eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK utrpěl těžký debakl, postup se mu vzdálil | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

USK utrpěl těžký debakl, postup se mu vzdálil

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔30.1.2015
USK utrpěl těžký debakl, postup se mu vzdálil

Please enter banners and links.

Středeční utkání ženské Euroligy dopadla pro fanouška českých klubů opět bídně. USK mohl odčinit porážky z minulých utkání, ale proti tureckému Galatasarayi byl bez šance. Rozdíl v kvalitě byl znatelný a Galatasaray nadělil USK debakl o 29 bodů.

Brňanky bojovaly v Polsku o první vítězství, ale ani dobře hrající trio Hindráková, Stejskalová a Smithová nestačilo. Toruň rozhodla o svém úspěchu až v úplném závěru, šestkami stvrdila vítězství Maurita Reidová.

Galatasaray udělil Pražankám lekci

Do Prahy přijel turecký Galatasaray a s ním i na dvě stovky fanoušků, kteří z počátku duelu dělali problém. K vidění tak byly i konflikty s pořadateli, situace se však později uklidnila a hostující fanklub vytvořil i v hale Královce pekelné turecké prostředí.

Nebylo se ovšem moc na co dívat, alespoň z pohledu českého diváka. V prvním poločase oba celky neproměňovaly jasné šance, útočná snaha z obou stran byla slabá. USK byl ve všech ohledech slabší, individuálně se projevovaly nedostatky hráček.

Po poločasové přestávce se rozdíl v kvalitě prohloubil, Dubljevičová a spol. začaly proměňovat těžké střely, zatímco domácí se stále trápily. Nic nezměnil ani zónový presink na konci zápasu. Aktivnějším pojetím Galatasaray své soupeřky doslova drtil.

Velice aktivní byl kvartet Dubljevičová, Lyttleová, Yilmazová a Martinezová, v domácím dresu jim stačila snad jen Robinsonová. Přes deset bodů nedala ani jedna hráčka USK. Pražský klub si výrazně zkomplikoval postup do další fáze Euroligy.

Brněnský boj opět bez úspěchu

Brno přijelo do Toruně s tradičně úzkou rotací, proti nim se postavila i jeho bývalá hvězda Tereza Pecková. Brňanky měly velmi dobrý úvod, Hindráková se Stejskalovou dělaly soupeřkám velké problémy. Dobře rozjetá první čtvrtina ovšem skončila třemi ztrátami během minuty a Toruň dokázala otočit skóre.

Polský tým si během druhé periody vytvořil dvouciferný náskok. Brňanky postihl střelecký výpadek, ale velké manko ještě hostující basketbalistky dokázaly stáhnout pod deset bodů. I přes statický výkon se dobře vedlo zmíněnému duu v brněnském dresu.

V klíčových chvílích zápasu se domácí dokázaly prosadit. Minutu a půl před koncem trefila důležitou trojku Makowská a tím posunula Toruň velmi blízko úspěchu. Bobrovského svěřenkyně se už jen marně dotahovaly, v závěrečné půlminutě korunovala vítězství polského celku Maurita Reidová. Ta trefovala trestné hody a ani na jedenáctý pokus Brno neuspělo. Jamajská rozehrávačka měla jako jediná dvouciferný počet bodů v kádru Toruně.

McCoughtryová zazářila proti Salamance

Nedařilo se ani slovenským Good Angels Košice. Ty podle očekávání prohrály v Kursku. Po tři čtvrtiny vyrovnané utkání košické basketbalistky nezvládly, závěrečnou desetiminutovku totiž prohrály 5:16.

Další istanbulský klub potvrdil první pozici v tabulce B. Fenerbahce si na domácí palubovce poradilo se Salamancou. Vynikající výkon předvedla Angel McCoughtryová, která zaznamenala 16 bodů, 12 doskoků a 5 asistencí. Tu doplnila její krajanka Tina Charlesová. Duel rozhodly ztráty hostů.

Rovněž vedoucí celek skupiny A neponechal nic náhodě. Jekatěrinburg se na krakovské soupeřky dobře připravil a rozdrtil je rozdílem třídy 106:63. Osm hráček domácích nastřílelo alespoň sedm bodů.

Kayseri i Orenburg odčinily porážky z minulého týdne. Ruský Orenburg získal dobrou pozici do dalších bojů, Kayseri naopak drží naději na postup do další fáze. Turecké družstvo je na pátém místě, o skóre lepší než italské Schio.

Výsledky

ZVVZ USK Praha – Galatasaray Istanbul 43:72

Energa Toruň – IMOS Brno 79:71

Dynamo Kursk – Good Angels Košice 66:52

UMMC Jekatěrinburg – Wisla Krakov 106:63

Nadezhda Orenburg – Berretta Familia Schio 84:74

Agü Spor Kayseri – Bourges Basket 77:73

Fenerbahce Istanbul – Avenida Salamanca 66:63

Ilustrační foto: Stanislav Kolařík

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace