eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Beksa trestala a v sezoně vyhrála popáté | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Beksa trestala a v sezoně vyhrála popáté

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔16.11.2017
Beksa trestala a v sezoně vyhrála popáté

Please enter banners and links.

Ambiciózní nováček se po výhře nad Opavou a Ostravou dalšího úspěchu nedočkal. Nestačil na pardubickou Beksu, která zejména ve druhé a třetí čtvrtině dala domácím lekci z produktivity a obranné činnosti. 

Domácí tým začal ve velkém stylu a brzo šel do vedení 10:4, když zásluhu na tom měl zejména Mitchell, který měl prsty i v desetibodovém náskoku Olomoucka v 6. minutě (18:8). Hosté se do kontaktu dostali o pár minut později. Nejprve Pandula a po něm dvěma trojkami za sebou Martin přiblížili Beksu na rozdíl koše. Přesto domácí stačili zachránit výhru v první čtvrtině a do druhé části si nesli pětibodový náskok. Druhá čtvrtina znamenala obrat ve hře. Pardubický tým utáhl v obraně šrouby a v útoku přidal na tempu a bylo to hned znát. Ve 12. minutě Potoček úspěšnou trojkou srovnal na 23:23 a o minutu později Švrdlík poslal svůj tým poprvé do vedení. To už hosté z rukou nepustili a svůj náskok neustále navyšovali. Tři minuty před poločasovou pauzou skvělý Martin další trojkou zajistil Bekse 14tibodové vedení (34:48). Hosté měli navrch zejména na doskoku a silnou zbraní byly i rychlé protiútoky. Po přestávce demolice domácích pokračovala. Olomoucko téměř čtyři minuty nebodovalo a ve 24. minutě tak hosté vedli už o 20 bodů (41:61). Pak přišla šňůra 16ti bodů, která přiblížila favorita k téměř třicetibodovému náskoku. Výrazné vedení jakoby hráče Beksy uspokojilo a ve čtvrtém dějství zápasu zvolnili tempo. To domácí využili a táhnuli je především Fuller a Šepa, kteeří měli největší podíl  na umazávání pardubického vedení. Hosté se však nedali zaskočit a přestože úsek mezi 31.  a 37. minutou prohráli 9:22, vítězství si vzít nenechali. Výborný zápas v dresu Beksy odehrál Scott Martin, který zaznamenal svůj první double-double v KNBL.  V domácím dresu si double-double připsali Mitchell a nezištně hrající Močnik.

Řekli po utkání:

Predrag Benáček (trenér Olomoucka): Zkušený soupeř využil téměř každou naši chybu. Musím navíc přiznat, že jsme jich vyrobili až neuvěřitelné množství. Nebyli jsme dobří v obraně a od toho  se odvíjel i špatný útok. Porážka je naprosto zasloužená. V průběhu druhé  a třetí čtvrtiny jsme dostali šedesát bodů, z toho žádnou radost mít nemůžeme. Teď nás čeká reprezentační pauza, máme na čem pracovat.

Tomáš Bartošek (trenér BK JIP Pardubice): Chvíli trvalo než se tým dostal do provozní teploty. Od desáté minuty jsme ale hráli tempo basket a soupeři nedali možnost využít jeho zbraně. Pohlídali jsme si útočný doskok, obrana byla kvalitní, užší rotaci domácích se nám podařilo unavit. Víme, že máme všechny posty zdvojené, proto se snažíme hrát co nejrychleji a tím překonávat obranu soupeře. Přes určité polevení v poslední čtvrtině můžeme být spokojeni.

BK Olomoucko – BK JIP Pardubice 80:94 (23:18, 39:51, 50:77)

Body: Šepa 24, Fuller 18, Mitchell 16 (12 d.), Močnik 14 (10 as.), Goga 4, Nábělek 2, Szabo 2 – Martin 22 (14 d.), Burnett 21, Kohout 15, Švrdlík 12, Pandula 8, Kent 6, Půlpán 5, Potoček 3, Nečas 2

Doskoky: 34 – 51

TH: 17/12 – 13/9

Trojky: 6 – 9

Asistence: 21 – 23

Ztráty: 12 – 16

Fauly: 15 – 15

 

Foto: BK JIP Pardubice

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace