eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Soupeř Svitav v kvalifikaci posiluje | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Soupeř Svitav v kvalifikaci posiluje

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory 🕔5.8.2018
Soupeř Svitav v kvalifikaci posiluje

Please enter banners and links.

Svěřence trenéra Luboše Růžičky v kvalifikaci o postup do FIBA Europe Cupu před novou sezonou vyměnil podstatnou část minulého kádru.

V uplynulém sezoně obsadil Istanbul BBSK v turecké nejvyšší soutěži 11. místo a přestože se ve FIBA Europe Cupu dostal do druhé fáze, vzbudilo to ve vedení klubu jisté rozpaky. Ty se odrazily na rotaci hráčů před nadcházející sezonou. Z minulého kádru odešlo šest hráčů a na jejich místa přišlo hned sedm nových tváří. Tou nejvýraznější by měl být 213 cm vysoký Shevon Thompson, který oblékal dres Raptors 905 v zámořské G-League. Z německého Ratiopharmu přichází Luka Babic (201 cm). Z izraelského Hapoel Holon dorazil 183 cm rozehrávač Tu Holloway. Další kvartet hráčů mění dres v rámci turecké ligy. Mehmed Yougmur (188 cm) z Galatasaray, Mert Gizir (193 cm) z TED Kolejlier, Damian Kulig (205 cm) z Banvitu BK a 214 cm vysoký pivot Ramezan Tekin z Istanbulspor. Do startu kvalifikace 20. září ve Svitavách může dojít ještě k dalšímu příchodu nových hráčů. Istanbul BBSK hrál v této pohárové soutěži už v minulém ročníku. V předkole vyřadil německý Würzburg, v základní skupině E obsadil druhé místo a ve druhém kole skončil ve skupině I na třetím místě, když od postupu do vyřazovací fáze ho odsunuly horší vzájemné zápasy s Nižným Novgorodem. V případě postupu by Tury čekal švédský vicemistr BC Lulea.

Foto: Tuři Svitavy

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace