eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Real Madrid doplní ve Final Four CSKA a Fenerbahce, Olympiakos utekl hrobníkovi z lopaty

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔28.4.2017
Real Madrid doplní ve Final Four CSKA a Fenerbahce, Olympiakos utekl hrobníkovi z lopaty

Please enter banners and links.

DOPLNĚNO! Vítěz Euroligy z roku 2015 zvítězil na horké půdě v Istanbulu i tentokrát a stal se třetím účastníkem závěrečných bojů o titul, zatímco Olympiakos si dokázal vynutit rozhodující pátý zápas.

Postup Realu se začal rodit v polovině třetí čtvrtiny. V tu chvíli domácí Dacka prohrávala pro trojce Američana Andersona pouze 55:52 a její hráči se ze všech sil snažili vynutit si rozhodující pátý zápas. Proti byl ovšem nečekaný hrdina hostů Trey Thompkins, který v utkání zaznamenal 15 bodů a dvěma důležitými koši zařídil Realu vedení o devět bodů. Domácí se pak o šanci na zvrat připravili vlastní nedisciplinovaností. V jednom okamžiku na konci třetí části dostal po prostestech po odpískaném faulu technickou chybu Luke Harangody a vzápětí i trenér David Blatt. Jaycee Carroll a Luka Dončič z toho vytěžili sedm bodů, Real vedl před poslední čtvrtinou 72:58 a postup do Final Four si už nenechal sebrat, jelikož domácí tým se dokázal přiblížit maximálně na rozdíl šesti bodů.

Darüssafaka Dogus Istanbul – Real Madrid  78:89
Wanamaker 25, Wilbekin 14, Clyburn 11 – Llull 17, Randolph a Thompkins 15

Stav série: 1 – 3

Rozhodující pátý zápas se naopak podařilo vybojovat hráčům Olympiakosu Pireus, byť po úvodních pěti minutách zápasu prohrávali 18:8. Do konce první půle ovšem snížili na rozdíl jediného koše a ve druhém poločasu povolili domácím pouze 24 bodů při úspěšnosti střelby 30%. Tragédie Efesu vyvrcholila v závěrečné části, kdy jeho hráči zaznamenali pouhých osm bodů, proměnili jen dvě střely ze hry a navrch zahodili polovinu z osmi trestných hodů. Olympiakos jim dlouhých pět minut nepovolil jediný bod, zatímco si trojkami Papapetru, Spanulise a Greena zajistil rozhodující dvouciferný náskok a návrat série domů do Pirea.

Anadolu Efes Istanbul – Olympiakos Pireus 62:74
Granger 17, Brown 9, Osman 8 – Spanulis 18, Printezis 11, Green 10

Stav série: 2 – 2

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace