eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sezona je u konce, Nymburk pošestnácté šampionem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Sezona je u konce, Nymburk pošestnácté šampionem

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔29.5.2019
Sezona je u konce, Nymburk pošestnácté šampionem

Please enter banners and links.

Středočeši podle očekávání porazili Děčín ve třetím duelu finálové série 89-60 a oslavili mistrovský titul. MVP finále byl jmenován Vojtěch Hruban.

Reprezentační křídelník ve finále přinášel svému týmu v průměru 16 bodů a 5 doskoků a měl spolu s pivotem Mikem Myersem hlavní podíl na dalším nymburském zlatu. Americký centr včera přidal 19 bodů a 10 doskoků a jeho kila pod košem byla hodně znát. Svěřenci kouče Amiela rychle vedli 10-2, resp. 27-11 a Děčín dusili výbornou obranou. Válečníci, které v hale podporovalo znovu několik desítek příznivců, až neměli ani zdaleka tolik energie, jako v domácím utkání a postupně prohrávali i o 20 bodů. Definitivní pojistku přidal mistr po přestávce (44-25) a tím, že ubránil na pěti bodech Autreyho, mohl rozproudit oslavy. Dvanáctý titul navíc získal veterán Petr Benda a je v tomto směru rekordmanem NBL. O jeden triumf překonal další nymburskou legendu Ladislava Sokolovského.

„Je hezké zapsat se do historie sezonou bez porážky, ale hlavní je, že jsme naplnili očekávání nás i fanoušků a máme opět titul. Hráči splnili svou práci. Jsem spokojený s tím, jak jsme si vedli poté, co jsme byli zklamaní z brzkého vyřazení v Lize mistrů. Hráči ukázali skvělý charakter, protože to pro ně nebylo snadné. Vedli si velmi dobře. Je za tím hodně práce. Semifinále ani finále pro nás nebylo snadné. Soupeři neměli co ztratit, to jsme mohli jen my, ale zvládli jsme to. A je třeba poděkovat všem lidem v klubu a také našim fanouškům, kteří dnes ukázali, že jsou schopni zaplnit celou halu a vytvořit atmosféru, která nás dělá ještě lepšími,“ konstatoval kouč Nymburku Oren Amiel.

„Mou jedinou, řekněme trošku výhradou k finále z naší strany je to, že jsme kolikrát působili ustrašeně. Nymburk má takovou pověst neporazitelnosti a to nás stálo o trochu lepší výsledky. Neříkám, že bychom ho měli přímo porazit, ale jedna věc je se k Nymburku přiblížit a části zápasů hrát vyrovnaně, další stupeň je dostat se do nějaké vyrovnané koncovky a teprve třetí je Nymburk porazit. My jsme někde na tom prvním stupni, a mít trošku víc štěstí v domácím zápase, mohli jsme ho potrápit ještě víc. I tak ale naši hráči podle mě odvedli maximum a to je to nejdůležitější. Musím jim jen poděkovat, že každý zápas odehráli naplno až do konce,“ vysekl svým hráčům i přes porážku poklonu trenér Děčína Tomáš Grepl.

 

ČEZ Basketball Nymburk – BK ARMEX Děčín 89:60 (27:11, 17:14, 26:18, 19:17)

Body: Myers 19 (10 doskoků), Hruban 13 (7 doskoků), Bohačík 12, Benda 11, Šafarčík 9, Wright 6, Pumprla 6, Peterka 5, Lawrence 3 (7 asistencí), Vyoral 3, Davis 2 – Grunt 11, Carlson 9, Ježek 8, Krakovič 6, Kroutil 6, Autrey 5, Feštr 5, Pomikálek 4, Landa 4, Žikla 2
Doskoky: 40 – 35
Dvojky: 21/37 – 19/38
Trojky: 11/27 – 3/18
TH: 14/25 – 13/21
Asistence: 22 – 11
Ztráty: 11 – 20
Fauly: 24 – 25

 

Foto: ČEZ Basketball Nymburk

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace