eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kendrick Ray MVP Kooperativa NBL 2017/18 | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kendrick Ray MVP Kooperativa NBL 2017/18

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔6.4.2018
Kendrick Ray MVP Kooperativa NBL 2017/18

Please enter banners and links.

Čtyřiadvacetiletý americký křídelník Kendrick Ray byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Kooperativa NBL pro sezonu 2017/18. Na trůnu tak vystřídal svého spoluhráče z mistrovského Nymburka, Jaromíra Bohačíka. V ideální sestavě tyto dva hráče doplňují Jakub Šiřina, Lee Skinner a Charles Mitchell.

Kendrick Ray, který prožívá svoji první profi sezonu se stal oporou ČEZ Basketball Nymburk v jehož dresu odehrál v průměru 19 minut, během kterých střílel průměrně 14,9 bodů, připsal si 4,2 doskoku a 2,8 asistence na utkání. Lepší statistiky měl sice kolínský Lee Skinner, ale přednost v hlasování basketbalových odborníků dostal Ray. Ten kromě výborných výkonů v KNBL udivoval i v Lize mistrů, kde si vysloužil pozornost nejen evropských velkoklubů, ale i ze zámoří.

Nejlepším koučem byl v anketě České basketbalové federace byl potřetí zvolen opavský Petr Czudek. Jeho svěřenec Václav Bujnoch byl zvolen hráčem s největším zlepšením. Nejlepším obráncem byl zvolen Petr Benda z Nymburka.

Nejužitečnější hráč: Kendrick Ray (Nymburk)

Největší zlepšení: Václav Bujnoch (Opava)

Nejlepší obránce: Petr Benda (Nymburk)

Trenér sezony: Petr Czudek (Opava)

Nejlepší sestava: Jakub Šiřina (Opava), Kendrick Ray (Nymburk), Jaromír Bohačík (Nymburk), Lee Skinner (Kolín), Charles Mitchell (Olomoucko)

Nejlepší sestava českých hráčů: Jakub Šiřina (Opava), Jaromír Bohačík (Nymburk), Vojtěch Hruban (Nymburk), Václav Bujnoch (Opava), Petr Benda (Nymburk)

Nejlepší sestava zahraničních hráčů: Eugene Lawrence (Nymburk), Kendrick Ray (Nymburk), Garret Kerr (Svitavy), Lee Skinner (Kolín), Charles Mitchell (Olomoucko)

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace