eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Další rekord padl v extralize juniorů, tentokrát se o něj postaral BK Snakes Ostrava

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔1.11.2017
Další rekord padl v extralize juniorů, tentokrát se o něj postaral BK Snakes Ostrava

Please enter banners and links.

Pouze 9 soubojů nabídlo 6. a 7. kolo extraligy juniorů, protože se pražský tým USK účastnil zahraničního turnaje v daleké Číně. Z tohoto důvodu byl nucen přeložit svá utkání proti Brnu a Pardubicím. Ani v jednom z hracích dnů žádné domácí družstvo nezaváhalo a ve všech případech až na Brno v Nymburku odjížděli hosté s pořádným výpraskem. Největší debakl schytaly Litoměřice od GBA, která vyhrála o 60 bodů. Ostrava včele s 36-ti bodovým Jaklem smetla Písek a vytvořila letošní rekord v počtu nastřílených bodů.

6. kolo

GBA – Kondoři Liberec 81:45 (26:12 47:24 70:38)

V úvodním zápase 6. kola extraligy juniorů se na palubovce pražské GBA představili Kondoři z Liberce, kteří stále čekají na premiérové vítězství. Po zahajovacím rozskoku a několika odehraných minutách bylo jasné, že favoritem tohoto klání je nepochybně domácí celek. Hráči GBA přehrávali Liberec ve všech činnostech. Lépe bránili, doskakovali, stříleli s daleko lepší úspěšností a nedopouštěli se zbytečných ztrát. To se však nedá říci o svěřencích trenéra Slowiaka, kteří si míče nevážili a darovali tak Pražanům jednoduché možnosti ke skórování. Po dvou čtvrtinách, kdy se bodový náskok domácích vyhoupl až na 23 bodů, bylo prakticky rozhodnuto. Nikolaos Noumeros si připsal ceněný double-double za 15 bodů a 10 doskočených míčů. Na druhé straně hned 5 hráčů zaznamenalo dvouciferný počet bodů, což svědčí o kolektivním pojetí hry Pražanů.

Nejlepší střelci:

GBA: Welsch 14, Mikyska 11, Šiler 10, Novotný 10, Zelizňák 10

Liberec: Noumeros 15 (10 doskoků), Rufer 12, Trachta 6

 

Sokol Pražský – Slavoj Litoměřice 76:53 (26:21 47:31 57:42)

Po vyrovnané první desetiminutovce, kdy se ve vedení střídala obě mužstva, se favorité z Prahy odhodlali k náporu. Dobrou obranou a přechodem do rychlého protiútoku si během pár minut vytvořili náskok 16 bodů a do šaten odcházeli spokojenější. Po poločasové přestávce se obraz hry nezměnil a domácí si stále udržovali pohodlný náskok. S tím vstoupili i do závěrečné periody. Litoměřice se pokusily o zvrat změnou obrany, ale ani tento taktický tah trenéra jim nepomohl a prohrály rozdílem 23 bodů. Hosté jako vždy spoléhali na Jana Karlovského, který patří mezi nejlepší podkošové hráče ligy. Tentokrát si na své konto připsal 25 bodů a 9 doskočených míčů. K němu se přidal Klouda s 11 body, který uzavřel výčet dvouciferných střelců z Litoměřic. Pokud chtějí Litoměřice pomýšlet na účast ve vyřazovací části, měli by se probudit i ostatní hráči a pomoci Karlovskému. Sokolíky táhl za vítězstvím Daniel Kačer s 21 body spolu s patnáctibodovým Jiřím Šíchou.

Nejlepší střelci:

Sokol Pražský: Kačer 21, Šícha 15, Burda 10, Manas 9

Litoměřice: Karlovský 25, Klouda 11, Šestina 6

 

BCM Orli Prostějov – BK Loko Plzeň 73:46 (19:9 41:19 56:33)

Velmi dobrou obranou vstoupili domácí Orli do souboje s Lokomotivou Plzeň. V první periodě hostům dovolili pouze 9 bodů, sami jich nastříleli 19 a ujali se vedení. To postupem času navyšovali až na velký rozdíl 32 bodů. Prostějov zdobil kolektivní výkon, vysoká úspěšnost střelby a lepší doskakování na obou stranách hřiště. Trenér Bálint spoléhal na trojici hráčů ze základní sestavy (Sychra, Palenik a Erik Klepač). K nim se přidal střídající Adam Klepač s 10 body. Plzeň trápily ztráty a tým kolem Martina Macha, který zaznamenal double-double, prohrál už 5. zápas v radě a patří mu tak poslední příčka. O tu se dělí společně s Litoměřicemi a Libercem. Naopak Prostějov se nachází v neúplné tabulce na třetím místě zaručujícím postup do vyřazovací fáze soutěže.

Nejlepší střelci:

Prostějov: Sychra 17, Klepač E. 14, Palenik 13, Klepač A. 10

Plzeň: Mach 13, Karlíček 6, Kohout 6

 

Snakes Ostrava – Sokol Písek 123:65 (29:11 62:32 102:57)

Ve večerním souboji týmů, které na sebe narazily minulý ročník v playoff měl Písek domácím co oplácet, jelikož v loňské sezóně odešel poražen. Musel se však obejít bez svého ústředního rozehrávače Luboše Mikoláška, který společně s Šimonem Gareisem tvoří osu družstva z jihu Čech. Zmíněná absence Mikoláška byla velmi znát od úvodního rozskoku. Hráči Snakesu vyrukovali na soupeře s agresivní obranou po celém hřišti. Tato zbraň domácích dělala Písku obrovské problémy. V některých případech dokonce nebyli Písečtí schopni převést míč na útočnou polovinu a Ostrava z toho těžila. Po ztrátách hostů zakončovala jeden rychlý protiútok za druhým a po dvou čtvrtinách vedla o 30 bodů. Po poločasové přestávce ještě více přitvrdila, přidala na obrátkách a uštědřila oslabeným Sršňům debakl o 58 bodů. Ostravští v čele s Davidem Jaklem a Dominikem Lukáčem si s chutí zastříleli před domácím publikem. Výše zmíněné duo se postaralo o 57 bodů. Jedinou kaňkou na výborném výkonu Ostravy bylo lehké zranění kotníku Jakuba Slavíka, který šlápl protihráči na nohu a zápas nedohrál. Písek se spoléhal na Gareise, který nastřílel 31 bodů a byl patnáctkrát faulován.

„Dnes šlo o náš první domácí zápas, chtěli jsme se předvést před domácím publikem a rozhodně jsme naše diváky nechtěli zklamat. Do souboje s Pískem jsme vkročili tou správnou nohou. Sršně jsme překvapili docela dobrou celoplošnou obranou s tlakem na driblujícího hráče. Hosté se tak dopouštěli chyb a mnoho míčů nám darovali. V druhé půli jsme měli už pohodový náskok, který jsme navyšovali až do konce. Určitě jsme čekali vyrovnanější průběh, ale Písek nejevil žádný odpor. S chutí jsme si zastříleli a dokráčeli pro první domácí výhru,“ uvedl nejlepší střelec večera David Jakel.

Nejlepší střelci:

Ostrava: Jakel 36, Lukáč 21, Zikl 14, Havlík 13, Kurečka 11

Písek: Gareis 31 (15 získaných faulů), Pistulka 14. Procházka 9

 

7. kolo

BCM Orli Prostějov – Sokol Písek 80:38 (36:13 56:23 65:34)

Stejně jako v sobotu proti Ostravě předvedli Sršni velmi vlažný výkon i na palubovce Prostějova. Od začátku byli horším týmem a jejich statická zónová obrana, kterou se prezentovali po větší část střetnutí, byla velmi děravá. Orlům nedělala žádné problémy, jednoduše skórovali a za první polovinu zaznamenali 56 bodů. Vše nasvědčovalo tomu, že Písek obdrží další inkasovanou stovku. Ale na body velmi chudá třetí desetiminutovka, ve které se nedařilo ani jednomu celku, skončila 11:9 vítězstvím Písku, a tak Jihočeši prohráli „jen“ 80:38.

Nejlepší střelci:

Prostějov: Michalčík 13, Maděra 12, Sychra 12

Písek: Procházka 11, Houser 8, Gareis 7

 

Snakes Ostrava – BK Loko Plzeň 87:39 (14:11 39:25 64:32)

Po výborném výkonu proti Písku vstoupila Ostrava do nedělního klání velmi nekoncentrovaně, podcenila hráče Lokomotivy a celkově se trápila. Snakes se museli obejít bez svého klíčového hráče Jakuba Slavíka, který si v sobotu přivodil zranění kotníku a nemohl tak zasáhnout do hry. Ostravě chyběl především v prvním poločase. V tom druhém ale nastal zvrat v utkání. Trenéru Smažákovi se podařilo probudit své basketbalisty. Ti začali lépe plnit pokyny, zlepšili obranu po celém hřišti a odměnou jim byl náskok 30 bodů. V závěrečné části dostali prostor méně vytěžovaní borci, protože většinu hráčů ze základní rotace ještě čekal večerní zápas proti béčku Pardubic v první lize mužů.

„Věděli jsme, že jsme velkými favority, protože Plzeň doposud nevyhrála. Bohužel jsme papírově slabšího soupeře v úvodu podcenili. Byli jsme nesoustředění v obraně, trápili jsme se na obranném doskoku a v útoku jsme neproměňovali pokusy z jasných pozic. Toho Plzeň využívala a držela s námi krok. Po změně stran jsme zlepšili komunikaci, vzpamatovali jsme se a projev hry se zlepšil. Poté jsme už určovali ráz a dovedli zápas do zdárného konce. Do další fáze bychom měli zapracovat na vstupech do utkání, protože proti družstvům z horních pater tabulky by se nám naše nekoncentrovanost nemusela vyplatit,“ uvedl ostravský rozehrávač David Jakel, autor 16 bodů.

Nejlepší střelci:

Ostrava: Zikl Jakub 18, Jakel David 16, Brůna Matouš 11

Plzeň: Mach Martin 10, Karlíček Lukáš 9, Vyleta Tomáš 8

 

BA Nymburk – SAM Brno 83:79 (16:19 40:41 59:60)

O jediné napínavé utkání uplynulého hracího víkendu se postaral Nymburk, který v hale základní školy Komenského hostil brněnskou akademii. Brnu opět scházela jejich podkošová opora v podobě Michala Šulce. I přes tuto citelnou ztrátu ale drželo krok s domácími a vyhrálo první čtvrtinu o 3 body. Poločas skončil nejtěsnějším možným rozdílem pro Brno a hráči Nymburka se nezdáli být v obvyklé formě. Na klidu jim nepřidal ani třetí úsek, po kterém svěřenci Vrubla stále vedli o pouhý bod. Zlom nastal až v závěrečné desetiminutovce. Domácí přitvrdili, trefili několik těžkých střel a převrátili vedení na svou stranu. V koncovce ukázali domácí borci pevné nervy, když vítězství potvrdili úspěšnými šestkami po taktických faulech Brna a připsali si dva důležité body do vyrovnané tabulky. KulichKovářem dominovali na straně domácích pod košem a dosáhli na double-double. Zajímavý počin se povedl Jirákovi, který všech svých 10 bodů nasbíral z čáry trestného hodu. Naopak z pole se netrefil ani jednou. Hrabovský z Brna si připsal double-double za 18 bodů a 12 doskoků.

Nejlepší střelci:

Nymburk: Mráz 17, Kovář 16 (17 doskoků), Novotný 16, Kulich 14 (11 doskoků), Jirák 10 (10 získaných faulů), Štafl 10

Brno: Prošek 23, Hrabovský 18 (12 doskoků), Jokl 12

 

Sokol Pražský – Kondoři Liberec 83:50 (27:11 50:25 66:38)

V neděli ráno se v Žitné ulici utkal Liberec s domácími Sokoly. Hned v prvních minutách Praha odskočila a vytvořila si náskok. Dařilo se jí v útoku, o čemž svědčí i 27 nastřílených bodů za čtvrtinu. V nastoleném trendu Pražané pokračovali i ve zbytku zápasu a Liberci nedali sebemenší šanci. Severočeši prohráli o 33 bodů a dále čekají na svou první výhru v ročníku a nachází se na nejnižších příčkách tabulky.

Nejlepší střelci:

Sokol Pražský: Kačer Daniel 16, Šícha Jiří 14, Hauzer Filip 10

Liberec: Noumeros Nikolaos 16, Trachta Jiří 12, Haiblík Johan 6

 

GBA – Slavoj Litoměřice 115:55 (24:18 55:32 87:46)

Další jednoznačnou porážku o 60 bodů utrpěly Litoměřice od pražské GBA. Za Severočechy opět řádil pivot Jan Karlovský, který nasbíral 23 bodů, ale také 7 ztrát míče. Žádný z jeho spoluhráčů se k němu nepřidal a pro Pražany se jednalo o tréninkový zápas. Se soupeři si v podstatě dělali, co chtěli a byli lepším mužstvem ve všech činnostech. Svůj nejlepší duel odehrál domácí hráč z lavičky Daniel Randuška, který za 23 minut zaznamenal 9 bodů a 12 asistencí, k němu se přidal Pavelka s Novotným.

Nejlepší střelci:

GBA: Pavelka 20, Novotný 18, Welsch 16, Janošov 13, Mikyska 12, Zelizňák 10

Litoměřice: Karlovský 23, Hošek 8, Klouda 8, Šestina 7

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace