eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mazáci, Burnett, Potoček, Ray a Robinson králové ASG 2017

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔31.12.2017
Mazáci, Burnett, Potoček, Ray a Robinson králové ASG 2017

Please enter banners and links.

Basketbalisté Kooperativa NBL se loučili s letošním rokem na tradiční All-Star Game. Dějištěm bylo Sportcentrum Sluneta v Ústí nad Labem. Tato exhibice měla opět výbornou úroveň a proběhla ve výtečné atmosféře.

Hlavní částí bylo utkání hvězd KNBL, které se opět hrálo ve formátu Mazáci vs. Mladé pušky. Podle očekávání hráči obou týmů především diváky bavili a zejména v prvním poločase to bylo znát. Příliš  se nebránilo, ale to nikomu nevadilo. Mazáci se chtěli Mladým puškám revanšovat za loňskou porážku a po prohrané první půli přitáhli v obraně a když na jejich straně začal úřadovat domácí Donald Robinson, začala se miska vah převažovat na jejich stranu. Ústecký snajpr byl k nezastavení a právě on se postaral největší měrou o výhru Mazáků, které koučoval nymburský Oren Amiel. Mazáci nakonec porazili Mladé pušky 133:122 (37:30, 57:63, 86:104). O pořádnou nálož bodů se postarali:Robinson 45 (11 trojek), Primorac 18, Švrdlík 15, Pomikálek 13, Landa 12, Slezák 8, Hruban 7, Benda, Lawrence po 5, Smithson 3, Welsch 2, Šiřina 0 – Ray 24, Fuller 19, Bohačík 14, Burnett 11, Pecka 10, Madsen 9, Stegbauer 8, Woods, Šafarčík po 7, Šiška 5, Skinner, Ježek po 4,

K ASG neodmyslitelně patří i doprovodné soutěže. Letošní novinkou byl Kooperativa Faktor 1on1 Challenge o 1000 eur. Z osmičky účastníků si nejlépe vedl pardubický Dominez Burnett, který postupně porazil Jedovnického, Upchurche a ve finále Blagojeviče. V žádném utkání nedovolil soupeři úspěšnou střelu do koše. Letošní soutěž trojkařů Errea 3-Point Shoot-out byla bez účasti zástupkyně ŽBL, ale poprvé v ní startoval zástupce juniorů. Brněnský Dan Szarowski na starší kolegy nestačil a skončil na čtvrtém místě. Králem trojkařů se stal zaslouženě další pardubický hráč, Josef Potoček. Ve finále přestřílel Alexandra Madsena z USK. Soutěž směčařů byla velkou show. Jediný český zástupce, Ondřej Šiška z Děčína, na zahraniční konkurenci nestačil . Finálový souboj mezi americkými hráči Rayem a Robinsonem vyhrál jen velmi těsně Kendrick Ray z ČEZ Basketball Nymburk, který dostal od porotců maximálních 50 bodů. Robinson ale o slávu také nepřišel, protože byl vyhlášen MVP All-Star Game.

I letošní ASG měla charitativní nádech a symbolicky odstartovala tradiční akci Každý koš pomáhá, jejíž hlavní část proběhne v březnu 2018. V Ústí nad Labem se ale na Konto Bariéry přesunula  částka 26000 Kč, kterou věnoval generální partner soutěže Kooperativa.

Foto: ČEZ Basketball Nymburk

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace