eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čtvrtfinále otevírá své brány. Vyšlápnou si Němci i na Španěly?

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔12.9.2017
Čtvrtfinále otevírá své brány. Vyšlápnou si Němci i na Španěly?

Please enter banners and links.

V úterním programu jsou na Eurobasketu dvě utkání. Jako první se Německo pokusí o zázrak v podobě vyřazení Španělů a hned poté si to na férovku rozdají dvě štiky letošního šampionátu – Slovinsko v čele s Dragičem a Lotyšsko vedené Porzingisem.

Německo – Španělsko (17:45)

Německo se podruhé v krátkém sledu pokusí vzepřít osudu a chce potrápit úřadující evropské šampiony ze Španělska. Úkol to bude vpravdě přetěžký, neboť La Roja Eurobasketu letos naprosto dominuje. Svěřenci trenéra Scariola jsou zase o něco starší a zkušenější, hrají pomaleji a výborně brání. Kromě toho doskakují nejlépe ze všech (44,7 doskoků na zápas) a rovněž i nejlépe střílí za tři body (42,5%). Španělé to je široký kádr a skvělá lavička. Na každém postu je adekvátní náhrada, takže pokud se například nedaří Rubiovi, vezme to za něj Rodríguez a tak dále. Němce zatím do dalších bojů naproti tomu protlačil rozehrávač Dennis Schröder a je otázkou, jak si povede proti výbornému obránci Rubiovi. Pokud by se španělskému rozehrávači povedlo svého německého protějška zastavit, musí nutně přibýt vrásky na čele kouče Fleminga. V zápase s Francií se dařilo power forwardovi Danielu Theisovi, jenž se stal nejlepším střelcem Němců s 22 body. Buď jak buď – Němci musí skvěle bránit a předvést výkon na hranici svých možností, jedině tak proti šampionům uspějí.

Match-up: Schröder – Rubio

Tip: Španělsko

Slovinsko – Lotyšsko (20:30)

Čtvrtfinále bez favorita uvidí Sinan Erdem Arena od půl deváté. Alespoň tak si to myslí bookmakeři sázkových kanceláří. Neporažení Slovinci narazí na Lotyše, kteří v dosavadním účtování utržili pouze jedinou porážku – ve skupině od Srbska. Na straně Slovinska stojí pevnější defenziva a doskok (39,2 doskoků na utkání, oproti 34,7 lotyšským), naproti tomu pro soubor trenéra Ainarse Bagatskise hovoří o deset procentních bodů lepší střelba za tři body (41,4%). Slovinci se spoléhají ponejvíce na dvojici Dragič – Dončič, ovšem pozadu nechce zůstat ani Anthony Randolps, nebo pivot Gasper Vidmar. Lotyši sázejí vedle rychlejší hry na Kristapse Porzingise, který svou leteckou show a 21,8 body na utkání dokáže zvednout diváky ze sedadel. Výhodou Lotyšů může být nepřeberný repertoár střelců z dálky: Strelnieks, Blums, Bertansové, Timma, či Porzingis – to je velká palebná síla. Pokud Slovinci ubrání perimetr, měli by však postoupit, kouzlo trenéra Kokoškova a Gorana Dragiče je velké.

Match-up: Dragič – Strelnieks

Tip: Slovinsko

 

Foto: FIBA Europe

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace