eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Vítězem prvního ročníku NBA Cupu jsou Los Angeles Lakers

📁 NBA, Topstory 🕔10.12.2023
Vítězem prvního ročníku NBA Cupu jsou Los Angeles Lakers

Please enter banners and links.

Vůbec první ročník NBA Cupu opanovali hráči Los Angeles Lakers, když ve finále zdolali nepříjemnou a rychlou Indianu. Nejlepším hráčem finálového turnaje byl podle očekávání jmenován Lebron James.

Jen v úvodních dvou minutách Indiana vedla. Od stavu 3:5 převzali otěže hráči Lakers a soupeře už k vedení nepustili. Lakers se sice do žádného obrovského náskoku nedostali a maximálně vedli o jedenáct bodů.

V závěru ale odskočili až na šestnáct bodů, zvítězili o čtrnáct a jsou majiteli prvního NBA Cupu, tedy vloženého turnaje, který se postaral o zatraktivnění základní části NBA.

Nejužitečnějším hráčem finálového turnaje byl vyhlášen Lebron James, který v klání nasázel čtyřiadvacet bodů a přidal jedenáct doskoků. Vítězství ale Lakers jednoznačně zařídil Anthony Davis, jenž zaznamenal 41 bodů, 20 doskoků a 5 asistencí! A MVP by si zřejmě zasloužil právě on.

Vynikající finále prožil také Austin Reaves, jenž za osmadvacet minut stihl stejný počet bodů. Reaves trefil deset ze dvanácti trestných hodů a trefil devět střel z pole z patnácti pokusů.

Za Indianu dvaceti body zazářili Bennedict Mathurin a Tyrese Haliburton. Druhý jmenovaný se zapsal do historie NBA, když ve čtvrtfinále a semifinále neztratil ani jeden míč. V posledním střetnutí už tuto bilanci nedodržel a třikrát zachyboval.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace