eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Beksa startuje ve FIBA Europe Cupu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Beksa startuje ve FIBA Europe Cupu

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory 🕔17.10.2018
Beksa startuje ve FIBA Europe Cupu

Please enter banners and links.

Do hlavního města nizozemské provincie Severní Brabantsko ‚s-Hertogenbosch, neformálně Den Bosch, zamířili basketbalisté BK JIP Pardubice za svým prvním soupeřem v letošním ročníku FIBA Europe Cupu.

New Heroes Basketball Den Bosch, momentálně třetí tým nizozemské Eredivisie, postoupil do hlavní soutěže evropského poháru jako „lucky loser“. V kvalifikaci byl totiž vyřazen bulharským Balkan BC (doma 76:86, venku 68:66). Tuto soutěž si už zahrál v sezoně 2015-16, kdy skončil v základní skupině D na třetím místě s bilancí 2 – 4. V letošním ročníku domácí nejvyšší soutěže má na kontě dvě vítězství (nad Rotterdamem a Den Holder) a porážku od Groningenu (za který hraje expasrdubický Wall). V minulém ligovém ročníku obsadil Den Bosch čtvrté místo. Do nové sezony se tým posílil o americké hráče Jonathana Williamse, Stevena Cooka, Paytona Hevsona a nizozemské hráče Devona Van Oosteruma a Jessey Voorna. Všichni patří k tahounům týmu navíc se k nim přidává další Američan, rozehrávač Kevin Sherill, který spolu s krajany Williamsem a Cookem patří ke střeleckým lídrům mužstva.

Pardubičtí hráči se budou muset rychle přeorientovat na jiný styl hry než jaký znají z domácí soutěže. Musí počítat s rychlou a agresivnější hrou a hodně bude záležet na tom, jak se prosadí pardubičtí Američané, kteří budou určitě středem pozornosti domácích hráčů. Pardubický rozehrávač Viktor Půlpán před utkáním říká: „Nizozemský nechce hrát pomalu. Naopak se snaží hrát hodně rychle a to my také. Jeho klíčovými hráči jsou Američani, ale i domácí dokážou být nebezpeční. Hlavně na křídlech. Nám se v útoku daří, ale potřebujeme ještě zlepšit komunikaci v obraně.“ V pardubickém týmu je nejasný start Donovana Jacksona, který trenérům chyběl v minulých ligových zápasech. Utkání začíná ve 20 hodin a v pardubické D skupině je dnes na programu ještě duel Saratov – Iron Ness Ziona. Právě tyto dva týmy favorizuje server FIBA Europe jako favority na postup ze skupiny.

 

Foto: BK JIP Pardubice – Milan Křiček

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace