eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Začalo play-off. Hradecké lvice srovnaly sérii s Brnem

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔22.3.2018
Extraliga juniorek: Začalo play-off. Hradecké lvice srovnaly sérii s Brnem

Please enter banners and links.

V pražském derby se utkal domácí USK a hostující Slovanka. USK byl jako vítěz základní části favoritem, svou roli ale začal potvrzovat až ve druhé čtvrtině. Úvodních deset minut patřilo Slovance, která přestřílela domácí v poměru 17:15. Ve čtvrté minutě druhé části už ale USK vedl po trojce Pospíšilové o pět bodů a již nepustil Slovanku zpět do vedení. Do šaten si domácí hráčky odnášely třináctibodové vedení, které po změně stran i nadále navyšovaly. Oba týmy střílely s úspěšností přes čtyřicet procent zpoza tříbodového oblouku, Slovanka navíc střílela o třináct trestných hodů více, srazil ji ale vysoký počet ztrát a dvacet útočných doskoků soupeřek. Domácí Julie Pospíšilová byla s jednadvaceti body nejlepší střelkyní zápasu, double-double jí utekl o jediný doskok. Dvanáct bodů přidala Kateřina Zeithammerová, jedenáct Eliška Žílová. Slovanku vedla s šestnácti body Petra Malíková, třináct nastřílela Eliška Hálová.

Trutnov v Praze nestačil na Spartu. Domácí tým měl dobrý vstup do zápasu a po první čtvrtině vedl o sedm bodů. Sparta své vedení mírně navýšila, po trojkách Vymazalové a Rylichové se ovšem Trutnov přiblížil na tříbodový rozdíl. Poté následovala patnáctibodová šňůra domácích a Východočešky opět ztrácely. Ve třetí části Sparta dostala své vedení na dvacet bodů a Trutnov už nenašel odpověď. Spartu k vítězství dovedlo duo Sklenářová – Jindrová. První jmenovaná nastřílela dvacet devět bodů a přidala osm doskoků, Barbora Jindrová se blýskla jednadvaceti body, pěti doskoky a čtyřmi zisky. Double-double v dresu Trutnova zapsala Anna Rylichová, autorka jednadvaceti bodů a deseti doskoků. Sedmnácti body ji podpořila Kristýna Lačná.

Výhodu domácího prostředí využila i Ostrava, která si poradila s Pardubicemi. Hostující hráčky držely s domácím týmem krok během první čtvrtiny, ve druhé části se ale Ostrava začala lehce vzdalovat. Domácí si vypracovali devítibodový náskok, což se ukázalo být jako klíčové. Ostrava už vedení ve zbytku utkání sice nenavýšila, nepustila ale Pardubice zpět do zápasu. Studánka se sice dokázala přiblížit na tři body, do vedení se ale nedostala. Pardubice zapsaly více útočných doskoků a méně ztrát, trápila je ale nižší úspěšnost střelby. Nejlepší střelkyní zápasu byla s patnácti body ostravská Anežka Kopecká, která ke svému výkonu připojila i šestnáct doskoků. Jedinou dvojcifernou střelkyní Pardubic byla se čtrnácti body Karolína Šotolová.

Žabiny Brno doma porazily Hradec Králové. První čtvrtina ovšem vypadala lépe pro hradecké lvice, které nastřílely dvacet tři bodů a udržely Žabiny na dvanácti. Ve druhé čtvrtině ale začalo dominovat Brno, vývoj zápasu otočilo a v poločase vedlo o sedm bodů. Hradec se ve třetí části ještě pokusil zápas otočit a po trojce Simony Růžkové ztrácel čtyři body, Brno si ale náskok pohlídalo a opět odskočilo na rozdíl devíti bodů. Během závěrečné části se už lvicím nepodařilo zápas zdramatizovat a první výhru v této sérii si připsaly Žabiny. Kateřina Galíčková se na vítězství podílela dvaceti body a pěti doskoky, Tereza Vitulová si připsala double-double za sedmnáct bodů a jedenáct doskoků a Barbora Tomancová se blýskla třinácti body a čtyřiadvaceti doskoky. Hradci nestačil ani výborný výkon Simony Fišerové, která do statistik zapsala sedmnáct bodů, deset doskoků a osm asistencí. Patnáct bodů přidala Simona Růžková a dvanácti body Hradci pomohla Isnelle Natabou.

Vítězstvím zahájilo play-out KP Brno, které vyhrálo ve Strakonicích. Hostující celek se hned na začátku ujal vedení a už ho nepustil. Strakonice se sice po tři čtvrtiny držely na přijatelný rozdíl, nepodařilo se jim ale utkání zdramatizovat. Největší rozdíl panoval v úspěšnosti střelby, kterou mělo Brno výrazně lepší. Hostující hráčky tak dokázaly ustát i vyšší počet ztrát. Na vítězství měly lví podíl pivotky Barbora Holubová a Ludmila Dudáčkové, které dohromady nastřílely čtyřicet pět z celkových čtyřiasedmdesáti bodů Brna. Holubová byla s dvaceti čtyřmi body nejlepší střelkyní zápasu, Dudáčková zapsala double-double za dvacet jedna bodů a čtrnáct doskoků. Hana Hajnová zatížila konto soupeřek sedmnácti body. Na straně Strakonic šestnáct bodů nastřílela Tereza Brušáková, čtrnáct zvládla Barbora Suchanová a deset Tereza Soukupová.

Nusle zvládly zápas na půdě Jablonce. I v tomto případě se hostující celek na začátku ujal vedení a již nepřipustil žádné drama ze strany domácího týmu. Nusle sice proměnily pouze jednu trojku z jedenácti pokusů, vynahradily to ale na útočném doskoku, když nastřílely čtrnáct bodů z druhých šancí a celkově čtyřicet bodů z vymezeného území. Jablonec trápily ztráty a nízké procento trestných hodů. Nuselská Charlotte Semgady nasbírala sedmnáct bodů a dvanáct doskoků, Barbora Matějčková nastřílela bodů čtrnáct. Jedenáct bodů na straně domácího Jablonce nastřílela Veronika Pískačová, deset přidala Adéla Sedláčková.

Sobotní výsledky:

Play-off:

USK Praha – Basket Slovanka 70:46

BA Sparta Praha – Loko Trutnov 84:65

SBŠ Ostrava – Studánka Pardubice 58:49

Žabiny Brno – Sokol Nilfisk Hradec Králové 76:60

Play-out:

BK Strakonice – KP Brno 56:74

Bižuterie Jablonec nad Nisou – Sokol Nusle 44:67

USK dokázal vyhrát i druhý den a od postupu na závěrečný turnaj ho dělí jediné vítězství. Domácí tým o svém úspěchu rozhodl již během první čtvrtiny, kterou ovládl poměrem 31:3. Domácí hráčky pokračovaly ve velmi dobrém výkonu i nadále a bez problémů dovedly utkání do vítězného konce. USK ovládl doskoky, měl výbornou střelbu z pole i zpoza tříbodového oblouku a zapsal o deset ztrát méně. Slovanku naopak trápilo nízké procento střelby. USK táhla guardka Veronika Voráčková, která k jednadvaceti nastříleným bodům přidala pět doskoků, šest asistencí a čtyři zisky. Dvanáct bodů přidala Julie Pospíšilová s Barborou Vorlovou a jedenáct jich vsítila Kristýna Brabencová. Jedinou dvoucifernou střelkyní Slovanky byla s jedenácti body Eliška Hálová.

Ani druhý den Trutnov nedokázal proti Spartě uspět. Po první desetiminutovce Trutnov o bod vedl, poté se ale začal prosazovat druhý celek základní části a ještě do poločasu vývoj zápasu otočil. Na začátku třetí čtvrtiny dostala košem hostující hráčky na jednociferný rozdíl Dominika Vašáková, Sparta ale odpověděla osmi body v řadě a vedení opět navýšila. Čtvrtá část už žádnou změnu nepřinesla a Sparta si připsala druhé vítězství v cestě na MČR. Sparta střílela o deset trestných hodů více, měla i lepší procento střelby za dva body. Hned tři hráčky se dostaly do dvojciferných čísel, s osmnácti body jim vévodila Simona Sklenářová. Sedmnáct jich přidala Barbora Jindrová a jedenáct zapsala Tereza Halátková.

Ostrava opět vyhrála nad Pardubicemi. Domácí celek byl od začátku mírně lepší a vypracoval si mírný náskok, který se během druhé čtvrtiny dostal do dvouciferných čísel. Na rozdíl deseti bodů snížila minutu a půl před koncem druhé čtvrtiny Šotolová, Ostrava ale pěti body v řadě opět odskočila. Třetí dějství zahájila pěti body naopak Studánka, Ostrava ji ale nenechala manko stáhnout na jednociferný rozdíl. Čtvrtá čtvrtina už zcela patřila domácím hráčkám, které si připsaly druhé vítězství v play-off. Ostrava těžila z útočných doskoků, minula také pouze jeden trestný hod ze čtrnácti pokusů. Anna Kubíčková zapsala double-double za třináct bodů a čtrnáct doskoků, stejně jako Anežka Kopecká za třináct bodů a jedenáct doskoků. Studánku s jedenácti body táhly Karolína Šotolová s Alžbětou Levínskou. Pardubice se pokusí odvrátit mečbol na domácí půdě o dva týdny později.

Jediným týmem, který dokázal o víkendu uspět na palubovce soupeře, byl Hradec Králové. Lvice přehrály domácí Žabiny a srovnaly tah série na 1:1. Hostující hráčky měly velmi dobrý vstup do zápasu a po deseti minutách vedly o sedm bodů. Domácí tým ovšem zabral a ofenzivní smrští otočil dosavadní průběh. V poločase to tak byly právě Žabiny, kdo vedl o osm bodů. Po třech odehraných minutách ve třetí čtvrtině lvice prohrávaly pouze o čtyři body, Brno si ale v závěru čtvrtiny vzalo osmibodový náskok zpět, navíc ho ještě navýšilo, když po třiceti minutách vedlo o jedenáct bodů. Na začátku závěrečné části ovšem následovala dvanáctibodová šňůra Hradce a lvice

byly rázem zpět ve hře. Tři minuty bez koše prolomila až Tereza Vitulová, následoval koš Karolíny Sczotkové, to ale byly jediné body Žabin v poslední desetiminutovce. Hradecká Barbora Nosková proměnila dvojtakt, dvě a půl minuty před koncem trestným hodem srovnala Tereza Pilařová, po ní tři body přidala Isnelle Natabou. Žabiny neproměnily dvě střely za tři body, trojku naopak šestnáct vteřin před sirénou vsítila Simona Růžková a o vítězi bylo rozhodnuto.

KP Brno se opět utkal se Strakonicemi, tentokrát na domácí půdě. I zde Brno zvítězilo. Domácí tým vedl po prvních deseti minutách o sedmnáct bodů a měl výborně nakročeno k výhře. Jihočešky nedokázaly najít recept na obranu domácích pivotek. Brno už po zbytek zápasu náskok navyšovalo a nepřipustilo žádné drama. Domácí zapsali třiadvacet útočných doskoků, stříleli stejný počet trestných hodů a proměnili šest trojek z jedenácti pokusů. Strakonice měly naopak k dispozici pouze šest šestek a trápil je vysoký počet ztrát. Brněnská Barbora Holubová byla nejlepší střelkyní se sedmadvaceti body, s jednadvaceti body jí sekundovala Ludmila Dudáčková. Strakonice spoléhaly na třináctibodový přísun Terezy Brušákové, jedenáct bodů přidala Barbora Suchanová.

Druhé utkání v play-out znovu zvládly Nusle, když si doma poradily s Jabloncem. Hostující hráčky sice celou první půli mírně ztrácely, stále se ale držely na hratelný rozdíl. Zlom přisel až ve druhém poločase, který Nusle vyhrály 34:16. Nusle byly výrazně lepší na doskoku a zapsaly pouze osm ztrát, zatímco Jablonec jich měl dvaatřicet. Nusle táhla trojice dvouciferných střelkyň v čele s Charlotte Semgady, autorkou devatenácti bodů. Jedinou dvoucifernou střelkyní Jablonce byla s jedenácti body Hana Krajáková. Nusle mají na kontě šest vítězství a zatím jsou na desáté příčce, Jablonec už bohužel nemá naději na záchranu a bude bojovat v baráži.

Nedělní výsledky:

Play-off:

USK Praha – Basket Slovanka 84:30

BA Sparta Praha – Loko Trutnov 67:46

SBŠ Ostrava – Studánka Pardubice 64:38

Žabiny Brno – Sokol Nilfisk Hradec Králové 69:75

Play-out:

KP Brno – BK Strakonice 93:59

Sokol Nusle – Bižuterie Jablonec nad Nisou 72:43

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace