eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk začíná misi v Basketball Champions League | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk začíná misi v Basketball Champions League

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory 🕔10.10.2017
Nymburk začíná misi v Basketball Champions League

Please enter banners and links.

Český mistr dnes vstupuje do druhého ročníku Basketball Champions League utkáním proti francouzskému týmu JSF Nanterre, který je v aktuální tabulce tamní ProA ligy na 12. místě s bilancí dvou výher a dvou porážek.

Francouzský celek startoval v evropských klubových pohárech čtyřikrát a pokaždé to bylo v jiné soutěži. V sezoně 2013/14 to byla Euroliga do které postoupil jako francouzský šampion. O rok později si zahrál v EuroChallenge a dotáhl to do finále ve kterém porazil Trabzonspor. V sezoně 2015/16 se objevil v Eurocupu, ale skončil už v základní skupině. Vše si vynahradil v minulé sezoně, kdy ve FIBA Europe Cupu postoupil až do finále a tam ve francouzském derby zdolal Chalon (58:58, 82:79). Letos musel absolvovat kvalifikaci o BCL a ve třetím kole porazil Cmoki Minsk a zajistil si tak účast v základní skupině.

Do nové sezony vstoupil Nanterre s hodně pozměněným kádrem. Z  loňské sezony zůstali jen kapitán týmu Heiko Schaffartzik a Hugo Invemizzi. K největším oporám patří Alade Aminu, Terran Petteway a Jamal Shuler, kteří obvykle nejvíc zatěžují soupeeřovy koše. Nymburk chce být po loňské premiéře v této soutěži letos úspěšnější i  když kvalita soupeřů ve skupině dává tušit, že to nebude snadné. Besiktas, Avellino, Zielona Gora, Ostende, Bonn, Aris Soluň jsou jména s celou řadou vynikajících hráčů. Klíčem k úspěchu musí pro Středočechy být úspěšnost v domácím prostředí. Mužstvo se chce o postup poprat a dostat se mezi postupovou čtyřku. Při nejhorším být na pátém či šestém místě, což by znamenalo přesun do FIBA Europe Cupu. „Je tam hned pět soupeřů z popředí svých domácích lig. Žádný z týmů nemá předem zajištěný postup do dalších bojů, ale na druhou stranu není ani předem vyloučený,“říká nymburský pivot Petr Benda.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace