eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Play-off je v plném proudu. Trutnov vyhrál v Hradci, USK těsně přehrál Spartu

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔31.3.2018
Extraliga kadetek: Play-off je v plném proudu. Trutnov vyhrál v Hradci, USK těsně přehrál Spartu

Please enter banners and links.

Slovanka si jako vítěz základní části poradila na domácí palubovce s HB Basket. Domácí hráčky měly výborný vstup do zápasu a po úvodních deseti minutách vedly 25:3. Slovanka i nadále dominovala na obou koncích palubovky a utkání bez problémů dovedla do vítězného konce. Domácí tým zapsal pětadvacet útočných doskoků, dal padesát dva bodů z vymezeného území a třicet bodů z rychlých protiútoků. HB Basket trápila nízká úspěšnost střelby a vysoký počet ztrát. Domácí Andrea Ondroušková byla s třiceti body nejlepší střelkyní zápasu, Eliška Hálová zapsala double-double za dvacet osm bodů a deset doskoků. V dresu hostujícího týmu získala double-double Natálie Juhászová, která nastřílela šestnáct bodů a doskočila jedenáct míčů. Druhou dvoucifernou střelkyní hostí byla s deseti body Gabriela Němcová.

V dalším pražském derby se utkal USK se Spartou a i toto utkání vyhrál domácí celek. USK byl během první půle mírně ve vedení, v poločase to bylo o čtyři body. V šesté minutě třetí čtvrtiny ztrácela Sparta po trojce Lucie Sůvové tři body, USK ale zakončil čtvrtinu desetibodovou šňůrou a rázem vedl o jedenáct bodů. Tento úsek utkání se ukázal být jako klíčový, jelikož USK už nepustil Spartu zpět do zápasu a vedení si pohlídal. USK ovládl doskoky a dokázal zvítězit i přes horší úspěšnost střelby, jelikož střílel o šestnáct trestných hodů více a zapsal méně ztrát. Jednadvaceti body, devíti doskoky a šesti zisky nasměrovala domácí k vítězství Anna Merhautová, patnáct bodů přidala Sarah Gallasová a deset bodů, osm asistencí a osm zisků do statistik zapsala Kateřina Zeithammerová. Spartu se čtrnácti body táhla Kristýna Helebrantová, třináct jich přidala Lucie Sůvová.

Žabiny na domácí půdě přehrály Pardubice. Hostující tým po dvaceti minutách ztrácel šest bodů, po změně stran ale zabral a dokázal manko smazat. Do závěrečné čtvrtiny se tak šlo za vyrovnaného stavu. Po jedné odehrané minutě ve čtvrté části dokonce poslala Pardubice do vedení čtyřmi body v řadě Pavlína Tabačková. O minutu a půl na 45:45 z trestných hodů vyrovnala brněnská Zuzana Máchová a následně koš vsítila Tereza Pogányová. Brno se opět dostalo do vedení a tentokrát už ho nepustilo. Studánka se i nadále držela na dostřel, nedokázala už ale vývoj zápasu otočit. Žabiny nevsítily ani jednu trojku, střílely ale třicet osm trestných hodů. Domácí tým nakonec ustál i vyšší počet ztrát. Tereza Pogányová se na výhře podílela patnácti body a čtrnácti doskoky, jedenácti body ji doplnila Eliška Hamzová. Jedinou dvoucifernou střelkyní Pardubic byla s šestnácti body Zuzana Šitancová.

Pátý Trutnov dokázal zvítězit na půdě čtvrtého Hradce. První čtvrtina byla bodově velmi produktivní, když skončila 22:17 pro Trutnov. Hostující hráčky si mírné vedení udržely i během druhé čtvrtiny a v poločase vedly o pět bodů. Třetí část začal lépe Hradec, který vstřelil úvodní čtyři body. Mírné vedení Trutnovu vrátila trojkou Karolína Votočková. Hradec snížil z trestných hodů, Trutnov opět proměnil trojku, tentokrát z rukou Terezy Králové. Poté však

přišla útočná krize, Trutnov přes šest minut nevstřelil ani bod a Hradec se ke konci čtvrtiny dostal do vedení. Čtvrtá část naopak byla ve znamení obrany, když Trutnov povolil domácím lvicím pouze pět bodů. Výbornou defenzivou otočil zápas ve svůj prospěch a připsal si tak první vítězství v cestě na MČR. Trutnov bodově táhly hned tři hráčky, Kristýna Holubcová byla nejlepší střelkyní zápasu s jednadvaceti body, patnáct jich přidala Markéta Šmahelová a jedenáct Tereza Králová. Hradec ve svém středu našel pouze jedinou dvoucifernou střelkyni, kterou byla s dvaceti body Simona Fišerová.

Těsné vítězství si ze Strakonic odvezl Chomutov. První poločas byl vyrovnaný, levhartice si rozhodující náskok vybudovaly ke konci třetí části. Tři minuty před koncem třetí čtvrtiny proměnily Lucie Ceralová a Dagmar Hrabovská dvě šestky a Chomutov vedl o deset bodů. Strakonice ještě dokázaly manko ztenčit na jednociferný rozdíl, úvod poslední desetiminutovky ovšem opět patřil Chomutovu, který si vzal dvouciferný náskok zpět. Strakonice se nevzdaly a i nadále bojovaly, jednačtyřicet sekund před koncem se dostaly na čtyři body, blíž už je ale hostující tým nepustil. Chomutov měl lepší procento střelby za dva body a trestných hodů, ztráty skončily vyrovnaně. Výborný výkon podala Nikola Zdeňková, která dovedla levhartice k vítězství čtyřiadvaceti body. Jedenáct bodů a osmnáct doskoků zapsala Lucie Ceralová. Strakonice táhla s šestnácti body Violet Roučková, patnáct bodů nastřílela Barbora Suchanová a double-double za deset bodů a čtrnáct doskoků si připsala Adéla Stiborová.

Havířov doma zvládl utkání proti KP Brno. Domácí hráčky měly lepší start a po deseti minutách vedly o sedm bodů, Brno je ale nenechalo výrazněji odskočit a ještě do poločasu se dotáhlo na rozdíl jediného bodu. Ve třetí čtvrtině se opět více dařilo Havířovu, který vedl až dvouciferným rozdílem, na rozdíl sedmi bodů ovšem snížila těsně před sirénou označující konec čtvrtiny Veronika Vallová. Na začátku závěrečné části vstřelila koš Lenka Slavíková a Brno ztrácelo pouze pět bodů, jeho útok ale trojkou odvrátila Eliška Kubíčková a Havířov už si výhru pohlídal. Domácí hráčky měly dobrou úspěšnost střelby, Brno proměnilo pouze jednu trojku a dopustilo se devětadvaceti ztrát. Havířov k výhře nasměrovala dvaceti sedmi body a dvanácti doskoky Eliška Kubíčková, dvacet dva bodů a sedmnáct doskoků si připsala Anna Paťorková. Nejlepší střelkyní Brna byla s jedenácti body Romana Veselá.

Sobotní výsledky:

Play-off:

Basket Slovanka – HB Basket 85:45

USK Praha – BA Sparta 61:46

Žabiny Brno – Studánka Pardubice 62:55

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Loko Trutnov 54:61

Play-out:

BK Strakonice – Levhartice Chomutov 55:62

BK Havířov – KP Brno 72:53

Slovanka zvítězila i ve druhém zápase s HB Basket a je jediný krok od postupu na závěrečný turnaj. Tentokrát však začátek vyšel lépe hostujícím hráčkám a HB Basket vedl 20:14. Hosté vstřelili také první čtyři body druhé čtvrtiny a vedli o deset bodů, v této chvíli ovšem Slovanka zabrala a postupně začala náskok stahovat. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu na 28:28 srovnala dvěma trestnými hody Petra Malíková a bodová šňůra domácích v závěrečných dvou minutách znamenala sedmibodové vedení pro Slovanku. Slovanka už po změně stran nedala soupeřkám šanci zápas znovu dramatizovat a dovedla utkání do vítězného konce. Domácím pomohlo hlavně čtyřiadvacet útočných doskoků, stříleli i více trestných hodů. HB Basket měl lepší úspěšnost střelby za tři body, zapsal ale více ztrát. Domácí Petra Malíková nastřílela šestnáct bodů, čtrnáct přidala Andrea Ondroušková a deset Barbora Bušková. HB Basket našel oporu ve výkonu Natálie Juhászové, která si připsala double-double za dvaadvacet bodů a deset doskoků.

USK Praha taktéž zvítězil i v neděli, o vítězi ovšem musela rozhodnout až napínavá koncovka. Ve většině zápasu byla ve vedení Sparta, která si do závěrečné čtvrtiny odnášela šestibodové vedení. V začátku čtvrté části hostující hráčky vedly až o devět bodů, USK ale zabral a devíti body v řadě skóre vyrovnal. Julia Vydrová vrátila Spartě dvoubodové vedení, následně však jednou šestkou snížila Gallasová a po koši Zeithammerové dvě a půl minuty před koncem šel USK do vedení. O třicet vteřin později dvě šestky proměnila Anna Merhautová a bylo to o tři. Sparta však skórovat nedokázala a půl minuty před koncem navýšila náskok USK na čtyři body Zeithammerová. Ani tentokrát nebyl střelecký pokus Sparty úspěšný a na vítězství USK tak nemohl změnit ani koš Sparty vteřinu před koncem zápasu. Domácí tým vedla se čtrnácti body, šesti doskoky, šesti asistencemi a čtyřmi zisky rozehrávačka Kateřina Zeithammerová, patnáct bodů nastřílela Anna Merhautová. Spartu táhla s osmnácti body a deseti doskoky Kristýna Helebrantová, sedmnácti body ji podpořila Julia Vydrová.

Jediné vítězství na půdě soupeře dělí od postupu na MČR Žabiny Brno, které i podruhé přehrálo Pardubice. Brno bylo od začátku mírně lepší na obou koncích palubovky a udržovalo si vedení, které ve třetí části navýšilo až na dvacet bodů. Žabiny ovládly doskoky, k úspěchu jim pomohlo hlavně pětatřicet míčů doskočených v útoku. Domácí sice měli horší procento střelby za tři body, vynahradili to ale dobrou úspěšností dvoubodové střelby. Oba týmy zapsaly pouze jedenáct ztrát. Pardubice se musely spolehnout pouze na sedm hráček. Výborný výkon v dresu Brna podala Tereza Pogányová,

která do statistik zapsala sedmnáct bodů, dvacet jedna doskoků a šest asistencí. Každá z trojice hráček ve složení Kocourková, Buřtová a Stloukalová zapsala jedenáct bodů. Pardubická Barbora Jezdinská se blýskla šestnácti body, třináct jich přidala Zuzana Šitancová.

Na 1:1 srovnal sérii v neděli Hradec, když vyhrál nad Trutnovem. První poločas nebyl útočně produktivní, když na tabuli svítilo skóre 23:19 pro domácí lvice. Druhý poločas zahájil třemi body Trutnov a dostal se na rozdíl jediného bodu, od této chvíle byl ovšem v útoku lepší Hradec a postupně si budoval mírné vedení. Čtyři minuty před koncem třetí části se Trutnov dostal po koši Markéty Šmahelové na pět bodů, po zbytek čtvrtiny už se ale netrefil a Hradec vedl o sedmnáct. Domácí lvice už si vedení vzít nenechaly a srovnaly tak stav této série. Trutnov trápila nízká úspěšnost střelby, zapsal i více ztrát, Hradec byl lepší na doskoku. Sedmnácti body vedla Hradec k vítězství Adéla Vítová, čtrnáct bodů přidala Simona Fišerová. Trutnov našel jedinou dvoucifernou střelkyni v Kristýně Holubcové, autorce čtrnácti bodů.

Ani v neděli nedokázaly Strakonice uspět nad Chomutovem. Ten měl k dispozici domácí prostředí, které také využil. Strakonice sice po první čtvrtině vedly o dva body, byly to ale domácí Levhartice, kdo si do šaten odnášel dvoubodový náskok. Po změně stran se lépe dařilo Chomutovu, který byl mírně ve vedení, ačkoliv se Strakonice i nadále držely velice blízko. Během úvodní minuty poslední čtvrtiny se Strakonice dostaly po trojce Ovsjannikové na rozdíl čtyř bodů, z následujícího útoku ale skórovala Jana Hlavová a Chomutov si náskok opět pohlídal. Strakonice už se nedokázaly znovu přiblížit, dva body tedy zůstaly v Chomutově. Nikola Zdeňková byla s jednadvaceti body nejlepší střelkyní utkání, čtrnáct bodů a dvacet jedna doskoků si připsala Natálie Horsáková. Strakonice vedla s osmnácti body Anna Ovsjanniková, šestnáct bodů přidala Barbora Suchanová.

Druhý den KP Brno naopak na domácím hřišti vyhrálo nad Havířovem. Brněnský tým měl po celý zápas mírně navrch a Havířovu se nepodařilo překlopit vedení na svou stranu, ačkoliv byl několikrát blízko. Šest a půl minuty před koncem zápasu na jediný bod přiblížila Havířov Pavla Kopecká, následně se však prosadila domácí Iva Jedovnická s Petrou Knoflíčkovou a KP znovu vedlo o sedm. Domácí tým už si menší vedení udržel a nedovolil Havířovu zápas zdramatizovat. Hostující tým byl lepší na doskoku, trápila ho ale nízká úspěšnost střelby. Brno podržela dobrá střelba za dva body, navíc hned čtyři hráčky nastřílely dvouciferný počet bodů. Petra Karlíková nastřílela sedmnáct bodů, patnáct jich zapsala Iva Jedovnická a po třinácti vsítily Romana Veselá s Petrou Knoflíčkovou. Havířov se spoléhal na oporu Annu Paťorkovou, která tentokrát zvládla čtrnáct bodů a dvacet doskoků. Šestnáct bodů nastřílela Tereza Kubeňová.

Nedělní výsledky:

Play-off:

Basket Slovanka – HB Basket 74:57

USK Praha – BA Sparta 56:54

Žabiny Brno – Studánka Pardubice 80:56

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Loko Trutnov 58:38

Play-out:

Levhartice Chomutov – BK Strakonice 81:68

KP Brno – BK Havířov 64:54

 

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace