu k vítězství nad Malagou a oslavil jej podpisem nové smlouvy.

V domácím utkání proti Malaze pomohl k vítězství 9 body, 1 doskokem a 1 asistencí, více prostoru na hřišti ovšem dostal veterán Arroyo, který si blýskl pěti trojkami, včetně klíčové v polovině závěrečné části, kdy se Barca dostala do rozhodujícího trháku. Do té doby hosté prakticky celou dobu vedli. V jejich řadách dominoval netypicky robustní Američan Cooley, jehož specialitou jsou více doskoky než body.

 

O den později usedl Tomáš Satoranský v kanceláři šéfa klubu, aby s Barcelonou uzavřel novou smlouvu, která jej zavazuje do konce června roku 2020. Měl by tak stihnout i otevření nové Palau Blaugrana, jejíž plány na realizaci oficiálně představilo vedení klubu před několika dny .

Sevilla podlehla v ofenzivně laděném utkání v Badaloně, ale Ondřej Balvín znovu nezklamal. Zaznamenal 12 bodů, 8 doskoků a 1 blok a pod oběma koši byl nepřehlédnutelný. Sevillu však nezachránil ani on, ani střelecká exploze veterána Bokiho Nachbara, který dal 32 bodů za 27 minut na palubovce.

Neuspěl ani třetí z českých hráčů ve Španělsku. Estudiantes sahalo po nevídaném ofenzivním probuzení Argentince Laprovittoly – v závěrečné části dal 19 z 23 bodů – na hřišti Andorry po tolik potřebné výhře, čtyři sekundy před koncem se ale z rohu přesně trefil z dálky osamocený Schreiner a vítězství tak zůstalo doma. Pavel Pumprla v dresu poražených zaznamenal 2 body, 2 doskoky a 2 asistence.

Rekordem ozdobili vítězství v Las Palmas hráči Realu Madrid. Před zraky téměř deseti tisíc diváků zaznamenali 19 (!) trojek, čímž o jednu překonali své dosavadní maximum z roku 2010 proti Valladolidu, resp. 2012 proti Bilbau. Domácí doplatili na střeleckou mizérii ve třetí čtvrtině, kdy během pěti minut přišli o vedení a propadli se do dvouciferné ztráty, z níž už posléze nevybředli.

Po sedmi zápasech skončila domácí neporazitelnost Fuenlabrady, jejíž kouč Cuspinera s klubem prodloužil smlouvu do konce sezóny 2017/2018. Vyrovnaný zápas zlomil trojkou veterán San Emeterio, který dvě minuty před koncem trefil veledůležitou trojku, díky níž Valencie odskočila na rozdíl zajišťující vítězství. V tu chvíli už na palubovce scházel tahoun domácích Popovič, který v polovině třetí čtvrtiny odstoupil pro zranění.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace