eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Sparta přehrála Žabiny, USK odolal útokům východočeských týmů

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔11.1.2018
Extraliga juniorek: Sparta přehrála Žabiny, USK odolal útokům východočeských týmů

Please enter banners and links.

KP Brno na domácí palubovce přivítalo pražskou Spartu. Hostující celek měl dobrý vstup do zápasu a během první čtvrtiny si vypracoval desetibodové vedení. Sparta v dobrém výkonu pokračovala i během druhé části a nedovolila soupeřkám vrátit se zpět do zápasu. Domácí tým sice proměnil o čtrnáct trestných hodů více a měl i lepší úspěšnost střelby za tři body, srazilo ho ale třicet tři ztrát. Sparta navíc střílela lépe za dva body, když proměnila polovinu svých pokusů. Hned čtyři hráčky v dresu Sparty nastřílely deset bodů a více, nejlepší střelkyní byla s osmnácti body Barbora Jindrová. Brno táhly pivotky Holubová s Dudáčkovou, které dohromady zařídily dvacet šest bodů domácího týmu.

Žabiny doma vysoko porazily Strakonice. Domácí tým vedl již po deseti minutách o více než dvacet bodů a o vítězi tohoto utkání tak bylo rozhodnuto. Strakonice měly k dispozici pouze sedm hráček, chyběly například opory Brušáková s Vadlejchovou. Brno naplno využilo své výškové převahy, když si připsalo třiatřicet útočných doskoků. Hostující tým trápil vysoký počet ztrát a nižší úspěšnost z pole, Brno naopak proměnilo padesát procent dvojbodových pokusů. Tereza Vitulová byla s dvaceti třemi body nejlepší střelkyní zápasu, o dva body méně nastřílela Veronika Štursová. Rozehrávačka Karolína Sczotková atakovala triple-double, když k patnácti bodům přidala deset zisků a sedm asistencí. Strakonice bodově držela Anna Ovsjanniková, autorka čtrnácti bodů, třináct jich přidala Alena Požárková.

Také Ostrava byla na domácím hřišti úspěšná, tentokrát si poradila se Slovankou. Pražský tým od začátku ztrácel, Ostrava si celkem rychle vypracovala dvojciferný náskok. V poločase vedli domácí o dvacet bodů a v dobrém výkonu pokračovali i po změně stran. Ostrava se opírala o výborné procento trestných hodů (95%), zapsala více doskoků a méně ztrát. K vítězství moravský celek vedla Adéla Smutná, která k osmnácti bodům přidala osm doskoků a dvě asistence. Hostujícím hráčkám se nedařila střelba z pole, do dvojciferných čísel se dostala Eliška Hálová s Petrou Malíkovou.

Studánka Pardubice přehrála Jablonec nad Nisou. I v tomto utkání si domácí celek rychle vypracoval dvojciferné vedení, které již nepustil a dál navyšoval. Pardubice ve statistikách dominovaly ve všech kategoriích – lépe střílely, ovládly doskoky a zapsaly méně ztrát. Hned pět pardubických hráček se dostalo do dvojciferných čísel, Natálie Černohorská zapsala double-double za patnáct bodů a deset doskoků, Pavlína Tabačková nastřílela taktéž patnáct bodů a přidala stejný počet doskoků. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Jablonce byla s deseti body Markéta Šoltysová. Jablonec stále čeká na první vítězství v tomto ročníku extraligy juniorek, Pardubice zapsaly osmou výhru a nacházejí se na páté pozici.

Nový rok začal vítězně i pro Hradec Králové, který porazil Sokol Nusle. Hradecké lvice byly během první půle mírně vpředu, Nusle se ale držely na dostřel, v poločase ztrácely pouze šest bodů. Zlom nastal ve třetí čtvrtině, kterou lvice ovládly poměrem 25:8 a definitivně tak zlomily odpor soupeřek. Domácím pomohlo více útočných doskoků a méně ztracených míčů. Isnelle Natabou se na výhře podílela dvanácti body (z pole 10/5, TH 2/2) a devatenácti doskoky, z toho dvanáct doskoků si připsala v útoku. Třináct bodů nastřílela Lucie Bolardtová, jedenáct Simona Fišerová. Pivotka Charlotte Semgady byla se čtrnácti body nejlepší střelkyní Nuslí, o dva body méně nastřílela Barbora Matějčková.

USK Praha zůstává stále neporažen, velmi blízko k jeho skalpu byl ovšem Trutnov. Východočeský tým první čtvrtinu vyhrál o dva body, vedení nakonec navýšil během druhé čtvrtiny a v poločase vedl o deset. Po změně stran si domácí hráčky během úvodních čtyř minut i nadále zásluhou Vymazalové držely desetibodový náskok, poté však domácí po pět a půl minuty nevstřelili žádný bod a USK se dotáhl. Do závěrečné čtvrtiny se tak šlo za stavu 40:40. Poslední část zahájila dvěma body trutnovská Zuzana Šimková, vzápětí však trojkou vrátila vedení USK rozehrávačka Zeithammerová. Sedm minut před koncem čtvrtiny vedl hostující tým o tři body a skóre se nepohnulo až do osmé minuty, kdy koš s faulem vstřelila hostující Pospíšilová. Ta následně proměnila i trestný hod, Trutnov však na druhé straně hřiště neuspěl a pro USK se naopak trefila opět Zeithammerová. Pražský celek už si vedení udržel a nadále tak nepoznal hořkost porážky. Adéla Vymazalová s Dominikou Vašákovou nastřílely po jedenácti bodech, USK vedla se třinácti body Julie Pospíšilová, dvanáct bodů přidala Kateřina Zeithammerová a jedenáct jich nastřílela Eliška Žílová.

Sobotní výsledky:

KP Brno – BA Sparta Praha 68:85

Žabiny Brno – BK Strakonice 114:46

SBŠ Ostrava – Basket Slovanka 80:51

Studánka Pardubice – Bižuterie Jablonec nad Nisou 77:38

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Sokol Nusle 64:49

Loko Trutnov – USK Praha 51:58

Sparta v neděli zavítala na hřiště brněnských Žabin. V prvním souboji na začátku roku uspěla Sparta a pražský tým dokázal zvítězit i tentokrát. Hostující hráčky si mírné vedení vybudovaly během první čtvrtiny, po které vedly o sedm bodů. V poločase si pražské hráčky do šaten odnášely již jedenáctibodový náskok, který si ani po změně stran nenechaly vzít. Žabiny byly lepší na doskoku a dokonce si připsaly dvacet útočných doskoků, trápil je ale vysoký počet ztrát, kterých zapsaly o třináct více než jejich soupeřky. Domácím hráčkám se také nedařily šestky, když z čáry trestného hodu střílely s úspěšností třicet pět procent. Spartu k vítězství dovedla křídelnice Barbora Jindrová, která nastřílela dvacet osm bodů (z pole 20/9, trojky 6/2, TH 7/4). Čtrnáct bodů přidala Hana Kolegarová. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Brna byla s patnácti body Tereza Vitulová.

Strakonice nestačily na KP Brno. Úvodní čtvrtina skončila vyrovnaně, ve druhé desetiminutovce ale převzalo otěže zápasu právě Brno a vypracovalo si patnáctibodové vedení, které ještě navýšilo po změně stran. Domácí hráčky si připsaly o sedmnáct doskoků více a lépe střílely z pole. Strakonice během utkání střílely pouze pět trestných hodů. Brno opět táhly pivotky Ludmila Dudáčková a Barbora Holubová. První jmenovaná zapsala double-double za třináct bodů a třináct doskoků, navíc přidala i sedm asistencí. Holubová byla s třiadvaceti body nejlepší střelkyní zápasu, double-double ji tentokrát unikl o jediný doskok. Strakonice se opíraly o bodový přísun od Adély Stiborové, autorky sedmnácti bodů.

Comeback musela zvládnout Slovanka, která nakonec uspěla na půdě Pardubic. Pražský celek nezačal dobře, když po prvních deseti minutách prohrával 21:11. Ve druhé čtvrtině ale zabral a manko stáhl, ačkoliv v poločase stále prohrával o bod. Svou sílu hostující hráčky naplno ukázaly ve třetí čtvrtině, kterou ovládly poměrem 24:7 a najednou to byla Slovanka, kdo vedl dvojciferným rozdílem. Ve čtvrté čtvrtině žádná změna nenastala a dva body putovaly do Prahy. Slovanka byla lepší na doskoku a lépe střílela, Studánku srazilo třicet ztrát. Petra Malíková s Barborou Buškovou nastřílely shodně po třinácti bodech, o bod méně zapsala Eliška Hálová. Nejlepší střelkyní na straně Pardubic byla rovněž s třinácti body Zuzana Šitancová.

Trutnov si první výhru tohoto roku připsal v neděli proti Nuslím. Domácí hráčky měly výborný nástup do zápasu, nic nepodcenily a již po deseti minutách vedly o dvacet bodů, čímž prakticky rozhodly o svém vítězství. Trutnov ovládl doskok, Nusle se dopustily pouze šesti ztrát, trápila je ale nízká úspěšnosti střelby. Všechny domácí hráčky se zapsaly do střelecké listiny, nejvíce bodů nastřílela Kristýna Holubcová. Do dvojciferných čísel se také dostala Adéla Vymazalová, Markéta Šmahelová a Tereza Králová. Po deseti bodech si v dresu pražského týmu připsaly Klára Matiášková s Annou Lacinovou.

USK Praha opět vyhrál o sedm bodů, tentokrát na palubovce Hradce Králové. I toto utkání mělo vyrovnaný průběh a o vítězi se rozhodlo až během závěrečné čtvrtiny. USK do ní vstupoval se čtyřbodovým náskokem, který hned po šestnácti vteřinách hry trojkou navýšila Zeithammerová. Stejnou střelu ale na druhé straně proměnila Růžková, po dvou úspěšných trestných hodech na obou stranách ale trojku opět trefil USK, tentokrát byla z rukou Julie Pospíšilové. Dvě minuty před koncem se hradecké lvice znovu přiblížily na rozdíl čtyř bodů, blíž už to ale domácí hráčky nezvládly. Pražský celek táhla již zmíněná Julie Pospíšilová, která nastřílela dvacet osm bodů (z pole 13/6, trojky 7/4, TH 4/4) a přidala šest doskoků. Kateřina Zeithammerová zapsala šestnáct bodů, sedm doskoků a po pěti asistencích a ziscích. Za hradecké lvice bodovala Simona Fišerová a Isnelle Natabou.

Nedělní výsledky:

Žabiny Brno – BA Sparta Praha 54:75

KP Brno – BK Strakonice 79:54

Studánka Pardubice – Basket Slovanka 40:72

Loko Trutnov – Sokol Nusle 92:51

Sokol Nilfisk Hradec Králové – USK Praha 61:68

SBŠ Ostrava – Bižuterie Jablonec nad Nisou – odloženo

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace