eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK Opava | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK Opava

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔8.10.2015
Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK Opava

Please enter banners and links.

Dvakrát po sobě se dostali opavští basketbalisté do semifinále Kooperativa NBL. Předloni z toho byl bronz, loni „jen“ brambory. A co letos?

Opava udržela osu svého týmu a vlastně jediným hráčem, který klub opustil byl křídelník Petr Dokoupil, jenž se upsal Prostějovu. Místo něj přišel jeho velký kamarád Luděk Jurečka z NH Ostrava. Spolu s ním putovali o třicet kilometrů západněji ještě další křídlo Filip Zbránek a talentovaný rozehrávač Rostislav Dragoun. Pro Opavu je nepříjemné, že mezi dlouhodobě zraněnými je nadějný PF Václav Bujnoch.

V přípravě provázely Slezany četná zranění. V řadě utkání chyběl například Jakub Blažek s Martinem Gniadkem, rozehrávač Jakub Šiřina zase plnil reprezentační povinnosti na Eurobasketu. Přesto Opava porazila Paks, zvládla derby s (rovněž oslabenou) Ostravou. Na turnaji v Maďarském Paksu zvítězila Czudkova ekipa bez větších potíží nad PVSK Pannonpower 85-72 a 26 body se na tomto triumfu podílel Luděk Jurečka, jemuž nadto propadlo košem všech osm trojkových střel!

Finálový duel turnaje v Maďarsku nebyl kvůli potyčce hráčů obou klubů bohužel dohrán. Předposlední přípravný mač Opava prohrála doma s Prostějovem 73-76, to ovšem kromě Gniadka s Blažkem nenastoupil ani Kramný s Klečkou. Generálku na ligu Slezané už zvládli. Brno porazili 83-73, navzdory 24 bodům brněnského křídelníka Cumberbatcha.

Ligu začíná Opava v pondělí. Před kamerami ČT Sport se představí v Pardubicích. Opavě loni (zvláště v prvních dvou třetinách základní části) dělaly problém doskoky, kvůli nimž často ztráceli vyrovnané zápasy. I letos by se trenéru Czudkovi hodil těžší pivot, přece jen Blažkovi i Kramnému do ideální „pětky“ něco chybí. Play off by mělo být pro Opavu samozřejmostí, při dobré konstelaci se může opět urodit semifinále.

O krátký rozhovor jsme požádali nového křídelníka Opavy Luďka Jurečku.

Luďo, jak jsi spokojen s přípravou na novou sezonu v novém klubu?

S přípravou jsem spokojen tak napůl. Ta nespokojenost je hlavně kvůli tomu, že celé toto období máme pořád hodně zraněných hráčů a nikdy jsme nehráli (ba prakticky ani netrénovali) v kompletním složení. Snad jsme si tu smůlu vybrali nyní a dál se nám budou zranění jen vyhýbat.

Vypadá to, že se vracíš do staré střelecké formy. Mimochodem, jaké to je dát osm trojek z osmi pokusů?

To byla výjimka, stalo se mi to poprvé. Byl to skvělý pocit, hlavně jsem pomohl týmu k vítězství a člověk si tento výkon určitě zapamatuje.

Jaké jsou cíle Opavy pro nadcházející sezonu?

Hrát rychlý, agresivní a líbivý basket. Hlavní, aby na nás chodili lidi a byli spokojeni. Tomu pak už bude odpovídat i naše umístění.

Kdo bude podle tebe kromě Nymburka nejnebezpečnějším soupeřem?

Tento rok si myslím, že to konečně budou Pardubice, které dobře posílily a měly by se rvát o finále.

V pondělí vás čeká repríza čtvrtfinálové série v Pardubicích a navrch před TV kamerami. Co bude na Beksu platit?

Určitě musíme uhlídat jejich rychlý protiútok, snažit se o hru pět na pět. Tam máme šanci. Co jsem tak viděl, tak Pardubice dávaly v přípravě okolo 90 bodů, což je strašně moc. My se naopak musíme snažit o jednoduché koše a využívat každé maličkosti a chyby v jejich obraně.

Díky a hodně štěstí v sezoně!

 

Zdroj obrázku: Opavský deník

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace