eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Maroldovka padla. Autreyho show navzdory | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Maroldovka padla. Autreyho show navzdory

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔27.5.2019
Maroldovka padla. Autreyho show navzdory

Please enter banners and links.

Lamb Autrey byl ve druhém finále u všeho. Kromě 25 bodů a 7 doskoků zvládl svůj minisouboj s mistrem na výbornou a s minus jedničkou v tabulce pravdy byl hlavním tahounem Válečníků. Mistr přesto opanoval druhé finále 65-76 a je jen krůček od šestnáctého titulu.

Pro Nymburk by se jednalo o druhou sezonu, jíž projde bez ztráty kytičky. Děčín za frenetického povzbuzování svých fans se favorita nezalekl a na začátku druhé čtvrtiny otáčel šňůrou 7-0 na 21-19. První body hostů v této periodě přinesla až polovině páté minuty razantní smeč pivota Myerse, jenž se rozehříval k velkému výkonu. V zápase byl totož vedle Hrubana a Lawrence hlavní postavou vítězů se 14 body a stejným počtem doskoků. Do kabin šly oba celky za stavu 28-35, jejž pro hosty zajistila dvojice Peterka – Hruban.

Třetí desetiminutovka byla podobně jako v prvním finále jasně v režii mistra, který zpřesnil zakončení, hlídal si doskok a i díky pěti trojkám si vybudoal až devatenáctibodové vedení (44-63). Válečníci ale ani v takové situaci zápasy obvykle nebalí a trojice Autrey, Feštr a Šiška přirazila ještě jednou na hratelných 63-67. Žel pro Děčín, trojka playmakera Šišky byla zkraje 37. minuty posledním košem z pole, po němž si mohly ochozy zajásat. Vojtěch Hruban poté jistil triumf hostů o 11 bodů (65-76), ale přesto domácí fanoušci vestoje tleskali svým neúnavně bojujícím hrdinům.

Již zmíněný reprezentant Hruban stihl 20 bodů, Eugene Lawrence 18 bodů a 7 asistencí. Domácí vedle Autreyho těžili ze 13 bodů Feštra, či 11 Šišky. Jen necelé tři minuty pak odehrál obvyklí lídr na pozici čtyři Klint Carlson. Třetí mač je na programu v úterý od 18h.

„Byla velmi dobrá atmosféra. Bouřlivé prostředí nás namotivovalo k vítězství. A věříme, že v úterý sérii ukončíme,“ pochválil děčínské publikum trenér vítězů Oren Amiel.

„Odbojovali jsme to od první do poslední minuty, ale Nymburk má našlapaný kádr a je těžké se s ním udržet. Jsem ale rád, že jsme trochu odčinili ten druhý poločas z prvního utkání, který se nám nepovedl. Musíme teď rychle zregenerovat, abychom v úterý zase mohli celý zápas odbojovat a být důstojným soupeřem,“ řekl trenér Děčína Tomáš Grepl.

„Atmosféra byla super, tak jako v Děčíně vždycky. Domácí i my jsme si to užili. Nečekal jsem, že když jsme odskočili na 19 bodů, že se to ještě zvrtne do toho, že se budeme o výhru obávat, takže jsem rád, že jsme to ubojovali. Utkání to přidalo hodně na zajímavosti. Děčín si za celou sezonu takový dobrý zápas zasloužil. My na něj ohledy ale brát nebudeme a v úterý chceme sérii ukončit a doma bychom to měli zvládnout,“ poznamenal kapitán Nymburku Pavel Pumprla.

„I když děláme, co můžeme, tak soupeř svou kvalitou a zkušeností nás k vítězství nechce pustit. Ale my se o to pokusíme i v Nymburce. Oceňuji, že i když do nich zajíždíme, tak to dokážou ustát. Pozitivní je, že jsme se dokázali vrátit do zápasu, ale pak přišla moje ztráta v útoku,“ sebekriticky přiznal zkušený pivot Severočechů Robert Landa.

BK ARMEX Děčín – ČEZ Basketball Nymburk 65:76 (14:19, 14:16, 18:28, 19:13)

Body: Autrey 25 (7 doskoků a 5 asistencí), Feštr 13, Šiška 11 (5 asistencí), Pomikálek 5, Krakovič 5, Grunt 2, Landa 2, Ježek 2 – Hruban 20, Lawrence 18 (7 doskoků), Myers 14 (14 doskoků), Benda 11, Peterka 7, Pumprla 4, Wright 2
Doskoky: 38 – 41
Dvojky: 15/41 – 20/36
Trojky: 8/25 – 7/23
TH: 11/17 – 15/21
Asistence: 12 – 17
Ztráty: 15 – 17
Fauly: 25 – 18

 

Foto: bkdecin.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace