eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín vyloupil Střelnici a má mečbol! | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín vyloupil Střelnici a má mečbol!

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔15.5.2019
Děčín vyloupil Střelnici a má mečbol!

Please enter banners and links.

Kapitán Válečníků Jakub Krakovič zaznamenal s 18 body své sezónní maximum a i díky stoprocentním šestkám a nesmírné bojovnosti dotlačil svůj tým k triumfu 73-79 na palubovce Svitav.

Podobně jako v některých dalších partech semifinálové série spolurozhodla výborná koncovka druhé čtvrtiny. Děčín svou obranou nutil Tury ke ztrátám a v útoku předváděl nápaditou hru. Poločasové vedení 36-45 bylo zcela zasloužené. Po změně stran hosté i díky aktivitě Krakoviče se Šiškou a také četným šestkám navýšili svůj náskok už na 50-66 a domácí byli zralí na ručník. Před plnou halou se však postupně začali vracet do utkání pod vedením vynikajícího CJ Aikena (27 bodů). Šňůrou 13-3 Děčín znervózněl a domácí snahu korunoval povedenou trojkou Slezák. V tu chvíli bylo utkání za stavu 71-73 na čas otevřené. Hosty však zachránil šťastnou donáškou Carlson a ta navíc byla navýšena ještě o šestku po faulu Kováře. Domácí poté ještě O´Brienem jednou snížili na minus tři, Válečníci už však další koš nepovolili a trestnými hody jistili triumf 73-79.

„Zápas byl podle mého názoru obrovsky kvalitní. My jsme do zápasu vstoupili dobře, drželi jsme se a byli jsme na dostřel. Postupem času se nám podařilo trošku odskočit, takže první poločas jsme byli nahoře o devět bodů. Drželi jsme v obraně relativně dobře Aikena, který nedostal tolik příležitostí ve vymezeném území k zakončení. Ve druhém poločase se nám nepovedl vstup, pravděpodobně jsme byli uspokojeni. Domácí se vrátili do zápasu, pak jsme opět trošku odskočili. Koncovka byla hektická, tam se Svitavští zbláznili a fanoušci je hnali. Měli jsme obrovskou porci štěstí, protože zápas mohli otočit. Ve finále jsme hrozně rádi a jsme vděční, že jsme zde dokázali vyhrát. V sérii vedeme 3-2 a uvidíme, co páteční zápas u nás v Děčíně přinese,“ radoval se trenér Děčína Tomáš Grepl.

„V utkání rozhodly dvě pasáže. Na konci druhé čtvrtiny, kdy jsme prohráli poslední pětiminutovku 7-14, a tuším konec třetí čtvrtiny, kdy jsme prohráli 6-15. To jsou dvě šňůry, které pak Děčín uklidnily, dostaly ho na koně. Jsem samozřejmě rád, že jsme se nevzdali, leč pořád to je o tom, že musíme omezit ztráty. Za poločas jsme jich udělali 11. Děčín dal celkově po našich ztrátách 14 bodů. V druhém poločase jsme to sice zlepšili, ale co nás sráží, je naše tříbodová střelba. Spoustu otevřených pozic, které si vypracujeme, neproměňujeme. My pojedeme do Děčína s chladnou hlavou a pokusíme se udělat maximum, abychom dovedli sérii k sedmému zápasu zase sem do Svitav,“ burcoval kouč Turů Lubomír Růžička.

 

DEKSTONE Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín 73:79 (16:18, 20:27, 14:19, 23:15)

Body: Aiken 27 (6 doskoků a 4 bloky), O´Brien 14 (6 doskoků), Slezák 10, Jelínek 9, Marko 4 (8 asistencí), Kovář 3, Číž 2, Puršl 2, Novák 2 – Krakovič 18, Šiška 15, Autray 13 (6 doskoků a 7 asistencí), Carlson 10 (6 doskoků), Landa 8, Kroutil 5, Pomikálek 5, Feštr 5
Doskoky: 33 – 37
Dvojky: 18/30 – 21/45
Trojky: 6/23 – 4/13
TH: 19/26 – 25/32
Asistence: 22 – 16
Ztráty: 15 – 10
Fauly: 27 – 22

 

Foto: sport.idnes.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace