eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pavel Slezák: Doufám, že Nymburk potrápíme! | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pavel Slezák: Doufám, že Nymburk potrápíme!

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔30.4.2018
Pavel Slezák: Doufám, že Nymburk potrápíme!

Please enter banners and links.

Před semifinálovou sérií s Nymburkem jsme vyzpovídali svitavského shooting guarda Pavla Slezáka, který poodkryl okolnosti čtvrtfinálové série s Děčínem a burcoval před semifinále s mistrem.

Jak moc velký kámen ze srdce spadl Svitavám, že jako tým s velkými ambicemi postoupily do 2. kola play off?

Určitě jsem nečekal, že dvakrát vyhrajeme v Děčíně. Je to super porazit takový tým a mám velkou radost, že jsme se dokázali dostat do semifinále.

Co se dělo v kabině po vysoké porážce v Děčíně, díky níž soupeř snížil na 2-3?

Ten zápas se nám vůbec nevyvedl, tak jako ty předchozí zápasy. Myslím si, že je lepší prohrát o 20, než o bod. Věřil jsem, že doma vyhrajeme a postoupíme.

Naopak 6. zápas byl z vašeho pohledu naprosto dominantní. Nebezpečné Válečníky jste zcela vymazali z palubovky a po zásluze postoupili. Co byly hlavní faktory postupu Turů?

K utkání jsme přistoupili zodpovědně a soustředili jsme se na zápas. Hráli jsme kolektivní basketbal, dařilo se nám v obraně i v útoku. Byl to velmi vydařený zápas.

Už v pondělí vás čeká historicky první semifinále v NBL – a hned s Nymburkem. Od zkušeného hráče Vašeho formátu, který zažil spoustu bojů o medaile jak s Nymburkem, tak s Prostějovem se čeká pozice lídra. Co jste řekl (zejména) mladším spoluhráčům?

Nymburk je velmi kvalitní tým, dokazuje to po celou sezonu, kdy hlavně na útočné polovině dává přes 100 bodů na zápas. Nečeká nás nic lehkého. Já doufám, že budeme důstojným soupeřem a trošku je potrápíme. Není asi reálné je porazit čtyřikrát, ale snad budeme hrát aspoň vyrovnané zápasy.

Co by mohlo na mistra platit? Určitý recept loni ukázala Opava, která hegemonovi poslední dekády uštědřila nečekanou porážku…

Musíme hrát koncentrovaně celých 40 minut, pokud budeme mít pár minut výpadek, tak oni to hned ztrestají. Také se musíme vyhýbat zbytečným ztrátám.

V nymburském dresu je těžké se na někoho zaměřovat, tým je nesmírně široký a kvalitní. Přesto – nebude výhodou Svitav, že jste rozehranější? Nymburk nehrál 16 dní soutěžní zápas.

Jestli to bude výhoda a nebo nevýhoda, tak to ukáže pondělním zápas. Především musíme zachytit začátek utkání a od toho se vše bude odvíjet.

Je samozřejmě předčasné takto spekulovat, ale nebudete se například za stavu 0-3 v sérii podvědomě šetřit na zápasy o bronz?

Není se na co šetřit. Do každého zápasu chodíme naplno, doufám, že všichni takhle k tomu přistoupí. Nikdo se nebudeme šetřit.

Jak se vám zamlouvají výkony kapitána Jelínka, který v play off hraje jako z partesu (vyjma 5. zápasu)?

Já si myslím, že se celou sezónu šetřil na play-off, protože takové výkony jsem u něho neviděl celou sezónu. (směje se) Hodně nám pomohl, byl to takový faktor, který měl velkou zásluhu na venkovní vítězství. Jsem rád, že se takhle hecnul a v snad v tom bude pokračovat. (usmívá se)

Co byste vzkázal skvělým svitavským fanouškům?

Jsme rádi za každého fanouška, který vytváří dobrou atmosféru. Jsme rádi, že jedou s námi do Nymburka. Snad jim ukážeme pěkný basketbal. Budeme bojovat.

 

Foto: bkdecin.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace