eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Do Beksy přichází Dwayne Benjamin | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Do Beksy přichází Dwayne Benjamin

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔27.6.2018
Do Beksy přichází Dwayne Benjamin

Please enter banners and links.

Na pozici 3, s možností alternace na 4, přichází do BK JIP Pardubice pětadvacetiletý americký křídelník Dwayne Benjamin. Po rozehrávači Williamsovi vyztuží sestavu pardubického klubu druhý Američan.

Dwayne Benjamin působil v NCAA I v týmu Oregon Ducks. Do Evropy přišel v roce 2016 a oblékal dres dánského Bakken Bears se kterým v kvalifikaci Champions League pomohl vyřadit Tartu Rock, když ve dvou zápasech dával průměrně 11 bodů. V základní části CHL odehrál 4 utkání a nastoupil také proti Nymburku jemuž nastřílel 10 bodů a doskočil 8 míčů. Uplynulou sezonu strávil v makedonském klubu KK Blokotechna Gevgelija. V tamní nejvyšší soutěži mu pomohl ke třetímu místu v základní části a postupu do semifinále. Tam Blokotechna podlehla MZT Skopje na zápasy 1 – 3 a Dwayne Benjamin měl bilanci 15 bodů na zápas při 5 doskocích a 3 asistencích. V Balkánské lize měl ještě lepší statistiky (v základní části 20,7 bodu + 6,3 doskoku + 2,3 asistence, rating 22,3) a byl zvolen MVP soutěže. „Jedná se o talentovaného atletického hráče na pozici vyššího křídla, který je dobrým obráncem a zároveň dokáže v případě potřeby alternovat v menší sestavě i na pozici 4. Pevně věříme, že Dwayne v našem týmu plnohodnotně  nahradí Dušana Pandulu a přejeme mu v dresu Beksy hodně štěstí,“ uvedl generální manažer BK JIP Pardubice Martin Marek.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace