eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Východočeský souboj o bronz č. 2 | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Východočeský souboj o bronz č. 2

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔20.5.2018
Východočeský souboj o bronz č. 2

Please enter banners and links.

Poslední. Pro koho bude toto slovo platit dnes večer, ukáže další východočeské derby o bronzové medaile, ale také o vstupenku do případné kvalifikace Ligy mistrů. V každém případě budou mít diváci ve svitavské Střelnici poslední šanci vidět své miláčky v této sezoně. A jak toto slovo budou vnímat oba soupeři? 

Domácí Tuři budou vehementně usilovat o to, aby si oddálili konec sezony a ještě jednou se podívali do krajského města. Beksa naopak jede do Svitav s cílem odehrát poslední utkání sezony, ve které měla vyšší ambice než hrát jen o třetí místo. Utkání tedy má všechny předpoklady, aby diváci viděli napínavý souboj, jak se na každé derby sluší. Domácí nebyli daleko úspěchu na pardubické palubovce a dnes udělají všechno pro to, aby Bekse vrátili porážku. V této sezoně zatím zdolali Pardubice jen v úvodním utkání ligové soutěže. V domácím prostředí jejich síla stoupá a podpora publika je žene k velkým výkonům.

Trenéři Turů budou opět spoléhat na osvědčené kanonýry Slezáka, Rosebora, Smithsona a věří, že se víc prosadí Kerr. Ve středečním utkání se hodně prosazoval Slezák, kterému Beksa dopřávala hodně prostoru a času k úspěšným trojkovým střelám. Pardubičtí hráči ale nesmí přehlédnout zkušeného Marka, který nenápadným způsobem dokáže hodně prospět svému týmu. Beksa potřebuje k úspěchu zlepšit celkový výkon týmu, aby tíha utkání neležela jen na bedrech Spearmana. Ten bude zcela jistě terčem pozornosti domácích a proto by mu měli pomoci ostatní. Velkou slabinou Beksy v minulém utkání byla střelba TH. Při vyrovnaném průběhu utkání mohou být „šestky“ x-faktorem, zejména nasadí-li rozhodčí hodně přísný metr.

Řekli před utkáním: 

Tomáš Bartošek (trenér Beksy): „Oproti prvnímu zápasu v sérii potřebujeme zlepšit obranný doskok, odstavování svitavských hráčů. Zmínil bych také důležitost lepší komunikace a rotace v obraně. Několikrát jsme nechali otevřenou pozici Pavlu Slezákovi, který to nekompromisně trestal a svými trojkami udržel Svitavy ve hře. Naším cílem pro další utkání je nedávat tolik prostoru svitavským střelcům z perimetru, také budeme chtít zamezit domácím hráčům ve skorování z přechodové fáze.“

Rozhodčí utkání: Hruša, Hošek, Blahout

 

Foto: BK JIP Pardubice – Milan Křiček

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace