eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Premiérové vítězství si připsaly Strakonice

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔23.11.2017
Extraliga kadetek: Premiérové vítězství si připsaly Strakonice

Please enter banners and links.

HB Basket v sobotu vybojoval vítězství nad hradeckými lvicemi. Domácí hráčky začaly výbornou obranou, když Hradec během první čtvrtiny vstřelil pouze tři body, ovšem ani pražskému týmu se v ofenzívě příliš nedařilo a po deseti minutách na tabuli svítil stav 10:3. Poté se hradecké hráčky zvedly a do poločasu manko téměř smazaly. Domácí tým ale nezpanikařil, po změně stran si opět vytvořil mírný náskok a tentokrát už si ho nenechal vzít. HB Basket těžil hlavně z nižšího počtu ztrát a větší produkce trestných hodů. Pivotka Charlotte Semgady opět předvedla skvělý výkon na doskoku, když si připsala osmadvacet doskoků, ke kterým přidala sedm bodů. Nejlepší střelkyní domácích byla s osmnácti body Jesika Hibalová.

USK zvládl i utkání proti Trutnovu. Pražský celek si během prvních deseti minut vypracoval patnáctibodový náskok a již nedovolil soupeřkám vrátit se zpět do zápasu. I zde hrály velkou roli ztráty, kterým se Trutnov dopustil o dvanáct více než domácí tým. USK navíc střílel z pole s téměř šedesáti procentní úspěšností. Rozehrávačka Kateřina Zeithammerová se blýskla ziskem double-double za čtrnáct bodů a deset asistencí, přidala i šest zisků. Marie Machytková získala také double-double, tentokrát za čtrnáct bodů a jedenáct doskoků. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Východočešek byla s deseti body Štěpánka Ježková.

Vyrovnaný zápas sehrály Žabiny na půdě Havířova. Domácí celek byl po většinu první půle mírně vepředu, po změně stran si ale mírný náskok drželo Brno. Hostující hráčky nakonec v koncovce nezaváhaly a z Havířova si odvezly šestibodové vítězství. Havířov sice zapsal méně ztrát, Brno bylo ale lepší na doskoku, výrazně mu pomohlo především čtyřiadvacet útočných doskoků. Hostující celek táhla svým výkonem Veronika Štursová, autorka dvaadvaceti bodů a čtrnácti doskoků. Pozadu nezůstala ani Tereza Pogányová, která se blýskla šestnácti body, deseti doskoky a čtyřmi asistencemi. Double-double v dresu Havířova již tradičně zapsala pivotka Anna Paťorková, tentokrát za třináct bodů a stejný počet doskoků.

Neuspěl naopak druhý brněnský tým, nad kterým vyhrály Pardubice. Jejich vítězství se však nerodilo lehce, jelikož musely tři čtvrtiny mazat bodové manko, než se dostaly do vedení. KP Brno mělo výborný vstup do zápasu a po deseti minutách vedlo 24:11, ještě v poločase to bylo 35:31. Pardubice však během třetí čtvrtiny dokončily svůj comeback a zápas nakonec ovládly. Velkou zásluhu na výhře měla Pavlína Tabačková, která nastřílela třicet pět bodů (z pole 24/13, TH 10/9) a doskočila jednadvacet míčů. Sedmnácti body ji podpořila Zuzana Šitancová. Studánka těžila z útočného doskoku a vynutila si i vyšší počet trestných hodů. Brno táhla s jednadvaceti body Lenka Slavíková.

Úspěšná byla i Sparta, která si poradila s Chomutovem. Hostující levhartice držely se svými soupeřkami krok během úvodní desetiminutovky, poté však začal dominovat domácí tým. Sparta se dopustila pouze devíti ztrát, výborně střílela z pole a ve svém středu našla hned čtyři dvojciferné střelkyně, nejvíce bodů nastřílela Tereza Halátková. Julia Vydrová ji podpořila dvanácti body a deseti doskoky. Chomutov se opíral o bodový přísun od Dagmar Hrabovské.

Slovanka vyhrála o dvacet bodů ve Strakonicích. Domácí tým sice od začátku mírně ztrácel, bodový náskok Slovanky byl ale pořád hratelný. Hostující tým odpor domácích definitivně zlomil ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál 17:10 a po třiceti minutách tak vedl o téměř dvacet bodů. Strakonice trápil vysoký počet ztrát, Slovanka byla lepší na doskoku. Pražský tým také střílel o jednadvacet trestných hodů více. Guarda Andrea Ondroušková zatížila konto soupeřek jednadvaceti body, patnáct bodů přidala Eliška Hálová. V dresu domácích se třinácti body prezentovala Anna Ovsjanniková.

Sobotní výsledky:

HB Basket Praha – Sokol Nilfisk Hradec Králové 58:51

USK Praha – Loko Trutnov 87:45

BK Havířov – Žabiny Brno 63:69

Studánka Pardubice – KP Brno 81:63

BA Sparta – Levhartice Chomutov 76:48

BK Strakonice – Basket Slovanka 46:66

HB Basket zvládl i utkání proti Trutnovu, které bylo sehráno již v pátek. Východočešky již po první čtvrtině prohrávaly o šestnáct bodů a domácí tým nepřipustil žádné drama. Trutnov se dopustil vysokého počtu ztrát, domácí hráčky lépe střílely. Výborný výkon opět podala pivotka Semgady, která tentokrát do statistik zapsala dvacet pět bodů a osmnáct doskoků. Trutnov táhla s třiadvaceti body Tereza Králová. HB Basket i Trutnov mají po čtyřech dvoukolech shodnou bilanci pěti výher a tří porážek.

USK Praha i nadále zůstává posledním neporaženým týmem soutěže, nic na tom v neděli nezměnily ani hradecké lvice. USK začal opět výborně a dvojciferný náskok si vypracoval již během úvodní desetiminutovky. Hradec byl sice aktivnější na doskoku, domácí hráčky ale lépe střílely, navíc přinutily lvice k třiatřiceti ztrátám. Komplexní výkon opět předvedla rozehrávačka Kateřina Zeithammerová, která k šestnácti bodům připojila pět doskoků, sedm asistencí a osm zisků. Třinácti body ji podpořila Anna Merhautová, dvanáct jich zapsala Sarah Gallasová. V dresu Hradce se ziskem double-double blýskla Simona Fišerová, která nastřádala dvanáct bodů a stejný počet doskoků.

Chuť si po sobotní porážce spravilo KP Brno, které vyhrálo v Havířově. První čtvrtina byla vyrovnaná, poté se začaly lehce prosazovat domácí hráčky, poločasové manko bylo však ze strany Havířova stále hratelné. Brněnské hráčky však navázaly na dobrý výkon z první půle i po změně stran a utkání dovedly do vítězného konce. Havířov byl lepší na doskoku i ve ztrátách, klíčem k úspěchu bylo ale procento střelby, které mělo Brno výrazně lepší. Hned čtyři hráčky se dostaly do dvojciferných čísel, Lenka Slavíková spolu s Petrou Karlíkovou nastřílely po osmnácti bodech. Havířovská Anna Paťorková opět zapsala double-double za devatenáct bodů a patnáct doskoků, dvanáct bodů přidala Eva Kubíčková.

Úspěšný víkend měly Žabiny. Brněnský tým zvítězil i v utkání na půdě Pardubic. Hostující hráčky od začátku vedly, a ačkoliv se Pardubice pořád držely ve hře, Brno jim nedalo šanci na zvrat. Žabiny dominovaly na doskoku, pomohlo jim především pětadvacet útočných doskoků. Pardubická Studánka zapsala více ztrát a měla horší úspěšnost střelby. Hostující tým vedla k vítězství opora Tereza Pogányová, autorka dvaceti šesti bodů a patnácti doskoků. Pardubické duo Tabačková – Šitancová dohromady nastřílelo třiatřicet z celkových čtyřiapadesáti bodů domácího celku.

V pátek se odehrál i duel mezi domácí Slovankou a hostující Spartou. V pražském derby byly nakonec lepší domácí hráčky, o své výhře ale rozhodly až ve čtvrté čtvrtině, ačkoliv byly po většinu utkání mírně vpředu. Slovanka se dopustila pouze devíti ztrát a vynutila si třicet čtyři trestných hodů. X-faktorem zápasu byla domácí Eliška Hálová, která nastřílela dvacet osm bodů (z pole 17/10, TH 9/8), přidala i šest doskoků. Jedenácti body ji podpořila Barbora Bušková. Na straně Sparty třináct bodů zapsala Lucie Sůvová, deset přidala Hana Kolegarová.

První vítězství v letošním ročníku extraligy kadetek si připsaly Strakonice, když doma porazily nováčka z Chomutova. Domácí tým sice v poločase prohrával o osm bodů, po změně stran ale předvedl zlepšený výkon na obou koncích palubovky a po třiceti minutách už byl ve vedení. Jihočešky již nedaly soupeřkám šanci zápas otočit a do tabulky tak zapsaly první výhru. Doskoky i ztráty skončily téměř vyrovnaně, rozhodujícím faktorem byla střelba, ve které byly Strakonice mírně lepší. Guarda Barbora Suchanová zatížila konto soupeřek čtrnácti body a přidala třináct doskoků, dvanáct bodů nastřílela Anna Ovsjanniková a deset Kateřina Votavová. Za Chomutov se prosadila Dagmar Hrabovská, autorka třiadvaceti bodů.

Nedělní výsledky:

HB Basket Praha – Loko Trutnov 85:58

USK Praha – Sokol Nilfisk Hradec Králové 77:51

BK Havířov – KP Brno 55:79

Studánka Pardubice – Žabiny Brno 54:71

Basket Slovanka – BA Sparta 79:67

BK Strakonice – Levhartice Chomutov 64:53

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace