eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Bukovjan vystřílel Snakes finále, v němž čekají Sovy

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔30.4.2017
Bukovjan vystřílel Snakes finále, v němž čekají Sovy

Please enter banners and links.

Domácí USK Praha zvládl obtížné semifinále MČR U19 proti pražskému rivalovi GBA a postoupil do vytouženého boje o zlato. Protivníkem svěřenců kouče Jachana budou basketbalisté Snakes Ostrava, kteří poměrně snadno odklidili z cesty Nymburk.

Převaha na doskoku (46-37) a dobře zvládnutá druhá polovina třetí periody přinesla USK Praha postup do finále. V defenzivně laděném duelu, v němž se ani jednomu z týmů nedařilo střelecky však byli o přestávce spokojenější hosté z Get Better Academy. Svěřenci kouče Beťka nedovolili v posledních třech minutách druhé čtvrtiny Sovám body ze hry a Dombek s Tyrtyšnikem otočili na 24-27 a tříbodové vedení (25-28) pro hosty svítilo na tabuli i v poločase. Po změně stran GBA odskočil až na sedmibodový náskok, jenže pak přišly velké chvíle Jana Zídka. Domácí dlouhán potopil dvě trojky v rozmezí jedné minuty a po dalších rychlých pěti bodech rozehrávače Farského vedl USK už 36-34!

Hostující lavička na nepříznivý vývoj reagovala oddechovým časem, avšak ani ten GBA nepomohl. Svůj skvělý výkon podtrhl bodově kapitán Tůma a když se potřetí trefil z dálky Zídek, byli hosté zralí na ručník (48-41). Přesto ještě nebylo ani zdaleka rozhodnuto: Mladé Sovy se bodově odmlčely na začátku posledního dějství na více než tři minuty a Drgon s Poladkhanlim vymazali deficit na pouhý jeden bod (52-51). Do nervózního finále vstupoval USK za tříbodového vedení, které nabyl po trestných hodech. Poté se oba celky střídaly v jejich (ne)proměňování a definitivní radost v domácí hale mohla propuknout po trojce Chaloupky na 65-57 půl minuty před koncem.

Roberts Blumbergs z GBA sice v této chvíli využil miss-matche na domácího rozehrávače Radka Farského a skóroval, po závěrečném klaksonu se však mohli smát domácí. (foto USK Praha)

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace