eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

O první pohárové vítězství | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

O první pohárové vítězství

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory 🕔7.11.2018
O první pohárové vítězství

Please enter banners and links.

Reparát za poslední dvě prohraná utkání budou dnes večer skládat basketbalisté BK JIP Pardubice. Na palubovce v ČSOB Pojišťovna ARENA se od 18 hodin utkají s nizozemským New Heroes Den Bosch.

Oba soupeři jsou na tom v domácích ligových soutěžích podobně. Oba mají bilanci podobnou: Beksa 5 – 2, hosté 4 – 2. Pardubičtí mají svému dnešnímu soupeři odvádět porážku o 33 bodů. To je ohromný rozdíl, ale domácím půjde především o to, získat konečně první výhru v D skupině FIBA Europe Cupu. K té povede především minimalizace vlastních ztrát, dobrá obrana jako základ k rychlému přechodu do útoku a vyrovnání se s agresivitou Den Bosch. Nizozemský celek podlehl v posledním ligovém utkání doma dosud neporaženému Leidenu 83:91 (nejvíc bodů Van Oostrum 19, Henson 17, Williams 14, Sherill a Oudendag po 12). K těmto střelcům nutno ještě přidat Cooka, který je dalším do party výborných Američanů v dresu  „nových hrdinů“. Beksa dnes bude muset uhlídat především křídlo Jonathana Williamse, který ve FIBA Europe Cupu má bodový průměr 18,6 b. a trojkovou úspěšnost 44 %. Před druhým domácím zápasem ve FIBA Europe Cupu dodal trenér Beksy Levell Sanders: „Všechno bude o naší energii, kterou do zápasu vložíme. Všichni hráči jí musí vynaložit co nejvíce. Soupeř hraje hodně agresivně. S jeho tlakem se musíme vypořádat lépe než v prvním utkání, musíme lépe řešit jednotlivé situace. Klíčové bude také omezit ztráty míče a snažit se běhat do rychlých protiútoků, Celkově chceme posunout naši hru v defenzivě i ofenzivě.“  Pardubický tým, který v sobotu trestuhodně ztratil domácí utkání s USK, by měl dát rychle zapomenout na toto utkání a úspěch v pohárovém utkání se zahraničním soupeřem může hráčům vrátit potřebné sebevědomí pro další zápasy v KNBL.

 

Foto: BK JIP Pardubice – Milan Křiček

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace