eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

První runda baráže dopadla smírně | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

První runda baráže dopadla smírně

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔13.5.2017
První runda baráže dopadla smírně

Please enter banners and links.

Prostějovské trápení pokračuje. Bez Jacobse a Fitzpatricka nedokázali Hanáci doma porazit vítěze první ligy Královské Sokoly. Odveta v Hradci Králové je na programu v neděli od 17h.

Prostějov v prvním kole baráže o Kooperativa NBL sice vedl po většinu utkání, v závěru to však byli Královští Sokoli, kteří sahali po vítězství. Prostějov nedokázal ve druhé čtvrtině zvýraznit své místy až devítibodové vedení, a tak to byl Hradec, který se zásluhou Andrese s Majeríkem dostal na dostřel a v poločase svítilo na tabuli skóre 53-50. Vysoké skóre svědčí o nedůrazu v obraně, ale také vysoké úspěšnosti střelby. Co ovšem oběma týmům nešlo, byly trestné hody. Například hosté jich v utkání zahodili hned 10 z 23 pokusů. Domácím dělal velké problémy pivot Majerík, jenž skvělý výkon ozdobil double – doublem za 20 bodů a 13 doskoků. V útoku se Orli spoléhali pro změnu na Simmonse se Sehnalem, kteří dohromady nastříleli 47 bodů.

Ve druhé půli se oba celky tahaly doslova o každý bod a přestože Hradec na konci 27. minuty vedl 63-67, dokázali Hanáci znovu obrátit skóre. V samotné koncovce zápasu trefil veledůležitou trojku z pohledu domácích František Váňa na 89-88 a když hosté opovrhli hned třemi ze čtyř trestných hodů, dospěl zápas do finiše za stavu 89-89. Kouč hostů Peterka si vyžádal oddechový čas a hosté měli 17 sekund na rozhodující koš. Rozehrávač Andres ale alibisticky najel do připravené prostějovské obrany a ztratil, což se mohlo hostům i vymstít, kdyby Goga z brejku stihl zasmečovat jen o půl sekundy dříve. Takto utkání skončilo remízou a v pro nedělní odvetu jsou karty rozdány jasně – vítěz bere vše!

„Zápas se nám povedl, hráli jsme lépe než na final-four první ligy doma v Hradci. Byli jsme uvolněnější, než hráči Prostějova. Ti co bodovali na straně domácích, to jsme očekávali, naštěstí se moc neprosadil Petr Dokoupil. Zápas se nám povedl, dali jsme těžké střely, klukům chci za výkon poděkovat. Páteční zápasy máme vždy horší, protože naši hráči jsou po týdnu v zaměstnání přece jenom unavení, navíc tříhodinová cesta v páteční dopravní špičce tomu nepřidá,“ chválil své hráče kouč Východočechů Lubomír Peterka.

„Tady kolega říkal, že oni byli uvolněnější. Mně se zdálo, že my jsme uvolnění až moc nato, že jsme chtěli Hradec honit po celém hřišti, bránit a vycházet z obrany. Chtěli jsme mít body z rychlého protiútoku a neměli jsme je. Naštěstí nás ze začátku držely nějaké střely z dálky, potom, když jsme minuli, tak už to tak slavné nebylo. Pivoti měli brzo fauly. Nevím proč, jestli nejsme koncentrovaní nebo špatně čteme hru. Určitě to nebylo slavné utkání, už v poločase jsme dostali padesát bodů, nakonec devadesát. V obraně jsme prostě měli být lepší. Hradec není vůbec špatný tým, jsou tam zkušení borci jako Ondra Peterka, Samuel Faifr a tak dál. V neděli musíme hrát lépe, je to vlastně nula nula,“ poznamenal trenér Orlů Zbyněk Choleva.

 

Orli Prostějov – Královští Sokoli 89:89 (31:24, 22:26, 21:22, 15:17)

Body: Simmons 26 (5 asistencí), Sehnal 21, M. Novák 10, Souček 8, Dokoupil 9 (5 asistencí), Vašát 7, Váňa 6, Norwa 2 – Majerík 20 (13 doskoků), O. Peterka 15, Andres 15, Šírek 13, Švandrlík 10, Mahler 6, Faifr 5, Malý 5

Doskoky: 34 – 40

Trojky: 9/22 – 10/25

TH: 14/22 – 13/23

Asistence: 19 – 17

Ztráty: 13 – 14

Fauly: 24 – 19

 

Foto: orliprostejov.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace