eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Favorité potvrdili svou roli | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga juniorek: Favorité potvrdili svou roli

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔14.11.2017
Extraliga juniorek: Favorité potvrdili svou roli

Please enter banners and links.

Brněnské Žabiny v sobotu přivítaly Pardubice. Východočeský tým držel s domácími hráčkami krok během prvních třiceti minut, v závěrečné čtvrtině ale Brno zabojovalo, vytvořilo si mírný náskok a ten už nepustilo. Oba celky se potýkaly s nízkou úspěšností střelby, Brno ale dominovalo na doskoku, zejména třicet doskoků v útoku mu výrazně pomohlo. Hned čtyři domácí hráčky, které nastřílely dvojciferný počet bodů, přidaly i dvojciferný počet doskoků. V dresu Pardubic se prosadila Kristýna Šotolová, která k dvaceti bodům připojila čtyři doskoky a pět zisků. Hostující družstvo ve svém středu našlo pouze dvě dvojciferné střelkyně, tou druhou byla se sedmnácti body reprezentační rozehrávačka Karolína Šotolová.

Ostrava bez větších problémů zvítězila na palubovce KP Brna. Po vyrovnané úvodní čtvrtině převzala otěže zápasu Ostrava, která si již do poločasu vypracovala dvacetibodové vedení. Svůj náskok už nepustila a připsala si pátou letošní výhru. Hostující tým výborně střílel a doskakoval, navíc se dopustil pouze dvanácti ztrát. Nejlepší střelkyní utkání byla s jednadvaceti body ostravská Adéla Smutná, její spoluhráčka Anna Kubíčková zapsala double-double za osmnáct bodů a deset doskoků, navíc se blýskla i šesti asistencemi a dvěma zisky. Na druhé straně deset bodů zaznamenala Eva Šmeráková spolu s Marianou Jadrníčkovou.

Vyrovnaná byla i první čtvrtina mezi Trutnovem a Spartou, poté se však začal výrazněji prosazovat pražský celek, který hrál na domácím hřišti. Trutnov byl sice lepší na doskoku, srážel ho ale vysoký počet ztrát. Sparta proměnila hned devět tříbodových střel z patnácti, její úspěšnost střelby za dva body byla padesát procent. Spartu vedla s dvaadvaceti body Barbora Jindrová (z pole 12/8, trojky 3/2), šestnáct bodů přidala Simona Sklenářová a patnáct Anna Rosecká. Trutnov tradičně táhla opora Anna Rylichová, která zapsala již čtvrtý double-double této sezóny za dvacet bodů a deset doskoků.

Strakonice nestačily na hradecké lvice. Hostující hráčky začaly zápas velmi dobrou hrou na útočné polovině, když během prvních deseti minut nastřílely dvacet devět bodů. Strakonice sice odpověděly body dvaceti, i tak to pro ně ale znamenalo téměř dvojciferné manko. To se domácím hráčkám ve druhé čtvrtině smazat nepodařilo a Hradec po změně stran odskočil na výraznější rozdíl. Hostující hráčky výrazně ovládly doskok, nemusel je tak mrzet ani vyšší počet ztrát. Strakonice měly výborné procento trestných hodů, zaostaly ale ve střelbě z pole. Hradecká pivotka Isnelle Natabou zapsala třicet tři bodů a osmnáct doskoků, za osmnáct bodů a třináct doskoků double-double získala i Simona Růžková. Nejlepší střelkyní Strakonic byla s šestnácti body Kateřina Votavová, double-double zapsala guarda Barbora Suchanová.

Slovanka si na domácí půdě poradila s Nuslemi. Domácí tým si během první čtvrtiny vybudoval mírný náskok, v poločase vedl o deset. Definitivní rozhodnutí přišlo ve třetí části, po které Slovanka vedla již o dvacet bodů a soupeřkám nedala šanci na zvrat. Domácí hráčky dobře střílely, Nusle naopak trápila střelba za dva body. Slovanka zvládla proměnit i tři trojky ze sedmi pokusů a pomohla si čtrnácti útočnými doskoky. Opora Andrea Ondroušková byla s čtyřiadvaceti body nejlepší střelkyní zápasu, na druhé straně zapsala opět double-double pivotka Charlote Semgady (12+11).

Dominantní vítězství získal v sobotu USK Praha, stále jediný neporažený celek soutěže. Pražský tým zavítal na hřiště Jablonce, který naopak na vítězství stále čeká. Favorit zápasu od začátku potvrzoval svou roli a byl výrazně lepší na obou koncích palubovky. USK tak mohl minuty rovnoměrně rozložit na všechny hráčky, všechny se také zapsaly do střelecké listiny. Nejvíce se dařilo Barboře Vorlové, která nastřílela dvacet šest bodů (z pole 13/11, TH 5/4) a přidala deset doskoků. Jedenáct bodů v dresu Jablonce vsítila Markéta Šoltysová.

Sobotní výsledky:

Žabiny Brno – Studánka Pardubice 66:57

KP Brno – SBŠ Ostrava 47:97

BA Sparta Praha – Loko Trutnov 83:57

BK Strakonice – Sokol Nilfisk Hradec Králové 61:84

Basket Slovanka – Sokol Nusle 71:43

Bižuterie Jablonec nad Nisou – USK Praha 20:120

Nejtěsnější možné vítězství nakonec vybojovaly hráčky Žabin, které porazily Ostravu. Zápas začaly lépe hostující hráčky, které po první čtvrtině vedly 14:9. Poté však domácí Žabiny zabraly a ještě do poločasu otočily na 26:19. Po změně stran bylo Brno stále o trochu lepší a do závěrečné části si odnášelo desetibodové vedení. Ostrava ale zabojovala, manko smazala a z utkání bylo drama. Domácí hráčky však nakonec vítězství uhájily, v koncovce dokázaly soupeřky o bod přehrát. Žabiny vedla komplexním výkonem Kristýna Navrátilová, která k devíti bodům připojila patnáct doskoků, sedm asistencí, tři bloky a dva zisky. Sedmnáct bodů nastřílela Kateřina Galíčková. Ostravu táhla s třiadvaceti body Adéla Smutná, která přidala i deset doskoků.

Pardubice už v neděli vyhrály, tentokrát nad druhým brněnským celkem z Králova Pole. Studánka měla výborný vstup do zápasu, již po první čtvrtině vedla 28:13 a tento rozhodující náskok navyšovala po zbytek utkání. Hostující hráčky zapsaly méně ztrát a lépe střílely. Brno mělo nízkou úspěšnost střelby z pole a trápilo ho dvacet pět ztracených míčů. Hned pět pardubických hráček nastřílelo deset bodů a více, s devatenácti body jim vévodila Alžběta Levínská. Nejlepší střelkyní zápasu byla ovšem s dvaceti body brněnská Eva Šmeráková. Pro Pardubice se jedná o pátou výhru v soutěži, Brno naopak zapsalo šestou porážku.

Jasným rozdílem skončil i duel mezi Hradcem a Spartou. I pražský tým si vytvořil náskok během úvodích deseti minut a již nedovolil soupeřkám vrátit se zpět do zápasu. Druhá čtvrtina sice skončila téměř vyrovnaně, třetí dějství ale opět patřilo Spartě, která získala již sedmé vítězství. Hradecké lvice sice vyhrály na doskoku, dopustily se ale více ztrát. Spartu táhla k vítězství Barbora Jindrová, která zatížila konto soupeřek třiceti body. Vyzdvihnout lze její střelbu zejména z tříbodové vzdálenosti, jelikož proměnila všech pět pokusů. Pozadu nezůstala ani její spoluhráčka Anna Rosecká, která minula pouze jednu střelu také z pěti pokusů. Třetí dvojcifernou střelkyní byla s patnácti body Simona Sklenářová (z pole 6/3, trojky 4/3). Hradec se opět opíral o výkon Simony Růžkové, autorky čtrnácti bodů, čtyř doskoků a tří zisků.

Druhý hrací den už Trutnov uspěl, když si odvezl vítězství z haly Strakonic. Hostující tým si již během prvních deseti minut vytvořil dvojciferný náskok a ten si udržoval po zbytek utkání. Jihočešky sice nenechaly soupeřky odskočit výrazněji, také se jim ale nepodařilo náskok ztenčit. Strakonice měly padesátiprocentní úspěšnost střelby zpoza tříbodového oblouku, Trutnovu ale výrazně pomohlo třicet útočných doskoků, navíc si vybojoval o devatenáct trestných hodů více. Oporou hostů byla reprezentační křídelnice Anna Rylichová, která zapsala šestnáct bodů, sedmnáct doskoků, šest bloků, pět asistencí a čtyři získané míče. V dresu Strakonic šestnáct bodů nastřílela rozehrávačka Tereza Brušáková.

USK Praha zůstává i po čtvrtém dvojkole bez porážky, v neděli si poradil se Slovankou. Domácí tým držel s USK krok během první čtvrtiny, poté se však začaly prosazovat hostující hráčky. USK po třech čtvrtinách vedl o třicet bodů a o vítězi bylo rozhodnuto. Ačkoliv ztráty byly vyrovnané, USK byl lepší na doskoku a lépe střílel. Kristýna Brabencová se blýskla výborným výkonem, když nastřílela šestnáct bodů a doskočila jednadvacet míčů. Devatenácti body a dvanácti doskoky ji doplnila Julie Pospíšilová. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Slovanky byla s třinácti body Eliška Hálová.

Druhé vítězství v letošním ročníku extraligy si připsaly Nusle, tentokrát přehrály Jablonec. Pražský tým měl výborný vstup do zápasu a již po úvodní desetiminutovce vedl o dvacet bodů, čímž prakticky rozhodl o svém úspěchu. Jablonec ztrácel na doskoku, hostující hráčky lépe střílely a vydobyly si o deset trestných hodů více. Tým střelecky vedly Anna Lacinová, Barbora Matějčková a Kristýna Pospíšilová, které dohromady nastřílely pětatřicet bodů, do střelecké listiny se ale zapsaly všechny nuselské hráčky. Jablonec se opět mohl spolehnout na Markétu Šoltysovou, autorku deseti bodů.

Nedělní výsledky:

Žabiny Brno – SBŠ Ostrava 63:62

KP Brno – Studánka Pardubice 54:89

BA Sparta Praha – Sokol Nilfisk Hradec Králové 84:54

BK Strakonice – Loko Trutnov 64:81

Basket Slovanka – USK Praha 41:77

Bižuterie Jablonec nad Nisou – Sokol Nusle 43:78

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace