eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: NH Ostrava | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy Kooperativa NBL: NH Ostrava

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔2.10.2017
Představujeme týmy Kooperativa NBL: NH Ostrava

Please enter banners and links.

Kompletně přestavěná Nová Huť má stejný cíl – porvat se o play off a vytvořit z Tatranu opět nedobytnou tvrz.

Tradiční bašta basketbalu na severní Moravě přichází s kompletně novým kádrem. Z toho loňského toho moc nezbylo – konkrétně zůstal pouze srdcař a kapitán Petr Bohačík a spolu s ním talentovaný rozehrávač Zdeněk Jakubů, dále Daniel Klímek, Štěpán Svoboda a Michael Medvecký. Tuhle sestavu doplnilo šest cizinců. Trenér Medvecký si spolu s manažerem Kudelou nejprve zalovili na Slovensku a z Lučence přivedli dvojici srbských hráčů: Shooting guarda Strahinju Stojačiče a power forwarda Miliče Blagojeviče. Oba patřili k oporám sedmého celku minulé sezony slovenské ligy. Srbský triumvirát doplňuje rozehrávač Milan Stanojevič, jenž si minulý rok zahrál v Černé Hoře. Další posilou na křídlo je Američan Brian Bernardi. Ten v minulé sezoně NCAA zapisoval v týmu prvodivizní univerzity Hofstra 12 bodů za 34 minut při úspěšnosti trojek téměř 36 procent. Pod košem budou tvrdit muziku Američan Russel Woods s Izraelcem Antonem Shoutvinem.

Změn v Nové Huti proběhlo opravdu hodně a příprava podle toho také vypadala. Medveckého svěřenci prohráli většinu zápasů (Olomoucko, Levice, Opava, Dabrowa Gornica) a ve většině případů tým zaznamenával mnoho ztrát a měl problémy s nesehraností. Peloton bude vyrovnaný a Severomoravané mají rozhodně dobrou šanci porvat se o vyřazovací boje. Nesmí ovšem ztrácet doma se soupeři jako je Brno, Jindřichův Hradec, nebo Ústí. Ostrava nemá na úvod jednoduchý los – nejprve zajíždí do Nymburka a poté ji v derby čeká loni čtvrtá Opava. Pro Bohačíka a spol. je to však hozená rukavice a právě kapitán Ostravanů nám zodpověděl několik otázek.

Váš tým prošel v létě řadou změn. Jaké jsou cíle klubu pro nadcházející sezonu KNBL?
Ano, prošel. Pro nás to není nic příjemného, ale pereme se s tím. Co se sezónních cílů týče: zatím neznám kvalitu ostatních týmů v lize, těžko se mi na to teď odpovídá. Můj osobní cíl je zahrát si zase play-off.

Co vám jako kapitánovi a také trenéru Medveckému ukázala příprava, v níž se vám výsledkově příliš nedařilo? V čem se zatím na první pohled liší hra Ostravy oproti minulé sezoně?
Příprava se opravdu příliš výsledkově nepovedla. Jak již bylo zmíněno – v létě proběhlo mnoho změn a jsme novým týmem, teprve si na sebe na hřišti zvykáme. Výsledky v přípravě nejsou až tak podstatné, důležité je zvládnout zápasy v lize. Naše hra se oproti loňsku moc nezmění, filosofie trenéra zůstává stejná.

Která z nových tváří se Vám zatím jeví jako nejlepší posila?
Skládáme nový tým a každý hráč přinesl něco ze svého basketbalového umu. Chtěli bychom se prezentovat týmovou hrou, podle toho je tento tým také složen. Nevidím, že by z nově příchozích hráčů někdo vyčníval. Na druhou stranu se nám podařilo vytvořit dobrou týmovou chemii v šatně i mimo ni.

Koho byste tipoval na hlavního vyzyvatele Nymburka v boji o titul?
Jako hlavního vyzyvatele vidím tým Pardubic. Loni jim to v semifinále moc nevyšlo – tak věřím, že se poučili a letos tu cestu do finále zvládnou.

Co byste vzkázal vašim fanouškům před začátkem sezony?
Budeme se snažit, aby se vám předvedená hra a basketbal líbil. Těšíme se na vaši hojnou podporu. Věřím, že hned v prvním domácím zápase nebude nouze o skvělou atmosféru. Čeká nás derby s Opavou – hlediště na Tatranu bývá vždycky zaplněno do posledního místa. Přál bych si, aby to tak bylo po celou sezónu.

 

Foto: nhbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace