eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Startuje play-off Kooperativa NBL | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Startuje play-off Kooperativa NBL

📁 Archiv, Články, KNBL, Topstory 🕔19.4.2019
Startuje play-off Kooperativa NBL

Please enter banners and links.

Patrně nejatraktivnější utkání otevře dnes v podvečer v prostějovském Sportcentru DDM letošní play-off Kooperativa NBL. Utkají se týmy, které obsadily čtvrté a páté místo tabulky a protože mají shodnou bilanci, dá se očekávat urputný boj. Zítra si na stejném místě utkání zopakují a to už budeme vědět, kdo bude mít blíž k semifinále. V sobotu se také rozehraje druhé čtvrtfinálové klání mezi třetím a šestým. Na úvod vyřazovacích bojů, které se hrají na čtyři výhry,  se tedy fanoušci mohou těšit na napínavé klání.

BK Olomoucko – BK JIP Pardubice (dnes a zítra vždy v 18 hodin)

O výchozím postavení obou mužstev pro play-off se rozhodlo až v závěru nadstavbové části. Olomoucko jde do závěrečných bojů s touhou vylepšit loňské postavení, ale k tomu musí zdolat svého soka z Pardubic. Oba týmy mají shodnou celkovou bilanci (20 – 16), každý ze soupeřů dokázal vyhrát v dlouhodobé části na hřišti soupeře. Je tedy jasné, že se velmi dobře znají a nemají se čím překvapit. Na trenérech tedy je, aby přece jenom našli něco, čím soupeře překvapit. Hanáci jsou v domácím prostředí velkými favority, což potvrzují i kurzy sázkových kanceláří. Nahrává jim i téměř jistý návrat Lukáše Palyzy, který Olomoucku chyběl od 27. března po utkání s Nymburkem. Trenér Benáček bude v obou duelech spoléhat na ofenzivní choutky svých nejlepších kanonýrů, Douglase a Palyzy. A pokud se nepodaři Bekse eliminovat tuto dvojici, stejně jako nebezpečného trojkaře Váňu, budou to mít Východočeši velmi těžké. V této dvojici se potkávají útočně laděné celky, ale právě proto bude rozhodující rolí v utkáních kvalitní obrana. Důležitou roli ale bude hrát i zdravotní stav hráčů. Domácím bude chybět rozehrávač Močnik, vrátit by se měl vedle Palyzy i Pelko. Beksa bude postrádat křídlo Svobodu a navíc se v týdnu na marodku vrátil rozehrávač Jackson. Pokud by musel absentovat, bylo by to pro hosty velké oslabení.

Vzájemné zápasy v této sezoně: 70:82, 99:76, 98:91, 93:98, v poháru 86:79

Názory před utkáním:

Predrag Benáček: Nic převratného se na soupeře nedá vymyslet. Hráči se znají, trenéři taky. Bude však možné reagovat v průběhu zápasů na momentální situace na palubovce. Ale budou to intuitivní rozhodnutí. Klíčový bude zdravotní stav hráčů. Stačí připomenout výsledky Turů v závěru nadstavby. Vypadlo jim několik hráčů a  prohráli pět ze šesti zápasů. To je realita.

Levell Sanders: Play-off je konečně tady a všichni jsme nadšeni, že už to začíná. V přípravě jsme se zaměřili hlavně na naši hru, bylo důležité, abychom pracovali na věcech, které musíme udělat, abychom v sérii s Olomouckem byli úspěšní.Víme, že hrajeme proti dobrému týmu a že to bude těžká série. Klíčem bude limitovat naše ztráty míče a nedávat hráčům Olomoucka šanci na snadné body z rychlých protiútoků. Zmínit musím i soupeřovy doskoky, je to útočně velmi kvalitní tým a nesmíme mu dávat ještě další šance skórovat po útočných doskocích. My budeme hrát  jako tým, který nespoléhá jen na jednoho hráče. Týmová hra na obou polovinách hřiště nám dá šanci na úspěch nejen v úvodních zápasech, ale v celé sérii.

Rozhodčí: Matějek, Blahout, Kec

BK Armex Děčín – BK Opava (v sobotu a neděli vždy od 18 hodin)

Také další čtvrtfinálová dvojice představuje naprosto vyrovnané týmy, které sice dělí mezera mezi třetím a šestým místem, ale to nesnižuje předpoklad vyrovnané série. Oba soupeři spoléhají především na domácí prostředí, ale dokážou překvapit i venku. Válečnící jdou do play-off povzbuzeni úspěchem v nadstavbové části, která je vynesla na třetí příčku tabulky, přestože v polovině této fáze knihovali sérii porážek. Opava po skončení své mise v Lize mistrů začala dohánět počáteční ztrátu, ale stačilo to jenom na šesté místo. To však neznamená, že by to pro Slezany měla být konečná. Do play-off jdou s cílem vylepšit si letošní renomé a zabojovat o medaile. Zejména domácí prostředí bude pro opavský tým velkým dopinkem. Ale i v tomto utkání se dá tušit, že nový trenér Děčína Tomáš Grepl najde něco, čím by jeho svěřenci protivníka překvapili. Na straně Děčína je i psychologická výhoda v tom, že Opavu  v letošní sezoně třikrát porazili a v lize s ní mají bilanci 3 – 1.

Názory před utkáním:

Tomáš Grepl (trenér Děčína): V posledním zápase nadstavbové části se nám povedlo urvat výhodu domácího prostředí. Čeká nás Opava, která hraje dlouhodobě pospolu a je průběžně doplňována vhodnými typy hráčů. Tým táhne jedna z nejlepších rozehrávačských dvojic, Šiřina – Kouřil, jež nám bude dělat problémy. Opava je zkušený tým, který v letošní sezoně nasbíral cenné zkušenosti v Lize mistrů.Čeká nás těžký soupeř s nímž se popereme o co nejlepší výsledek.

Dušan Štěnička (gen. manažer Opavy): V pátek po dopoledním tréninku odjíždíme do Ústí, kde budeme do neděle bydlet a trénovat. V sobotu a neděli nás čeká třetí tým tabulky po nadstavbě A1, Děčín. Nejsme favorit, takže jedeme překvapit. Chceme odvést na severu Čech kvalitní basket a překazit tak domácím vítěznou šňůru. Kéž bychom měli veselé velikonoční svátky!

 

Foto: BK JIP Pardubice – Milan Křiček

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace